Tuorein sisältö

V2.fi vieraili: Uusien taittuvien Motorola razr 40:ien julkistus

Manu Pärssinen

03.06.2023 klo 15.25 | Luettu: 1232 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Punaista ja tuplasti taipuvaa

V2.fi pääsi mukaan muun kansainvälinen lehdistön mukana, kun Motorola julkisti uutuustuotteitaan kuun vaihteessa. Kaiken kaikkiaan julkistuksia oli neljä isompaa ja pienempää ja niistä suurimman huomion veivät toki tämän vuoden taittuvat razr-mallit, joita saapuu markkinoille kahdessa eri hintaluokassa.


Motorolan päivän ensimmäinen julkistus oli kuitenkin se, että koska viime vuonna alkanut yhteistyö värifirma Pantonen kanssa jatkuu, saadaan tänäkin vuonna “vuoden Pantone-värillä” koristeltuja puhelinmalleja. Väri on voimakkaan punainen Viva Magenta ja Motorola edge 40 -puhelimesta julkaistaan sen värinen versio. Motorolan mukaan viime vuoden erikoisväritetyt puhelimet saivat puhelinvalmistajalle uuden kohderyhmän - muotiväriä lähti kaupoista erityisesti nuorten naisten mukaan.
Toinen mielenkiintoinen pienempi julkistus oli uusi yhteistyökumppani: Motorola ja Bose suunnittelevat yhdessä jotain tulevaisuudessa ja toiveissa on tietenkin esimerkiksi puhelinten värimaailmaan soveltuvat korvanapit. Kohta 60-vuotias äänentoistofirma Bose on tunnettu erityisesti kuulokkeiden vastameluteknologiastaan, mutta vielä ei kerrottu, mitä on luvassa.


Tapahtuman isoin julkistus oli kuitenkin kaksi uutta taittuvaa razr-puhelinmallia: razr 40 ja razr 40 Ultra. Motorolan edustajat painottivat jälleen Motorolan ja taittuvien puhelimien historiaa 90-luvun klassikkomalleista viime vuosien uusiin Razreihin. Ensimmäisen ja seuraavan Razrin välinen suurin ero oli etunäytön suureneminen ja samalla linjalla tiellä jatketaan, sillä Razr 40 Ultrassa etunäyttö on käytännössä lähes koko taitetun puhelimen kokoinen.


Tämä tarkoittaa sitä, että Ultra-mallilla voi niin halutessaan käyttää mitä tahansa sovellusta myös puhelimen ollessa pienemmässä olomuodossaan. Sovelluksesta toki riippuu, miten hyvin se pikkunäytölle mukautuu, mutta Motorola on tehnyt yhteistyötä muun muassa Googlen ja Spotifyn kanssa, joten vaikkapa sähköpostien lukeminen (sekä kirjoittaminen) onnistuu pikkunäytöllä. Pienenä lisäjippona siihen saa myöskin oleskelemaan virtuaalisen olennon, joka touhuaa monenlaista päivän aikana.

Vaikka muun muassa saranaa on uusittu, kädessä 40 Ultra tuntuu hyvin samanlaiselta kuin viime vuoden malli, mutta näistä lisää sitten kun teemme tarkemman arvostelun. Etunäytön suuruuden myötä kameroille ja akuille on taas rajoitettu tila, mutta speksilista on varsinkin näyttöjen osalta näyttävää luettavaa: Ulkonäyttö on 3,6-tuumainen pOLED, 1066 x 1056 pikseliä, HDR10+, 100% DCI-P3 -väritoisto, 144 Hz päivitystaajuus, ja sisänäyttö 6,9” pOLED, 2640 x 1080 pikseliä, HDR10+, 120% DCI-P3 -väritoisto, 165 Hz päivitystaajuus. Kamerat ovat 32 MP (f/2.4) selfieille, pääkamera 12MP (valovoimainen f/1.5, OIS-vakaus) sekä 13 MP ultralaajakulma (f/2.2). Sisuksista löytyy Snapdragon 8+ Gen 1 sekä 3800 mAh akku 30 W teholatauksella. Android 13:een luvataan 3 vuotta käyttöjärjestelmäpäivityksiä sekä 4 vuotta tietoturvapäivityksiä. Hintaa sillä on 1199 euroa (8 + 256 Gt).


Pieni yllätys oli uusi huokeampi vaihtoehto razr 40. Sen ulkonäytössä palataan pieneen, ensimmäisen mallin tyyliin, mutta sisänäyttö on sama kuin uudessa isommassa mallissa. Juju onkin siinä, että Motorola puskee taitettavat uutuudellaan alle 1000 euron hintaluokkaan, kun luurin voi lähiviikkoina hakea kaupasta 899 euron hintaan. Ulkonäytön lisäksi karsintaa on tehty hieman keskusyksikköpuolella, sillä perusmallissa on Snapdragon 7 Gen 1. Ulkoinen pikkunäyttö on lähinnä notifikaatiolle (1,5-tuumainen OLED, 194 x 368 pikseliä), mutta taittuva ruutu tosiaan ruudunpäivitysnopeutta (144 Hz) lukuunottamatta sama kuin kalliimmassa mallissa. Pienemmästä ulkonäytöstä johtuen mukaan on mahtunut 64 megapikselin pääkamera, 13 MP ultralaajakulma sekä 32 MP:n selfiekamera. Akku on 4200 mAh (30 W pikalataus) ja päivityslupaukset samat kuin Ultra-versiossa.

Puhelinten väri- ja materiaalivaihtoehtoja (Gorilla Glass / tekonahka) voi ihastella alla olevista kuvista.


V2.fi | Manu Pärssinen
< Beef 1-1 ja 1-2: pir... The Idol 1-1: oppinu... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova