Tuorein sisältö

Ensifiilistelyssä Rihannan uutuusbiisi Lift Me Up - 'Peruvarma pop-balladi niin hyvässä kuin pahassakin'

Jesse Kärkkäinen

29.10.2022 klo 21.09 | Luettu: 2098 kertaa | Teksti: Jesse Kärkkäinen

Pop-tähti Rihanna katkaisee monen vuoden hiljaisuuden uudella kappaleellaan Lift Me Up. Täysin tyhjästä ja syyttä tuoretta materiaalia ei siltikään syydetä ilmoille, sillä uutuuskappale kuullaan Marvelin "Black Panther: Wakanda Forever" -elokuvassa.

Nämä lähtökohdat muodostavat ennakko-odotuksia, jotka nousevat teemaan sopien supersankarimittoihin. Päässä oleva ääni kuiskuttelee, että tietenkin tarjolla on mahtipontista pauhua, jota kuunnellessa selkään kasvaa punainen viitta ja hipiä muuttuu vihreäksi. "Hulk smash!" ja sitä rataa. Eihän tällaisessa kamassa voi olla muuta kuin mahtavaa jylhyyttä, galakseja syleilevää eeppisyyttä ja kerroksia enemmän kuin Big Macissa! Ihan kuin nykypäivän Marvel-elokuvissa ollaan totuttu näkemään.

Vaan mitä vielä, nyt fiilistellään ja jarrutellaan oikein urakalla!

Kappale alkaa leppoisasti laulajattaren rauhallisella hyräilyllä, joka yllättäen porautuu korvakäytäviin varsinaisen laulun potkaistessa homman käyntiin. Tahti pysyy läpi kappaleen rauhallisena ja ilmaisu herkkänä, vaikka Rihannan voimakas ääni luo musiikkiin miellyttävää intensiivisyyttä. Ei ole lainkaan ihme, miksi monet pitävät häntä yhtenä nykyajan parhaista laulajista. Upean vokalisoinnin taustalle rakennetaan jatkuvasti jotain pienempää säpinää pianon, kielisoitinten ja taustalaulujen muodossa. Lopulta pauhua on jo kiitettävästi, äänimaisema paisuu koko vedon aikana luoden uusia kerroksia edellisten päälle. Kappaleen keskiössä pysyy kuitenkin Rihannan taidokas ja tunteikas ilmaisu, joka puhaltaa biisin eloon antaen sille sielun.

Vaan siltikin, kun Lift Me Up hiljenee, ei oikein tiedä mitä ajatella. Toisaalta kappale on kaunis ja upea ilmestys, josta pystyy nauttimaan, vaikka ennakko-odotukset olivat, mitä olivat. Mutta sitten taas, kuuden vuoden tauon jälkeen lopputulos tuntuu aavistuksen lattealta, jopa laimealta. Tässäkö oikeasti on kaikki, mitä on tarjolla? Vaikka Rihanna johdattelee kappaleen upealla äänellään maaliin asti ja mukaan ympätyt krumeluurit luovat vetoon mukavaa dynamiikkaa, ei tämä suuremmin sytytä tai avaa portteja aivojen herkistelysektorille. Ihan kiva, mutta pitkän tauon jälkeen olisi odottanut muutakin, kuin perusvarmaa pop-balladia.

Ensifiilis:
“Kaunis kappale, joka jää kuitenkin aavistuksen laimeaksi. Tässäkö tämä oikeasti oli?”
---------------------------
V2.fin “Ensifiilistely” on artikkelisarja, jossa pureudutaan uuteen musiikkiin tuoreeltaan turhia
kiertelemättä ja rennolla otteella. Kappaleiden synnyttämät tuntemukset puretaan parin pyöräytyksen
jälkeen mitään suodattelematta ja kuvia kumartelematta. Tarjolla höpinää asiasta ja asian vierestä,
näkökulmia totuuden ja tietämättömyyden välimaastosta.

V2.fi | Jesse Kärkkäinen
< V2.fi testasi: Xiaom... Ensifiilistelyssä BE... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova