Tuorein sisältö

Gen V 1-1: tosi raju X-Men ja/tai kliseistä keijupornoa

Jari Tapani Peltonen

03.10.2023 klo 13.00 | Luettu: 5844 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 1:
God U.


Käsitellään supersankareita niin rajusti kuin lepsu nykysensuuri sallii. Sopii. Olen silti pinttyneesti kiukkuinen The Boys -sarjalle, joka perustelee kliseisimmät kliseet parodialla ja tuoreella näkökulmalla, mutta menee alati kliseisempään suuntaan. Virallisetkin sarjakuvat osaavat kokeilla ideoita tyyliin "paha Teräsmies" ja "homoseksuaali Wonder Woman". Kaunaisista pulliaisistakin tuli supersankareita.

Vastaava aikuisanimaatio Invincible on luontevampi. Myös Boys-jatkumoon sijoittuva Gen V aloittaa puhtaalta pöydältä, luvatessaan olevansa raju X-Men. Fantasiakoulut on nähty, mutta se kiehtoo, kun ikäraja ei estä käsittelemästä supervoimia, jotka eivät kuulosta sankarillisilta. X-Men-sarjakuvista ja Boys-aiheisesta Diabolical-piirretystä löytyy potentiaalia.

Päähenkilö on mieto koukku. Hän manipuloi verta telekineettisesti. Miestenkin on turvallista veikata, että harvoilla on yhtä rajut kuukautiset. Kun hän aloittaa superkoulussa, hän on tavallaan kliseinen maalaistollo ensi kertaa Hesassa, mutta on traumoja, joten itsensä viiltely saattaa symboloida itsensä viiltelyä ja niin päin pois.

Verityttö tahtoisi olla paras. Liekkipoika on. Parhauden määrittelee firma, joka menisi konkurssiin silkkaa laimeuttaan RoboCop-universumissa. Juoni eli vihjailu ehtii alkaa.

Luulin lukeneeni väittämän, jonka mukaan päähenkilön kämppis on lilliputti, joka osaa kasvaa ihmisen kokoiseksi. Jakson mukaan hän simppelisti osaa kutistua. Hän hakee mainetta YouTube-videoilla, mutta toivoo muiden näkevän hänet normaalina, mikä on tosi samaistuttavaa, jos olet Sanna Marin, joka voi ryhtyä malliksi tai ministeriksi. Pidin enemmän siitä, kun X-Menin sininen palovammapotilas Mystique selvensi, ettei hän muuta ulkonäköään vapaa-ajalla, koska sen ei pitäisi olla tarpeellista.

Temput ovat piristävän rajuja jos teknisesti tarpeettomia. Aioin kuitata raju-sanalla myös kutistujan seksikohtauksen, kunnes huomasin, että mm. Men's Health on laatinut aiheesta artikkelin. Kohtaus on sitä, mitä amatööri (kuten toinen oppilas) voi keijun kokoisesta hahmosta ajatella, mutta jos yleissivistyksemme on kunnossa, toivomme myös kerronnallista koukkua (joka saattaa tulla myöhemmin). Kokeile pistää Googleen "Tinker Bell RedMoa". Sellaisia videoita kohtaus vain kopioi. Selitin jo 2015, mitä on luovempi ajattelu: jos keiju syntyy ihmisen ensi naurusta, keijun sukuelimet ovat oletettavasti lajin jatkuvuuden varmistava varotoimi, joten keijun todennäköisesti saa kiimaiseksi tappamalla ihmisiä. Scifi sallii vastaavat huomiot, eikä ikäraja ole este, kuten sanottua.


Jakso 1-2 >

Katsottu: Amazon Prime

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< V2.fi osallistui: Th... V2.fi testasi: Motor... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova