Tuorein sisältö

V2.fi testasi: OnePlus Nord CE 3 Lite -puhelin ja OnePlus Nord Buds 2 -kuulokkeet

Miia Lyyra

20.04.2023 klo 13.00 | Luettu: 2671 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

ONEPLUSSAN HALVEMPI PARIVALJAKKO
OnePlus lähetti V2.fi:lle testattavaksi yhtiön halvempaan hintaluokkaan kuuluvan OnePlus Nord CE 3 Lite -puhelimen ja OnePlus Nord Buds 2 -kuulokkeet. Kuten aiemmin tänä vuonna julkaistut OnePlus 11 -puhelin ja OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeet, myös nämä uudet budjettimallin vermeet tuodaan markkinoille parivaljakkona. Kauppojen hyllylle ne saapuvat tänään 20. huhtikuuta.

OnePlus Nord CE 3 Lite -puhelin



OnePlus on tuonut markkinoille uuden mallin viime vuonna julkaistusta ja suosiota nauttineesta OnePlus Nord CE 2 Lite -puhelimestaan. Edellisen sukupolven Nord-mallisto koostui kolmesta eri mallista, joka teki sarjasta monimutkaisen muistaa. Nyt mallistoon on lisätty OnePlus Nord CE 3 Lite, joka on OnePlussan budjettipuhelin. Suomessa myyntiin saapuu Nord CE 3 Lite 8 & 128 Gt -versona kahdessa eri värissä (Pastel Lime ja Chromatic Gray) suositushintaan 329 euroa. Hinnallaan se asettuu kategoriaan, jossa OnePlussan uutukainen joutuu kohtaamaan kovia kilpailijoita muilta valmistajilta.

Nord CE 3 on muotoilultaan hyvin kulmikas, minkä takia se tuntuu kädessä epämukavalta ilman suojakuorta. Perinteinen läpinäkyvä suojus kuitenkin tulee myyntipaketissa mukana, joten “ongelma” ratkeaa pikaisesti. Puhelimen runko on kierrätysmuovia, takaosa on lasilla päällystettyä muovia ja etupuolella on käytetty bränditöntä lasia, jonka luvataan kuitenkin kestävän kolhuja. Puhelinta käsitellessä jää siitä laadukas vaikutelma, eikä luuri nitise tai natise. Ainoa miinus tulee takakuoresta, joka kerää rumasti sormenjälkiä. V2.fi:lle saapui arvioon limenvihreä versio, joka on mukava tuulahdus perinteisen väristen luurien rinnalle.

Monen valmistajan lippulaivamalleista puuttuu nykyisin 3,5 mm kuulokeliitäntä, paikka microSD-kortille ja laturi. Halvasta hinnasta huolimatta Nord CE 3 Litestä löytyy nämä kaikki, mikä hieman yllättää. Muistikortilla tallennustilaa saa laajennettua yhteen teratavuun saakka. Akku on 5000mAh 67W SUPERVOOC -latauksella ja nollasta sataan se törähtää noin 45 minuutissa. Valitettavasti luuri tai laturi eivät tue USB-PD -latausta eli pikalataus onnistuu ainoastaan OnePlussan omalla laturilla. Nord on melkoinen virtasyöppö, joten akun kestoon kannattaa suhtautua varauksella oman käyttötapansa mukaisesti. OnePlus Nord CE 3 Liten sisuksissa on valmiina Android 13 -käyttöjärjestelmä ja jatkossa se saa kaksi isoa Android-päivitystä (14 ja 15) sekä kolme vuotta tietoturvakorjauksia.


Näyttönä Nord CE 3 Litessä on 120Hz LCD-näyttö, jonka kirkkaus vakuuttaa aurinkoisessakin kelissä. Se ei kuitenkaan pärjää AMOLED-näytöille, joita löytyy jo samassa hintakategoriassa muiden valmistajien puhelimista. Myös suorituskyvyn puolella OnePlus on päätynyt mielenkiintoiseen ratkaisuun: sisuksista löytyy Qualcomm Snapdragon 695, joka oli käytössä myös sarjan aiemmassa mallissa ja useissa kilpailijoissa viime vuoden aikana. Hyvän, mutta vanhan järjestelmäpiirin käyttö vuonna 2023 herättää ihmetystä, mutta onneksi käyttömuistia löytyy sentään kahdeksan gigatavun verran.

OnePlus mainostaa uutukaistaan muotokuvatilalla ja 3x-zoomilla. Harmitukseksi Nordista puuttuu kokonaan ultralaajakulmakamera. Vasta puhelinta testatessa tajusin, miten paljon normaalisti käytän kyseistä kameraa ja sen puute kismitti. Tämän hintaluokan luurissa päätös tuntuu oudolta, varsinkin kun kilpailijoilta kamera löytyy. Todellisuudessa Nord CE 3 Litessä on yksi ainoa hyvä kamera - 108MP takakamera, joka käyttää Samsungin HM6 -sensoria. Sillä saa suhteellisen hyviä ja tasapainoisia kuvia, varsinkin jos kuvausolosuhteet ovat kohdallaan. Videokuvauksen puolella on tarjolla ainoastaan FullHD 30fps -asetukset. Kuvanlaatu on vaatimatonta, mutta hoitanee satunnaiset kuvaustarpeet. Alla kuvaesimerkkejä.






OnePlus Nord 3 CE Lite erottuu muista edukseen 67W pikalatauksella, kuulokeportillaan ja laajennettavalla tallennustilallaan. Samalla se jää jälkeen kilpailijoistaan esimerkiksi ultralaajakulmakameran puutteellaan ja turhalla makrokamerallaan. Puhelin ei ole huono, mutta se asettuu hyvin hankalaan asemaan markkinoilla, jopa OnePlussan omassa valikoimassa. Nord CE 3 Lite on hieman parempi kuin edeltäjänsä Nord CE 2 Lite (mm. pikalataus, kameran resoluutio ja RAMin nousun määrä), mutta erot eivät kaikille ole välttämättä merkittäviä. Nord CE 2 Liteä saa parhaillaan alle 200 euron, kuten myös Nord 2T on pyörinyt alle 300 euron, joten Nord CE 3 Liten ostaminen 329 euron suositushintaan ei välttämättä ole järkihankinta.



OnePlus Nord CE 3 Lite
Hintaluokka: 329,00 euroa
Lisätietoja: OnePlus

OnePlus Nord Buds 2 -kuulokkeet


OnePlussan Nord Buds 2 -kuulokkeet ottivat askeleen kehityksessä eteenpäin verrattuna viime vuonna julkaistuun malliin. Uutukaiset muistuttavat hyvin paljon vanhempaa mallia. Isoin uudistus kuitenkin koskee vastamelu ominaisuuden lisäystä kuulottimiin. Samalla myös suositushinta on noussut OnePlus Nord Budseihin verrattuna 20 euroa.

Kuulokkeiden kotelo on puikulamainen ja kierrätysmuovista valmistettu. Markkinoilla on saatavilla kahta eri väriä: Lightning White ja Thunder Gray. Meille testattavaksi saapui valkoinen versio, jossa kotelo on valkoinen hopeanvärisellä kannella ja valkoisilla napeilla. Latausboxin tuntuma on laadukas ja sarana vaikuttaa kestävän useita avauskertoja. Kierrätysmuovista aiheutuvien pilkkujen toivoisi olevan vaaleassa osassa tummempia, sillä nyt ne näyttävän pintaan kerääntyvältä pölyltä. Kotelo on hankalasti avattavissa yhdellä kädellä sen muotoilun ja avausta helpottavan kolon puuttuessa. Kannen jämäkkyydestä on kuitenkin hyötyä, sillä sinne sijoitettu magneetti pitää kotelon kiinni, vaikka boxi tippuisi lattialle. Nord Buds 2 -kuulokkeet ovat varustettu IP55-luokituksella, joten ne kestävät pölyä, hikeä ja vettä. Latauskotelolla ei ole omaa IP-luokitusta.


Paketista löytyy erilaisia sovittimia muutamaa erilaista, joista voi valita itselleen sopivimman. Ensimmäisen 15 minuutin ajan napit tuntuivat epämukavilta korvissa, mutta tämän jälkeen en kokenut epämukavaa tunnetta. Nord Buds 2:t ovat varustettu 12,4 mm -titaanielementeillä, joiden kerrotaan tuottavan jyrisevää bassoa. Titaanikalvon luvataan selkeyttävän ja vahvistavan ääntä. Testijakson aikana pidin kuulokkeiden tuottamasta tasapainoisesta äänenlaadusta, vaikka tykkäänkin kuunnella bassovoittoisempaa musiikkia. Halutessaan taajuuskorjaimilla voi muuttaa äänenlaatua mieleisekseen, mutta tästäkin huolimatta bassotaajuudet jäävät altavastaajiksi. Yleisesti äänenlaatu on kuitenkin lähes erinomainen ja Nord Buds 2:t pystyvät äänenlaadullaan hyvin kilpailussa mukana.

Edellisiin malleihin verrattuna nyt mukaan on lisätty 25 dB:n aktiivinen melunvaimennus, joka ajaa hyvin asiansa. Esimerkiksi julkisissa kulkiessa taustamelun vaimennus onnistui hyvin, eikä bussimatkustajien äänet päässeet läpi. Myös avokonttorissa vaimennus oli riittävä. Halutessaan päälle voi kytkeä läpäisytilan, jolloin kadulla kulkeminen on turvallisempaa liikenteen kuuluessa lävitse.

Testijakson aikana kuulokkeista ei loppunut kertaakaan akku. Vastamelun kanssa napeissa riittää virtaa viideksi tunniksi ja ilman sen käyttöä seitsemäksi tunniksi. Latauskotelon kanssa virtaa riittää 27-36 tunniksi riippuen vastamelun käyttöasteesta. 10 minuutin latauksella virtaa saa viideksi tunniksi. Lataaminen tapahtuu USB-C-kaapelilla, joka tulee mukana pakkauksessa. Nord Buds 2:t eivät tue langatonta latausta.

Kuten muutkin OnePlussan kuulokkeet, myös Nord Buds 2:t ovat helposti yhdistettävissä yhtiön omaan puhelimiin. Testissä kuulokkeet ilmestyivät näppärästi OnePlus Nord CE 3 Liteen saataville, mutta toistaiseksi vanhempi OnePlus 8 Pro -puhelin ei kuulokkeita vielä tunnistanut. Tämä “ongelma” oletettavasti poistuu kuulokkeiden ilmestyttyä virallisesti. Napit kuitenkin tulivat näkyviin erilliseen HeyMelody-sovellukseen, jonka avulla kuulokkeet saa yhdistettyä säätömahdollisuuksien kera myös muiden valmistajien puhelimiin.

Nord Buds 2 -kuulokkeiden suositushinta on noussut 20 euroa edelliseen malliin verrattuna ja käytännössä hinnannousulla saa itselleen ANC-toiminnon, mutta mikäli ANC-toiminto on sinulle toissijainen, kannattaa harkita aiemman kuulokemallin hankkimista. Edelleenkään kuulokkeita ei voi parittaa kahteen laitteeseen yhtä aikaa, eikä napit tunnista korvasta poistoa musiikin keskeyttämistä varten. Mikäli kaipaat kuulokkeilta enemmän ja haluat ehdottomasti OnePlussaa, kannattaa katseet suunnata kohti OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeita, joiden arvion pääset lukemaan tästä. Omassa hintaluokassaan OnePlus Nord Buds 2:t ovat kuitenkin hinta-laadultaan erinomainen hankinta tarjotessaan hyviä ominaisuuksia suhteellisen huokeaan hintaan.



OnePlus Nord Buds 2
Hintaluokka: 69,00 euroa
Lisätietoja: OnePlus





V2.fi | Miia Lyyra
< V2.fi osallistui: Ha... Carnival Row 2-10: l... >

Keskustelut (1 viestiä)

Markus

04.05.2023 klo 18.56

"Nord on melkoinen virtasyöppö, joten akun kestoon kannattaa suhtautua varauksella oman käyttötapansa mukaisesti."

En tiedä, olenko jotenkin epätavallinen puhelimen käyttäjä, mutta oma 3 on kyllä ollut akunkestoltaan ehdottomasti parasta hintaluokassaan.
Käyttö viimeisen latauksen jälkeen 3 d 3h 0 min, akkua jäljellä 79%, voi kestää noin 1 d 9h 49 min.
Päällä wifi, mobiilidata ja näköjään myös sijainti.

Ja kyllä, kyseessä on ensimmäinen OnePlus-laitteeni koskaan, joten sinällään ei ole vertailukohtaa muuta kuin muiden valmistajien androideista.

Tietenkin tapauskohtaistahan tuo on, mutta mielestäni ei voi sanoa, että olisi mitenkään poikkeuksellisen kova virtasyöppö.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova