Tuorein sisältö

Carnival Row 2-10: lopussa kiitos seisoo, jälleen

Jari Tapani Peltonen

21.04.2023 klo 14.30 | Luettu: 1191 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 10:
Carnival Row


Loppulausunto. Spoilereita.

Kannan vähän vastuuta: joskus en vain ymmärrä. Yleisesti ottaen Row jää muistoihin kaaoksena, joka todistaa suunnitelmallisuutensa kausien lopussa. Äkisti - mutta neljän vuoden takaisen finaalin tavoin - asiat täsmäävät, eikä ideoita ole liikaa tai liian vähän. En tiennyt täsmälleen, mitä on tapahtumassa, mutta ymmärsin kupletin, mikä on kaikkea muuta kuin yleinen kombo.

Hirviön identiteetti oli joutava 10 sekuntia sitten. Nyt rakastin raiteen jokaista kohtausta. Hirviö on: vieraan diktatuurin poliitikko, joka teeskentelee hakevansa "natseilta" tukea kapinoivia "kommunisteja" vastaan. Hän on salaa kommari ja örkki. "Natseja" johtaa nykyään kiltti setämies. Hirviökommari ja setä vaihtavat rauhallisesti sanasen siitä, kuinka he molemmat ovat vähemmistöjen puolella.

Hirviökommari myöntää pettävänsä diktatuurinsa. Sen voi tehdä ajamalla rauhaa. Miksi on väitetty ja erikseen ennustettu, että hirviö riehuu pian kahdella tavalla? Koska kommarit eivät tahdo rauhaa. He ovat terrorismilla yllyttäneet juntit hyökkäämään vähemmistöjen slummeihin. Hirviö ei ehdi eliminoida setämiehen senaattia, koska hirviötä hirviönä ajatteleva ennustajaeukko vetää hirviön puoleensa pitkän sivujuonen päätteeksi. Siihen painiin osallistuvat neliödraaman osapuolet, joten tunteet ovat pinnassa.

Entinen kyttä & puolikeiju Orlando Bloom on jatkanut oikeudenmukaisella linjalla, vaikka hänen on mm. pitänyt pelastaa rasistikyttä tyttöystävältään. En aina tiennyt, miksi hän jaksaa jahdata hirviötä, mutta kun hirviö alleviivataan riidankylväjien ykköstykiksi ja Bloom paketoi keissin ammattimaisesti, koen kokeneeni tarinan. Se tuntui unohtuvan, että Bloom on edesmenneen ihmislordin äpärä, mutta nyt se tieto ja sankarillisuus nostavat Bloomin henkilöksi, jota "tapa-natsit" suostuvat kuuntelemaan, kun palava kaupunki on sammutettu.

Sarja päättyy yleiseen myönteisyyteen ja siihen vihjeeseen, että kaikkien kynsissä kärsinyt herrasmiespässi voi napata viestikapulan Bloomilta, kun pulisonkiäijät vielä vähän pehmenevät. Jakso tuntuu lopulta. Jakso ratkaisee tai tarjoaa keinot ajatella loppuun juonet, joiden olemassaolon jakso myöntää. Mutkien suoristaminen hutiloidusti menee aiempien vaiheiden viaksi.

Jaksolle:


Keskiarvo 18 jakson jälkeen:


Keskiarvo on 3.22/5.00. Lopullinen arvosana koko sarjalle:


< Jakso 2-9

Katsottu: Amazon Prime Video

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< V2.fi testasi: OnePl... V2.fi testasi: Arlo ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova