Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Blue Sadie -kuulokkeet

Manu Pärssinen

27.02.2018 klo 19.30 | Luettu: 6268 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Puoli kiloa ääntä korvilla
Bluen mikrofonien laadukkuudesta olen ollut samaa mieltä V2.fi:n toimituksen Villen kanssa, mutta kuulokkeiden kanssa mielipiteemme olivat hieman eriävät. Mielestäni Bluen Lola -kuulokkeet eivät aivan vastanneet hintalappuaan, kun taas Villestä on tullut vuosien varrella Bluen luurien vakikäyttäjä. Lola-arviostani on kuitenkin jo puolitoista vuotta ja pelaamiseen tarkoitettujen headset-mikkien tulva postiluukusta aiheutti pientä ähkyä, joten oli vaihteeksi aika pistää korville jotain hifimpää.


Kuten Lolienkin kanssa, Sadiet tekevät ensimmäisen vaikutuksen paketoinnillaan. Tukeva, painava pahvikuutio avautuu yläsuuntaan paljastaen kuulokkeet kuin patsaan jalustallaan. Mukana tulee aikaisempaa hieman halvemman oloinen, silti hyvältä materiaalilta vaikuttava säilytyspussukka, kuulokejohto säätimineen mobiililaitteilla kuuntelua varten, pidempi kuulokejohto kotikuunteluun, adapteri sekä USB-latauspiuha - kyllä, Bluen Mo-Fi:en tyyliin Sadieissa on sisäänrakennettu vahvistin, jota pitää välillä latailla.

Bluen omalaatuinen sankaratkaisu erottaa kuulokkeet taas muiden valmistajien tekeleistä, eikä kuulokkeiden ulkoasussa ole muutenkaan valittamista. Ne ovat tyylikkään tummanharmaat hopeisine yksityiskohtineen ja sopivat ympäristöön kuin ympäristöön. Makuasia on sitten valoshow, joka syttyy sykkimään logon ympärille vahvistinta ladattaessa. Mielestäni vaatimattomammalla merkkivalolla olisi päästy tyylikkäämpään lopputulokseen.


Pienen totuttelun jälkeen Sadiet asettuvat mukavasti ja tukevasti isompaankin päähän ja mietin taas, olivatko arvostelemani Lolat hieman maanantaikappale jäykkine ja nitisevine nivelineen, sillä moista vikaa ei Sadieista löydy. Tyynyt ovat tiiviisti korvilla, mikä estää ulkopuolisen melun erinomaisen tehokkaasti, mutta edelleen valitan hieman siitä, mistä Lolienkin kanssa: pidemmissä sessioissa korvalehteni kärsivät. Kuulokkeet painavat huikeat 450 grammaa, joten painoa korville tulee melkoisesti. Täytyy tosin sanoa, että kahden viikon testijakson lopulla asiaa ei tullut enää niin usein ajateltua. Joko kuulokkeet olivat muokkautuneet entistä paremmin päähäni sopiviksi tai sitten olin vain tottunut niiden painoon.

Latauspiuhoista tai valoista huolimatta Sadieiden vahvistinta kannattaa ehdottomasti ladata. Se käynnistetään kiertämällä kuulokeliittimen ympärillä olevaan kytkintä hieman myötäpäivään ja sitten sitä ollaankin aivan eri äänimaailmoissa. Ilman vahvistintakin Sadiet ovat riittävät päivittäiseen työmusakuunteluun, kunhan muistaa pistää tietokoneen päästä tarpeeksi volaa. Vahvistin kytkettynä kuuntelijan kuuloelimiin suorastaan rynnistää messevästi lisää kaikinpuolista kirkkautta ja ilmavuutta.


Olen testeissäni usein kehunut kuulokkeiden ylä- ja keskiääniä, sillä monet valmistajat saavat ne nykyään kohdalleen, mutta voi että Sadiet saavat bassopäänkin useimmissa genreissä paikoilleen. Basso ei ole ylilyövä, ei hallitseva, vaan pehmeä ja silti samalla juuri siinä, missä pitääkin. Paikoitellen voi jopa aistia alempia taajuuksia, vaikka korvat niitä eivät kuulisikaan.

Kuuntelin testatessani musiikkigenrejä laidasta laitaan ja vaikka silmät kiinni keskittyen yritin löytää kuulokkeiden äänentoistosta puutteita tai ärsyttävyyksiä, ei niitä juuri vastaan tullut. Joissain kappaleissa ylemmät keskiäänet tuntuivat tosin korostuvan yli muiden isoilla äänenvoimakkuuksilla. Reivitunnelmointiin bassonpaukutuksineen Sadieilla ei myöskään päästä, mutta drum’n’basskin kuulostaa hyvältä johtuen iskujen tarkkuudesta - varsinkin kun napsauttaa kytkintä vielä yhden askelen lisää “On+-asetukselle”, joka lisää bassopäähän tarkasti määritellyn annoksen lisää tukevuutta. Ajauduin kuitenkin useasti kuuntelemaan hieman rauhallisempaa matskua.

Kävi varmaan selväksi, että Sadiet voittivat minut enimmäkseen puolelleen, mutta en ole 100% vakuuttunut, että niin käy ihan jokaiselle niitä kokeilleelle. 350-400 eurolla saa myös paljon kuuloketta vaikkapa Boselta, Sennheiserilta ja Sonylta, joten tässä hintaluokassa aletaan mennä jo todella vahvasti henkilökohtaisten mieltymysten mukaan. Mikäli kuulokekaupassa Sadietkin roikkuvat, kehotan kokeilemaan.

Lisätietoa: Blue
Hintaluokka: 400 dollaria


V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi vieraili: Kraf... Akkojen Oscar-gaalan... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova