Tuorein sisältö

Succession 1/39: aikuisten ykkössarja vastaan joku Harry Potter -kriitikko

Jari Tapani Peltonen

26.02.2023 klo 16.30 | Luettu: 1810 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 1:
Celebration


Putki alkaa viinilasi kourassa ja puku päällä: tästä sarjasta toivoin vastalääkettä, kun pohdin hiljattain, selviänkö hengissä teinien fantasioista. En tiedä paljoa. Tiedän yli kymmenestä Emmy-palkinnosta. Tiedän sarjan kertovan mediaimperiumista, joten otan tietoisen riskin: jos sarja kertoo elokuvien tai tv-sarjojen tekemisestä, taon päätä seinään, mutta yritän olla mainostamatta sitä. Neljäs ja viimeinen kausi alkaa 26. maaliskuuta. Sarjan luoja harkitsee jatkosarjaa.

Succession on: pikantin vastenmielinen tekele. Se on tarkoituksellista ja lupaavaa, jos ei heti kiehtovaa. Pilottijakson saavutus on stereotypioiden kristallimainen puhtaus. Patriarkka Brian Cox on karismaattinen Roope Ankka, kritisoitiinpa hahmoa miten vain, ja vaikka hän olisi jo puoliksi seniili matolle virtsaaja.

Karismaa on monenlaista. Donald Trumpilla on vastaavaa karismaa kuin Lalli Leipäjuustolla. Trumpin pojilla ei ole minkään valtakunnan sellaista, ja samaa maata on Coxin hahmon pääasiallinen perijä. Poika vakavissaan yrittää päteä ja sanoillakin sivaltaa, mutta karismaa on 0,0%, paitsi ehkä jos olet hänestä taloudellisesti tai aatteellisesti riippuvainen.

Sukulaisiin lukeutuu nuori altaanputsaaja, joka ei tiedä mistään mitään, ja kokkelinilkki, joka "tietää kaiken", muttei välitä, vaan leveilee köyhille tavalla, joka on tullut äidinmaidosta. Visionäärisesti nilkkiä näyttelee Kieran Culkin. En ole kuullut, että hänen veljensä Macaulay olisi pyörinyt huumepäissään ojassa teini-iästä lähtien, mutta heidän naamoillaan kannattaisi. Jos naishahmoista toivotaan yhtä syvällistä analyysia, heihin kannattaisi vastaavasti panostaa.

On se pieni koukku, että "Trump junior" yrittää. Kun Cox "vastoin oletuksia" ilmoittaa jatkavansa firman johdossa 80-vuotispäivillään, päätös saattaa perustua mututuntumaan eikä modernin media-alan tuntemukseen. Monilla on äänioikeus. Vihamielinen taho ottaa valtaa, kun sitä tarjotaan ja haavoittuneen riistan veri tuoksuu. Kunnon hovijuonittelulle on pohja. Kunhan rappionilkit kärsivät enemmän kuin minä, homma paranoo.


Jakso 2/39 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< V2.fi osallistui: Fl... V2.fi testasi: Samsu... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova