Tuorein sisältö

Spin FM

Manu Pärssinen

16.06.2010 klo 09.01 | Luettu: 11419 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Urbaanin musiikin sanansaattaja
Spin FM on tuore radiokanava, joka kuuluu tällä hetkellä Helsingissä, Tampereella ja Porvoossa - lisää kaupunkeja on tulossa. Kanava soittaa ympäri vuorokauden ainoastaan englanninkielistä musiikkia ja painopiste on urbaaneilla rytmeillä - mm. hiphop ja r’n’b - sekä niihin liittyvällä lifestylellä ja hyvinvoinnilla. Spin FM:n lähetysstudio sijaitsee kaiken kansan katseltavana lasikopissa keskellä Helsingin Forum-kauppakeskusta ja V2.fi kävi siellä jutustelemassa kahden kanavan perustajan, Vesku Mataran ja Boby D Gazon, kanssa.

Spin FM perustettiin, kun Gazon entinen radiokanavatyöpaikka haki aamuohjelman juontajaa ja samalla selvisi, että koko kanava oli myytävänä. Sille pohjalle Matara ja Gazo kumppaniensa kanssa sitten rakensivat uuden kanavan, sekä koko Spin-konseptin: radion lisäksi Spin Groupiin kuuluvat mobiili- ja webteknologiaa kehittävä Spin Technologies, tapahtumatuotantoyritys Spin Events ja viimeisimpään urbaanimuotiin keskittyvä Spin Fashion.

Kansainvälistä menoa


Matara on toiminut pitkään musiikkialalla tuottajana ja päätös radiokanavan perustamisesta syntyi reilussa viikossa sen jälkeen, kun selvisi, että sellainen oli myytävänä.

“Lähettiin tuumasta toimeen, hankittiin vähän rahoitusta siihen ja hyvin nopealla varoitusajalla ryhdyttiin siihen”, kertoo Matara ja Gazo jatkaa: “Sehän on selvä, että tällaiselle konseptille on ollut jo pitkään oma tonttinsa ja kysyntä Suomessa. Samankaltaista kanavaa ei oikeastaan oo.”

Mataran mukaan Spin FM:n eroaa muista kanavista hyvin paljon sisältönsä puolesta - “Urbaanin popin radiokanava jossa hyvinvointi on tärkeä teema”, hän tiivistää. Suomenkielisen musiikin pois jättämistä hän perustelee sillä, että sitä on jo tarpeeksi radioaalloilla, eikä se istu niin hyvin urbaaniin katukulttuuriin. Kotimaisten artistien musiikkia toki soitetaan ja Mataran ajatuksena on myös etsiä nousevia kykyjä, joilla olisi kansainvälistä potentiaalia ja joille Spin FM voisi toimia ponnahduslautana.

“Suomenkielistä erikoisohjelmaa on kyllä toivottu paljon ja varmaan sellainen tulee, mutta me ollaan tehty sellainen linjanveto, että soittolistalle me ei oteta suomenkielistä musiikkia ollenkaan - pidetään kansainvälinen linja”, selventää toimitusjohtaja Matara vielä.

Tiettyjen biisien jatkuvaa toitotusta ei tarvitse Spin FM:llä myöskään hirveästi pelätä. Toki uusia hittejä nostetaan useammin A-listalle soittoon, mutta kanavan soittolistalla on 1700 kappaletta, joten vuorokauden aikana kuulee monenlaista musiikkia.

Reality-radiota


Boby D Gazo keskellä kaupunkia Spin FM:n tiivistunnelmaisessa studiossa.

Miksi sitten lasikoppiin keskelle vilkasta Forumin kauppakeskusta?

“Meillä on semmonen juttu ja semmonen konsepti, että uskalletaan tulla sen kanssa ihmisten eteen, koska se on urbaanikulttuuria ja ollaan kaupungin ytimessä, Helsingin sydämessä. Me tykätään tehdä uusia asioita, joita ei ole aikaisemmin tehty eikä uskallettu tehdä. Se on se meidän lähtökohta, että tehdään kaikki uudella tapaa”, pohjustaa Gazo.

“Toki tässä on ihan liiketoiminnallisestikin järkeä, kopin ohi Forumin ykköskerroksessa reissaa joka päivä ohi 40 000 ihmistä. Se toimii hyvänä markkinointivälineenä ja meidän radio myös kuuluu kauppakeskuksessa kaikkialla”, kertoo Matara ja muistelee television puolelta Jyrk:-ohjelmaa yhtymäkohtana.

“He vei median ihmisten keskelle ja me ollaan nyt tehty sama radion kanssa.”

Vaikka Spin FM:n on ollut Forumissa vasta vajaan viikon, idea on otettu hyvin vastaan.

“Kyllähän me herätetään mielenkiintoo, tuodaan uusia asiakkaita kauppakeskukseen ja tuodaan lisää actionia tänne. Tosi hyvää palautetta on saatu toistaiseksi”, myhäilee Matara.

Paljon muutakin “spinnataan”


Spin Eventsin järjestämiä tapahtumia on takana jo pitkä liuta ja vielä enemmän on tulossa. Klubeja on järjestetty yhdestä neljään kuussa sekä niiden lisäksi yritystapahtumia ja festareita, mm. Porvoon ensimmäinen iso talvitapahtuma, koko perheen Snow Festival, oli menestys.

Lisäksi, konseptin hyvinvointiteemaan liittyen, Spin FM on toiminut paljon urheilun parissa. Boby D Gaza kertoo, että mukana on oltu mediapääkumppanina mm. BMW Pro Tour rantalentopallokiertueella ja IPP-ammattilaistennisturnauksessa. Lumilautailu astui kuvaan, kun Spin FM oli päämediakumppani Board Expo-tapahtumassa.

Pienenä ennakkopaljastuksena Matara kertoo, että elokuun 13.-14. päivä Rautatientorilla järjestettävän ison beach volley -finaalitapahtuman yhteyteen suunnitellaan myös ensimmäistä Spin Festivalia.

Spin Fashion taas on lähinnä Gazon sydäntä. “Se on semmoinen juttu, jota halutaan puskee ja joka erottuu kaikista muista. Päätarkoitus on tuoda uutta freshiä muotia Suomeen etuajassa. Ensimmäinen high class urban -muotinäytös järjestetään tämän vuoden puolella”, kertoo muotibisneksessä vuosia pyörinyt mies.

Spin Technologies on Spin Groupin neljäs osa-alue ja silläkin saralla tapahtuu pikapuoliin. Kehitteillä on heinäkuussa julkaistava mobiilisovellus.

“Ollaan tehty ‘kuluttajien Facebook mobiiliin’, eli on sovellus, joka on integroitu Facebookiin, mutta pelkästään kulutustuotteille tehtynä. Ihmiset pystyy seuraamaan asioita, tykkäämään asioista ja näin rakentamaan kuluttajien yhteisöä mobiiliin. Yrittäjät saavat taas käyttäjille reaaliajassa tarjouksia ja sähköisiä kuponkeja mobiiliin ja se toimii myös GPS:nä, eli neuvoo tien liikkeeseen, josta tarjous tulee”, selostaa Matara innoissaan. Palveluun kerätään yritysverkosto, joka tarjoaa uniikkeja tarjouksia sovelluksen käyttäjille.

“Se, mitä me voidaan vielä sanoa on se, että Spin on tullut jäädäkseen”, kiteyttää lopuksi Boby D Gazo leveän hymyn kera.

Spin FM:ää voi kuunnella Helsingissä taajuudella 107.6 MHz, Tampereella 88.7 MHz, Porvoossa 104.8 MHz sekä kanavan kotisivujen kautta.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Kuvia Saunan lauteil... Iloa ja inspiraatiot... >

Keskustelut (5 viestiä)

aaaatu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

16.06.2010 klo 09.51

Jännä ajoitus. Juuri eilen forumissa pyörähtäessä tuumin että mikäs ihmeen lasikoppi. Siellä jäbä nyökytteli kirjavat kuulokkeet päässä musan tahtiin menemään... Tais olla tuo Vesku.

Vittumaisen näköinen työpaikka radioksi. Ei ole käsittääkseni ennen tarvinnut radiojuontajien miettiä milloin kaivaa nenää studiossa ja kuinka syvälle sen sormen työntää. Voi olla että tuossa joutuu vähän funzimaan(?) Toisaalta hyvinä puolina: lounastauolla lyhyt matka Eerikin pippuriin tai Arnoldsille. ::roll
lainaa
Bababooey

16.06.2010 klo 13.25

Kiitos tästä infosta, hyvältä kuulostaa. Hyvä että on vähän vaihtelua Bassoradion rinnallekin.
lainaa
Arcane

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

18.06.2010 klo 11.17

Jännältä näytti kun tuosta Forumin lasikopin ohi kävelin.

Voisi pistää itsekin herätyskelloradioon soimaan Spin FM:n ainakin toistaiseksi, vähän katsoa millasta musiikkia sieltä aamusin tulee.
lainaa
Jarkko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

18.06.2010 klo 18.40

Enpä ole kyllä Tampereella saanut moista viriteltyä autoradioon. Lieneekö antennissa vikaa.
lainaa
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

18.06.2010 klo 20.43

Jarkko kirjoitti:
Enpä ole kyllä Tampereella saanut moista viriteltyä autoradioon. Lieneekö antennissa vikaa.


Täällä Nokialla kuuluu kyllä ja kuuntelen usein ajellessani töihin Tampereelle. Eli ilmeisesti vikaa sitten on.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova