Tuorein sisältö

Star Wars: Andor 1-1 ja 1-2: esiosia esiosan esiosassa

Jari Tapani Peltonen

21.09.2022 klo 23.15 | Luettu: 1473 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jaksot 1 ja 2:
Kassa ja That Would Be Me


Andor on klassikkoleffan (Tähtien sota) vaihtoehtoisen esiosan (Rogue One) esiosa, jossa on vielä erikseen takaumia nimihenkilön menneisyydestä. Somekuplani mukaan sarja on jotakin vähän erilaista? Eilisen teeren poikia, kaikkialla.

Kauniisti muotoiltuna se on lupaavan itsevarmaa, kun joutavien tilanteiden annetaan hengittää ikään kuin olisimme aikuisia, jotka tilasivat tasan tätä. Sarja saattaa olla käypä oheistuote, jos tarina alkaa ja kun hahmokaarti vakiintuu.

Ensimmäisten jaksojen orgastinen multihuipentuma on virkaintoinen Asperger-upseeri (100% henkilökohtaisista mieltymyksistäni johtuen). Hän on pahis? Toistaiseksi? Hänen täytyy olla relevantti, kun hänen luonteestaan irtoaa kepeää huumoria samalla kun samat asiat perustelevat hänen päätöksensä. Älä odota montaa käännettä Disneyn pilottijaksolta, joka ei taaskaan ole jakso, vaan reilut 30 minuuttia materiaalia.

Muistan Rogue Onesta hetkiä, joissa Diego Lunan näyttelemä Cassian Andor saattoi olla läsnä, mutten mitään Andorista. Lunaa katsoo. Ilmeisesti Andor on mököttäjä, joka pärjäilee yleiseen, ryökälemäiseen Han Solo -tyyliin Imperiumin nousun jälkeisissä kolkoissa tunnelmissa. Hänellä on velkoja, kaunoja ja änkyttävä roskapönttö; ei Chewietä. Andor "ampuu ensin" (taas George Lucasin haudalle pissitään), joten kintereillä on pian mm. se upseeri.

Takaumatkin vihjaavat, että Andor saattaa muuten kapinoida! Muuta? Joo, toki: lopussa Stellan Skarsgård käyttää julkisia kulkuneuvoja. Jos kolme (3) kerralla julkaistua jaksoa muodostavat todellisen pilottijakson, niin sitten ne olisi kannattanut leikata sellaiseksi.


Jaksot 1-3 ja 1-4 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< V2.fi haastatteli: S... V2.fi haastatteli: S... >

Keskustelut (1 viestiä)

Bee1

26.09.2022 klo 15.52 1 tykkää tästä

Kolme ekaa jaksoa muodostavat yhden kokonaisen tarinan. Yksittäin ne eivät oikein toimi.

Lavastus, puvustus ja tehosteet 5/5. Hahmoissa löytyy ihan mielenkiintoisia, etenkin "pahisten" puolelta. Castingissa on menty aika vahvasti brittein saarille, työläisperheitä, viiksiä ja jopa skottiaksentteja myöten. Teetäkin taisivat jouda.

Diego Luna on ilmeikäs mököttäjä, ja Stellan tuo 3 jaksossa hyvää pappaenergiaa mukaan. Robotti on söpö.

Liekö tietoinen valinta, että imperiumi tai sen esiaste ei näyttäydy selkeästi pahiksina, ts. heidän tekemistään tuhmuuksista vain puhutaan, mutta sitä ei kerrota.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova