Tuorein sisältö

Obi-Wan Kenobi 1/6: partasetä tahtoi vain kuihtua pois luolansa nurkassa

Jari Tapani Peltonen

27.05.2022 klo 21.15 | Luettu: 3957 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Minisarja - Jakso 1/6


10 vuotta Sithin koston jälkeen Obi-Wan perkaa isoa siikaa aavikolla alipalkattuna. Luken kehitystä hän seuraa etäältä. Jos Owen-setä eksyy lähelle, Luken koulutuksesta voi sanan vaihtaa, mutta edes ammattiyhdistystoiminta ei kuulu tulevaisuuden haaveisiin. Kaikki tragedian jälkeen eläköityneet sankarit hohhailevat vastaavasti ennen paluuta, mutta Obi-Wanin koko elämä oli valhetta, joten tähän vaiheeseen voi uskoa. Ewan McGregorin lisääntyneet rypyt ja karisma auttavat.

Sarja tuntuu löytävän aukkoja käsiteltäväksi. Imperiumi ei tiedä, keitä Luke ja Leia ovat, mutta heidän piilottamisensa avoimelle paikalle kostautuu. Jedejä metsästävä inkvisiittori Vit'Pil Reva on salatusta syystä kaunainen Obi-Wanille. Se meni ohi, miksi hän Tatooinelta Obi-Wania etsii, mutta se käy järkeen, kun hän ahdistelee Obi-Wanin entistä ystävää senaattori Bail Organaa, joka Leian adoptoi. Ja Leiahan tuntee Obi-Wanin Uudessa toivossa. Lapsinäyttelijä on pirtsakka.

Sarja alkaa kunnioittavana ja asiallisena, sekä hitaana, kaavamaisena ja mielikuvituksettomana. Pelkäsin sitä, että jotakin "korjataan", mutta alkumontaasi käsittelee esiosatrilogiaa kuin saman sarjan 1. kautta, eikä näyttelemistä ja vihreän kankaan käyttöä tarvitse tahallaan tyriä, joten jatko-osa tämä on. Hitaus on hyvästä Obi-Wanin mielenmaisemia kuvattaessa. Se, kun roistot saavat omaa aikaa kliseisesti uhotakseen, korostaa sitä, miten loisteliaan impressionistisesti Kloonien hyökkäys ja Sithin kosto roistojaan käsittelivät.

Tippa kävi silmässä, kun ilmeiset asiat kuvitettiin, toki. Vuodan kuin vesihana, jos sarja päättyy siihen, että Obi-Wan ja Jar Jar Binks käyvät kaljalla. Binks on jo siinä montaasissa! Jos se ei ole tietoinen valinta, fanien tunteilla leikitään vaarallisesti. Ainoa Star Wars The Black Series -figuurini on Binks.


< Sithin kosto --- Jakso 2/6 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< V2.fi testasi: Logit... V2.fi testasi: Xiaod... >

Keskustelut (1 viestiä)

Bub

28.05.2022 klo 11.25 5 tykkää tästä

Muuten hyvä aloitus mutta se Leian jahtaus aiheutti lähinnä myötähäpeää. Huonolla tavalla huvittavaa kun roistoille oksat ja pusikot ovat massiivinen este ja kilpikonnan vauhdilla juokseva lapsi liian nopea. Koko kohtaus oli jotenkin absurdi eikä sopinut sarjaan.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova