Tuorein sisältö

Succession 39/39: aikamme kehutuimman sarjan tilinpäätös.

Jari Tapani Peltonen

20.01.2024 klo 18.20 | Luettu: 1243 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 4 - Jakso 10:
With Open Eyes


Loppu.

Alussa suurfirman tervaskanto alkoi lahota. Seuraaja piti löytää, vaikka pennut ovat palkintovaimon geeneillä ja turvatulla elämällä pilattuja nepotismivauvan arkkityyppejä.

Kuiva mölkerö Kendall olisi tapa pitkittää suvun tarua, kunnes historia unohtaa. Toki Kendallilla oli ongelmia huumeiden ja kuolemantuottamuksen kanssa, ja hän yritti kaapata firman, mutta jossain vaiheessa tämä oikeiden aikuisten ykkössarja päätti olla kypsempi kuin elämä: mikään ei johda mihinkään kärkevään. Hohhaillaan ja luokitellaan se satiiriksi, kun miljardöörit kärsivät persoonallisuudestaan.

Alussa Shiv tiesi firmasta vähiten. Hän on lähempänä CNN-tyyppistä oikeistolaista kuin perhefirman ja Fox Newsin tyyppistä oikeistolaista. Häntä on syrjitty sukupuolen perusteella, mutta häntä on harkittu johtoon. Hän voisi edustaa muutosta ainakin mielestään. Sarja innostui panostamaan ensisijaisesti hänen parisuhteeseensa laimean mutta takapuolta taitavasti nuolevan Tomin kanssa. Toiston tilalle olisi mahtunut toinen vastaava sivujuoni.

Vanhin veli Connor on puhdas vitsi. Nuorin veli Roman on hyvinkin syviä ongelmia vihjatusti hautova supernilkki, joten oli kiinnostavaa, kun ongelmat etenivät tai mies ryhdistäytyi. Nyt hän (tai hänkin) on karkeasti sanoen samassa pisteessä kuin aina - huolimatta siitäkin, että hän otti turpiin mielenosoituksessa.

Kun faija kuoli, pennut onnistuivat ulkoistamaan valinnan ruotsalaiselle nurkanvaltaajalle. Leffan mittaisessa päätösjaksossa yritetään äänestää taas. Pennut painivat taas, ruotsalaisen sanoessa Tom, koska luontevan selityksen mukaan hän haluaa pyllynnuolijan. Jäljellä on yhä tunti kyräilyä ja vastaavaa kertausta kuin tässä jutussa, sekä näyttelijöiden joutsenlaulumaista irrottelua.

Finaali on tekemällä tehty "kolmen tähden" kriisi arvotulla lopputuloksella - mutta myös "neljän tähden" näyttelemisellä ja tyydyttävillä viimeisillä silauksilla. Kaikkea katsoi. Kausi olisi helposti voinut olla 4 tuntia lyhyempi tai pidempi. Kiinnostavin kysymys patriarkan kuoleman jälkeen on ollut se, näyttääkö kukaan enemmän sepaluksesta pilkottavalta vanhan miehen penikseltä kuin Fisher Stevens nykyään. Muistan hänet 90-luvun Aikavarkaasta.


Keskiarvo 39 jakson jälkeen on 3.33/5.00 tähteä:


Lopullinen arvosana koko sarjalle on matalampi johtuen tyhjäkäynnistä, umpikujista ja kymmenistä puoli-identtisistä juhlajuonista:


< Jakso 38/39

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< V2.fi testasi: Canon... V2.fi testasi: Jabra... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova