Tuorein sisältö

NightSky

Arvioitu: Nintendo 3DS
Genre: Älypelit
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 3
Kehittäjä: Nicalis
Julkaisija: Nintendo
Julkaisupäivä: 25.10.2012
Pelin kotisivut
Esa Toikkonen

13.05.2013 klo 15.58 | Luettu: 5386 kertaa | Teksti: Esa Toikkonen

Pyöri pyöri pikkupallo
Muistaako joku puhelimien värinäyttökauden alkaessa tylsiä hetkiä värittäneen kännykkäpeli Bouncen? Sivusta kuvattu oranssi pallo vilisti kultaisten renkaiden läpi timantteja keräten, määränpäänään kentän loppu. Peli oli siihen aikaan oikein hauska välituntien tappaja. Nykyään on Angry Birdsit ja kumppanit, mutta Bouncen ideaa mukaillen on mahdollista tehdä edelleen huippupeli.


Viime vuosina tiensä miltei jokaiselle mobiilialustalle sekä PC:lle tiensä löytänyt NightSky on paljon Bouncelle velkaa. Pelissä sivulta kuvattu pallo pyrkii pääsemään erilaisia esteitä sisältävät kentät läpi ehjin nahoin. Pallon ominaisuuksiin lukeutuu mahdollisuus himmata tiukoissa tilanteissa vauhtia jarrun avulla. Vaihteleva toinen ominaisuus antaa pallolle välillä lisävauhtia ja muuttaa välillä painovoiman lait päinvastaisiksi.


NightSkyn graafinen ilme on melko synkkä, mutta erittäin tyylikäs, tuoden mieleen jonkinlaisen unimaailman. Silhueteilla leikittelevä ulkoasu on hakenut oman inspiraationsa suositusta Limbo-pelistä. Mystiikalla maustetut ja sateenpisaroiden ropinalla tehostetut taustamusiikit tekevät pelaamisesta oikein tunnelmallista. Pelin taustalla tunnelmaa luova musiikki on grafiikan ohella myös kuin suoraan Limbon maailmasta. Siskonikin sanoi heti ”Tämähän on kuin Limbo” nähdessään NightSkyn.


Kentät on rakennettu kolmesta ruudun kokoisesta palasesta, jotka sisältävät erilaisia, sormia koville laittavia esteitä ja välillä hoksottimetkin ovat rasituksella. Palasen lopussa kamera hyppää seuraavaan osioon, mikä on tuttua Bouncesta. Pallon pudotessa ansaan matka taas jatkuu kentän ensimmäisen palan alusta. Yhden kentän läpäisee yleensä alle minuutissa ja kymmenestä maailmasta koostuvaan peliin saa kulutettua aikaa yhteensä parisen tuntia. Lisää pelattavaa tarjoillaan loppuun pääsyn jälkeen vaikeammalla vaikeusasteella. Pelitila tuo samat kentät pelattavaksi hieman haasteellisemmiksi muovattuina.


Pyörimisestä unimaailmassa tulee heti kättelyssä mieleen muita tuttuja pelejä, mutta tietynlainen kopiointi on sallittua ja oikeastaan suositeltavaa. NightSkyssa on onnistuttu yhdistelemään tyylikkäästi suosittujen pelien hyviä puolia ja tekemään paketista omanlainen kokonaisuutensa. 3DS:n kontrolleilla peli toimi sujuvasti, kuten myös pikaisesti testatussa PC-versiossa. Pelkkään kosketusnäyttöön nojaava puhelinversio ei toiminut lainkaan näin sulavasti omissa hyppysissäni (alla hyvää ja huonoa -tuomiot eivät päde siis puhelinversion kohdalla).

V2.fi | Esa Toikkonen

NightSky (Nintendo 3DS)

Pienien pelihetkien piristäjä tuo sopivasti haastetta ja onnistumisen iloja.
  • Erinomaiset kontrollit
  • Tyylikkäät grafiikat
  • Koukuttava
  • Kymmenen euroa on inan liikaa
< Dead Island Riptide... Toki Tori 2... >

Keskustelut (4 viestiä)

perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

15.05.2013 klo 16.18

Saimpa tämän joskus indieroyalen difficult bundlesta, pitänee pelata joskus läpi, ei oikeen herättäny mitää hirveitä mielenkiintoa silloin etes käynnistää. Nyt noita bundlejen kylkiäisiä on jo nelisenkymmentä Steamis oottamas, et saas nähä millon ne saa pelattua läpi.

Ps. kävi kyllä mielessä jos tekis jonkinsortin Humble Bundle miniarvostelu artikkelin jossa kävis nopiaa läpi näitä pelejä ku veikkaan etten oo ainoa jolla ne siellä Steamis vaan "on".
lainaa
Kurmutin

15.05.2013 klo 20.50

Eikö näitä siluetti-grafiikoin toteutettuja indie-pelejä ala olla jo 13 tusinassa?
lainaa
Boomari

16.05.2013 klo 11.42

Paitsi, että alkuperäinen Nightsky julkaistiin jo vuosia sitten, jopa ennen Limboa ja koko siluetti-grafiikka-buumia.
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

18.05.2013 klo 09.37

Boomari kirjoitti:
Paitsi, että alkuperäinen Nightsky julkaistiin jo vuosia sitten, jopa ennen Limboa ja koko siluetti-grafiikka-buumia.
Niin missä, jossain nettisivulla minipelinä? Käyhän päivittää wikiä jos o jotai tietoa asiasta. 2011 tuolla lukee, Limbo 2010. Ei sinällään, oli tuotannossa jo ennen Limbon ilmestymistä mut eniveis. Pohdiskelin tätä vähän, et miten paljon nää on lopulta vaikuttanu toisiinsa ku kuitenki ollu yhtä aikaa tuotannossa näitä pelejä, jossakihan se esikuva on oltava, jos yhtä aikaa ilmestyy "13 tusinassa" näitä.


http://en.wikipedia.org/wiki/NightSky#NightSky
Muokannut: perato 18.05.2013 klo 09.38 lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova