Tuorein sisältö

Täydelliset Miehet: melankolisempaa Popedaa

J.A. Kaunisto

02.10.2008 klo 16.50 | Luettu: 7878 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Costello kertoilee Täydelliset Miehet -albumista.
Tampereen ikiliikkujan Popedan tuore rieska Täydelliset Miehet nousi välittömästi Suomen albumilistan kakkospaikalle, ohittaen itsensä Metallican. Popedan veri ei vapise, vaikka kilometrejä kertyy ja vuodet vierivät. Tuore albumi lupailee melankolisempaa Popedaa ja tulevien keikkojen karaokehuudatus Onhan päivä vielä huomennakin sopii varmasti elämänohjeeksi meille jokaiselle. V2.fi:n haastatelussa Popedan puolesta puhuu Costello.Tuoreesta Täydelliset Miehet-albumista Costello toteaa levyn olevan selvästi melankolisempi ja mollivoittoisempi kuin muutamat edelliset. Soundi on muuttunut tanakammaksi uusien jäsenten eli Hanoi Rocks-tuttu Lacu Lahtisen ja kosketinsoittaja Iso-Pate Kivisen johdosta. Mikko Karmilan miksaus kruunaa kokonaisuuden. Keikkasettiin luvataan ottaa uudelta levyltä Elän itselleni, Onhan päivä vielä huomennakin, Aino, Kuutamohullu ja Lentolupakirja-biisit.

- Popedahan ei tyyliään muuta, mutta uusia sävyjä saatiin Negativen Jonne Aaronilta, joka teki Elän itselleni -biisin. Markku Petander, joka on tehnyt sellaiset biisit kuin Tahdotko mut tosiaan ja Punaista ja Makeaa, teki hienon biisin nimeltä Huhhahhei. Uutena säveltäjänä debytoi basisti J.K Melartin ja myös Pate Mustajärvi vilahtaa säveltäjänä Kai-biisissä.

Costellon mukaan Popeda-niminen orkesteri aikoo jatkaa vielä pitkään. Suunnittelmissa on kuulemma 40-vuotiskonsertin pitäminen Näsinneulan katolla. Kysymykseen jatkosta ilman Patea tai Costelloa vastaus on selvä.

- Korvaamattomat on hautuumaalla, sanotaan. Todennäköisin syin ei ole mitään syytä jatkaa muulla kokoonpanolla. Ja matkaa riittää vielä, niin kauan kuin sedät jaksaa heilua. Eikä ne Rollaritkaan vielä ole eläköityneet, ei mekään.

Popedan legendaarinen "Suomen syntisin kiertuebussi" Miina ajettiin juuri eläkkeelle ja jopa myytiin. Costello toteaa bussin maineen olevan pitkälti urbaanilegendaa. Vanha sotaratsu päätyi keräilijälle, jolla jo ennestään on mm.Hurriganesien keikkabussi. Popedan uusi auto on jo ajossa, suurimmaksi parannukseksi entiseen Costello toteaa ilmastoinnin.

- 30 vuoden tupakansavun jälkeen saamme raitista ilmaa. Aika vähän bussista tuli tiedusteluja, oikeastaan vain muutama vakavasti otettava.

Kysymykseen mahdollisista sivuprojekteista Costellolla on heti vastaus valmiina. Mies työskentelee parhaillaan Vexi Salmi -musikaalin parissa, jota esitetään Hämeenlinnan kaupunginteatterissa. Syyskuun 12. päivä ensi-iltansa saanut Villit Vuodet työllistää Costelloa kapellimestarin ja kitaristin roolissa.

- Sooloprojektia ei ole suunnitteilla. Jotain suomenkielistä haluaisin tehdä.

Mikä tai mitkä vanhoista biiseistä alkavat maistua puulta lavatilanteessa...entä mitä viisua on mukava veivata?

- Jos joku biisi alkaa maistua puulta, siirrämme sen pois biisilistasta ja kaivamme sen tilalle arkistoista jonkun uusvanhan. Nyttemmin listalta on poistunut Delilah ja Mää ja Tapparan mies sekä Kellot lyö. Uutena tulokkaana on taas Huummetta ja Pohjantähden alla.Alabamaa ja Kalteribluesia on aina ollut mukava soittaa.

Entä mikä tai mitkä biisit tekevät Popedan kesäisestä festarisetistä sen ainoan oikean?

- Festareilla koitetaan soittaa sellaista hittiputkea, koska paikalla on paljon yleisöä, jotka ovat tulleet kuuntelemman muita orkestereja. Pitkä Kuuma kesä ja Sukset on ihan must.

Miten kommentoit ex-Popeda-kannuttaja Kari Holmin Mustat Enkelit-kokoonpanoa?

-Mustat enkelit pitää uljaasti suomirokin lippua korkealla. Petanderin Markku on tehnyt niille uusia mielenkiintoisia biisejä.

Teikäläisellä on kotona omia poikia melkeinpä bändiksi asti. Joko perheen sisäiset bändiharjoitukset ovat käynnissä? Minkalaista musiikkia nuoriso luukuttaa teillä kotistereoista?

- Ne on heavyjätkiä eli Metallicaa ja Children of Bodomia tulee stereoista. Kyllähän me ollaan pikkupoikien kanssa soiteltu, lähinnä Popedaa ja Hurriganesia.

Kesällä Suomessa vieraili suuri joukko ulkomaan tähtiä, vanhempia ja hieman nuorempia. Kenen keikalla kävit tai olisit halunnut vierailla?

- En oikein ehtinyt ketään tsekkailemaan. Rushia kävin katsomassa viimeksi. Hienoa triosoitantaa.

Olisiko Popeda lähtenyt Sex Pistolsin lämppäriksi Suomen keikoille, entä Iggy & The Stoogesin?

- Popeda soitti Seinäjoella (Vauhtiajoissa) ennen Stoogesia. Sex Pistols olisi ollut hauska nähdä.


Mitä on taiteellinen vapaus ja mitä siitä joutuu maksamaan?

- Taiteellinen vapaus kannattaa lunastaa sillä, että tekee omaa juttuansa jääräpäisesti, eikä anna muiden ihmisten arvostelujen antaa vaikuttaa tekemiseensä.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Peliärjy ja Pelijyrä... Tamiya Nismo Silvia,... >

Keskustelut (1 viestiä)

jhnubbdncncf

21.10.2008 klo 17.54

Hienoa tietää, että Popedaa ei olisi ilman Patea tai Costelloa.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova