Tuorein sisältö

V2.fi osallistui: How I Met Your Father -haastattelu

Manu Pärssinen

17.05.2022 klo 18.00 | Luettu: 2009 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Toistamiseen ensisilmäyksellä
How I Met Your Mother, jota Suomessa esitettiin (ja uusitaan) nimellä Ensisilmäyksellä, oli yksi 2000-luvun alun menestyneimpiä komediasarjoja, vaikka viimeiset kaudet ja loppuratkaisu jakoivatkin mielipiteitä. Suosittujen komediasarjojen rebootit ja spin-offit eivät ole mikään uusi asia, mutta How I Met Your Father ei ole tavallaan kumpikaan, vaan tapahtuu ajallisesti ensimmäisen sarjan jälkeen eri henkilöhahmoilla ja viittauksia HIMYMiinkin on mukana. Uuden sarjan keskiössä on Hilary Duffin esittämä Sophie, jonka tarinaa kertoo HIMYMin tapaan vanhempi Sophie. V2.fi osallistui haastattelutilaisuuteen, jossa olivat Duffin lisäksi mukana näyttelijät Christopher Lowell, Francia Raisa, Tom Ainsley, Tien Tran ja Suraj Sharma sekä tuottajat Isaac Aptaker, Elizabeth Berger ja Pam Fryman.

Haastattelutilaisuus järjestettiin tammikuussa 2022, mutta sarja saapui Suomeen vasta myöhemmin keväällä, joten siksi tämä artikkeli julkaistaan vasta nyt.Kysymys Hilarylle: Jos katsoo uraasi, vaikuttaa siltä, että olet esittänyt nuoria naisia hyvin tietynlaisissa elämäntilanteissa hyvin tiettyinä ajankohtina. Mikä vuodessa 2022 osui yhteen HiMYFin kanssa?

HD: Minua kiehtovat roolit, jotka ovat erittäin samaistuttavia ja tässä käsitellään rakkauden löytämistä, kaikkia tarjolla olevia vaihtoehtoja sekä sitä, kuinka hankalaa on kuitenkin tavata kasvotusten. Ja sekin, että hänellä on tämä joukko ystäviä, joka muodostuu vähän kummalla tavalla oli minusta hyvin kiinnostavaa. Käsikirjoitus oli hauska. Vaikka en olekaan samassa elämäntilanteessa kuin Sophie, tuntui, että meillä oli paljon yhteistä: hän ei anna periksi, hänellä on vaikeaa urallaan, mutta hän tukeutuu tähän outoon joukkioon, jotka hän sattuu vain löytämään.

Monilla sarjoille kestää kauden tai kaksi ennen kuin ne todella löytävät uomansa ja näin kävi myös alkuperäiselle How I Met Your Motherille. Kuinka erilaista on hypätä sellaiseen projektiin, jonka formaatti on jo tavallaan muotoutunut?

HD: Ensinnäkin on tärkeää ymmärtää, että tämä on kuitenkin eri tv-sarja. Alkuperäinen sarja oli mahtava, he tekivät hienoa työtä, mutta se on oma sarjansa. Yritämme luoda jotain uutta, lainaamalla heiltä muutaman jutun, jotka toimivat hyvin. Tämä on kuitenkin meille kaikille aivan uusi formaatti: kukaan näyttelijöistä ei ole tehnyt monikameratyöskentelyä ennen.

SS: Minusta myös sarjamme tarinassa on jotain temaattista - rakenne on HIMYM-tyylinen, mutta emme yritä tehdä HIMYM:iä, vaan jatkamme sen perintöä - se, että keskeinen ajatus on jonkin asian käsittelyssä. Käydään läpi muistoja ja hetkiä matkan varrelta sen sijaan että suunnattaisiin suoraan kohti päämäärää.

TT: Toivottavasti myös katsojat näkevät sen että, vaikka sarjalla kestäisikin yhden kauden päästä kunnolla vauhtiin, me kaikki olemme läheisiä myös oikeasti. Ystävyyttä ja toisista välittämistä on sekä kameran edessä että sen ulkopuolella. Toivottavasti se paistaa läpi, koska pidämme kovasti toisistamme.

CL: Kyllä. Paras tapa tällaisen shown toimimiselle on se, että saadaan kasaan joukko ihmisiä, joita on kiva katsella pitämässä hauskaa - koska heillä on oikeasti hauskaa. Mielestäni Isaac ja Elizabeth kirjoittivat hienoja kohtauksia, joissa voimme pitää hauskaa. Ja Pam ohjasi omalla otteellaan, kuten hän aina tekee, ja siksi lopputulos on niin sujuvaa katsottavaa. Sarja on aito ja sydämellinen ja jotain…

HD: …joskus myös sekopäistä, mikä on parasta. Silloin se on meille (näyttelijöille) hauskinta.

FR: Meistä on myös hienoa katsoa toisiamme näyttelemässä. Joskus puhkean nauruun vain siksi kun tajuan, kuinka taitavia kaikki ovat. Ensimmäisistä harjoituksista alkaen tajusimme, että olemme yhtä perhettä, hauskoja ja kunnioitamme toisiamme. Se näkyy myös ruudulla.

TA: Minun pitäisi varmaan sanoa myös jotain fiksua? Mielestäni käsikirjoittajat ymmärsivät huiman nopeasti millaisia olemme näyttelijöinä ja mitä halusimme hahmoistamme tehdä. Joskus se saattaa kestää kauankin. Toivottavasti mekin näyttelijöinä olimme siinä rivakoita.

EB: Kyllä olitte. Minun täytyy sanoa, että kun haimme rooleihin esittäjiä, tapasimme todella paljon ihmisiä. Aloitimme Hilarysta ja rakensimme hänen ympärilleen tämän joukkion, mutta näimme todella monia ehdokkaita, että saimme tämän maagisen ryhmän kokoon. Eikä sitä siltikään tiedä, miten ensimmäinen päivä sujuu, mutta niinkuin kaikki ovat sanoneet: se oli taikaa.
Elizabeth ja Isaac, teidän yhteistyönne on ollut melkoista: This is Us, Love Simon, Love Victor. Kuinka lähditte tekemään tällaista “jatko-osasarjaa”?

IA: Itse asiassa tällä on jo pitkä historia, aloitimme HIMYF:n jo ennen kuin This is Us alkoi ja sitten kun se räjähti ja Dan Fogelman pyysi meitä ottamaan vastuun siitä, laitoimme HIMYF:n jäihin kuin moskiiton meripihkaan Jurassic Parkissa. Kun This is Usin viimeinen kausi alkoi, tajusimme että meillä oli taas aikaa ja mietimme mitä halusimme tehdä seuraavaksi - sen käsikirjoituksen, joka jäi tekemättä. Hilary vapautui samaan aikaan Younger-sarjasta ja studiolta tuli meille selväsanainen viesti siitä, että hänen seuraava sarjansa täytyy olla Disneyllä, joten he järjestivät tapaamisen.

IA: Hilary oli silloin seitsemännellä tai kahdeksannella kuulla raskaana ja sanoi lukevansa käsikirjoituksen samana iltana. Seuraavana päivänä hän soittikin: “Hei tyypit, tämä on mahtava. Minä olen Sophie, haluan olla tämä hahmo”. Myös Elizabeth oli silloin viimeisillään…

HD: Hän sai vauvan sinä päivänä.

IA: Hän lähti synnyttämään samana päivänä kun tapasimme Hilaryn - joten vauvat tapahtuivat. Hilary tuli mukaan ja samalla kun viimeistelimme This is Usia saimme kasaan tämän jouko
n.

Kysymys näyttelijöille: kuinka hyvin tunsitte toisienne tekemisiä ennen tätä ja vaikuttivatko ne siihen dynamiikkaan, jota sarjassa nähdään?

FR: Olimme täpinöissämme - tiedän että minä ja Tien olimme täpinöissämme - kasvoimme katsellen Hilarya.
TT: Jep, pitää myöntää, että minäkin fanitin Hilarya. Tottakai selvitimme kanssanäyttelijöidemme tekemiset ennen aloittamista ja vähän minua pelottikin, kun tiesin kuinka taitavia ja hyvän näköisiä kaikki olivat, joten tiesin että minun pitää tehdä parhaani. Oli hienoa, että sain siitä lisäpotkua ja kaikki mukana olevat paransivat toistensa suorituksia.

CL: Se, mistä pidän meissä kuudessa on meidän erilaisuutemme. Meillä on erilaiset elämäntyylit … ja no, tyylit ylipäänsä joten oli jopa yllättävää kuinka hyvin tulimme toimeen. Ei konfliktia, vaan toistemme täydentämistä. Jokainen tuo mukaan omaa näkökulmaansa ja ideoitaan ja ajatuksiaan ja siinä ympäristössä on hauska olla.


Hilarylle: tämä tavallaan tuntuu siltä Lizzie McGuire -rebootilta, jota emme koskaan saaneet. Parikymppisille naisille, jotka hissukseen palaa deittailun maailmaan Sophien matka on hyvin samaistuttava. Mitä toivot, että naiset saavat irti tästä sarjasta kun he näkevät Sophien miettimässä rakkauden kiemuroita?

HD: Ainakin sen, että he eivät ole tässä yksin. Maailma voi olla brutaali, joten on hyvä olla ystävien tukiverkosto. Toki sarjaa katsovat voivat miettiä, kuka tulee treffailemaan ketäkin, mutta olemme tiukka joukko kavereita, joita voi rakastaa ja jotka käyvät läpi erilaisia kokemuksia. Sophie tuntee, ettei ole elämässään aivan siinä vaiheessa, jossa hän pitäisi olla ja hän on vähän pulassa. Ystävät auttavat ja siihen voi samaistua. On myös hienoa kuinka New Yorkin kaupunki on iso osa sarjaa - kaikki voi edetä nopeasti. Eikä kyse ole ainoastaan Sophien tarinasta vaan tutustumme kaikkiin hahmoihin ja todistamme suhteiden muodostumista. Sophieta on vaikea lannistaa - hän nousee aina ylös, joten kyse on myös positiivisten vibojen showsta. Sarja on hauska, todellinen ja mukana on myös sydäntä särkeviä hetkiä.

HD: Ja jos tätä vertaa “Lizzieen, jota ei koskaan saatu”, niin kyseessä on täysin eri hahmo.
Pam: Kun katsot menneisyyteen ja alkuperäiseen sarjaan, tuleeko mieleesi asioita, joita teit silloin, mutta et halua tehdä uuden shown kanssa?

PF: Eipä kyllä. Alkuperäisessä oli hienoa, etten koskaan tiennyt mitä on luvassa kun sain jakson käsikirjoituksen ja ne olivat hyviä oppivuosia. Tein asioita, joita en olisi koskaan voinut kuvitellakaan tekeväni. On hienoa, että HIMYF:in kanssa on sitä samaa. Jokaisessa jaksossa on jotain, mitä en uskonut tekeväni näiden tyyppien kanssa: kuvauksia hulluissa paikoissa ja niin edelleen. Se on jännittävää ja pitää ohjaajana mielenkiinnon yllä. Lisää vain tänne, antaa palaa!

HD: Minun pitää sanoa sen verran että Pam, sinulla oli uskomaton kansio, jonka toit aina mukanasi, johon oli kerätty kuvia “Motherin” vuosista ja niistä näkee sen kasvutarinan. Kulisseissa työskentelevistä ihmisistä, jotka saivat tehdä töitä sinun kanssasi ja näyttelijöistä, jotka olivat aluksi niin nuoria, mutta sitten hekin saivat jo lapsia ja se on hyvin suloista. Toivottavasti meistäkin tehdään joskus sellainen kansio.

PF: On todella hienoa, että saan olla minä, saan nähdä tämän. Saan nähdä taian tapahtuvan - ja sitä ei aina tapahdu. Olen tehnyt monia tv-ohjelmia ja tästä tiesin sen heti - ja oli hienoa nähdä kaikkien näiden ihmisten huomaavan sen myös. Sen, että tämä on se show, joka heidän on kuulunutkin tehdä. Näiden ihmisten kanssa. Se on kuin unelmaa ja se on hyvin erityistä minulle. Olen innoissani ja erinomaisen kiitollinen, että saan tehdä tätä.


How I Met Your Father saapui Disney + -palveluun 11. toukokuuta. Se on saamassa myös toisen tuotantokauden.

Käännös: Manu Pärssinen

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi testasi: Sennh... V2.fi testasi: Mobvo... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova