Tuorein sisältö

LEGO Marvel Super Heroes

Arvioitu: Playstation 3
Genre: Seikkailupelit, Toimintapelit
Pelaajia: 1-2
Ikärajoitus: 7
Kehittäjä: Traveller's Tales
Julkaisija: Warner Bros. Interactive Entertainment
Julkaisupäivä: 15.11.2013
Pelin kotisivut
Aino Tegelman

05.12.2013 klo 19.43 | Luettu: 13581 kertaa | Teksti: Aino Tegelman

Assembled Avengers – Kootut Kostajat
Kaikkien universumin ja lisenssipelien lakien mukaan animoituihin legoukkoihin perustuvan pelisarjan ei pitäisi olla odottamisen arvoinen. Vuosien varrella rakennuspalikat ovat silti räjähdelleet alati laadukkaammissa merkeissä aina Indiana Jonesista Batmaniin. Nyt ovat vuorossa Marvelin trendikkäät supersankarit, ja lopputuloksen perusteella valinta osuu pitkälti nappiin.

Spandeksipukuisia urpoja joka sormelle ja varpaalle



Lego Marvel Super Heroes pitäytyy edelleen yksinkertaisessa, mutta hyväksi havaitussa peruskonseptissa: pääkampanjassa kenttiä pelataan juonivetoisesti läpi yksi kerrallaan, ja vanhoihin maisemiin pääsee jälkikäteen könyämään uusilla hahmoilla. Salareittien, lisäbonusten ja yleisen pistebingon lisäksi jälleenpeluuarvoa nostavat erilaiset freeplay-optiot. Ratkaisu on toimiva, sillä peliä on helppo pelata niin satunnaisesti kuin intohimoisen keräilijän intensiteetillä.


Peli valjastaa häpeilemättä käyttöönsä koko Marvelin tarjoaman historian. Pelattavia hahmoja itsessään löytyy jo 150, ja meno on sen mukaista: juoni pomppii yhden superpahiksen hyökkäyksestä toiseen hektisellä tahdilla. Kaiken takana on toki tuttuja takapiruja Lokista Tohtori Doomiin, mutta polveileva tarina mahdollistaa myös vähemmän tunnettujen naamojen esittelyn suurelle yleisölle. Vanha Marvelfani on kuin kotonaan bongatessaan tuttuja kavereita ja tapahtumapaikkoja, ja onpa sankarikatraaseen eksynyt muutama yllättäväkin valinta.


Hahmojen erikoiskyvyt vaihtelevat sähkölaitteiden hakkeroinnista mutanttivoimiin. Supervoimien jonglööraus onkin toiminnan keskiössä, sillä pelaaja joutuu jatkuvasti hyödyntämään hahmojen yksilöllisiä taitoja minipuzzleissa. Kontrollien omaksuminen hahmolta toiselle on onneksi tehty ilahduttavan kivuttomaksi, joten yksinpeluu on napakan dynaamista useampaakin sankaria ohjatessa.

Hulksmashilla hajalle kaikki mikä ei ole omaa



Aivan virheetön Lego Marvel Super Heroes ei silti ole. Kapuloita rattaisiin heittää ennen kaikkea lähes hävettävän sekava kaksinpeluumoodi, joka syö elämäniloa katkaisemalla ruudun dynaamisesti, kaiken lisäksi usein myös viistottain. On täysi mysteeri, miksi juuri tähän ratkaisuun on päädytty: vaikka kaksinpeli toimisi netin välityksellä loistavasti, kotisohvalla ruudun jakaminen tuottaa vain raivoa.


Edellämainittua ei auta toisinaan hyvinkin kaaottinen kenttäsuunnittelu. Lähes kaikki on hajotettavissa, joten interaktiivisten elementtien paikantaminen on välillä haastavaa. Vaikka kyseessä on pääasiassa lapsille ja nuorille suunnattu peli, ei reittejä voi täysin silmät sidottuna läpäistä. Terveisiä myös sille kaverille, joka on vastuussa ruudulle ilmestyvien vihjeiden värisävyistä ja vilkkumisefektistä.

Tästä huolimatta Lego Marvel jättää hyvin positiivisen jälkimaun, ja peli on kehunsa ansainnut. Mikäli sarjan kehitys jatkuu näin noususuhdanteisena, voi vain jännityksellä odottaa seuraavaa palikoitumisen kohteeksi joutuvaa teosta.

V2.fi | Aino Tegelman

LEGO Marvel Super Heroes (Playstation 3)

Sympaattinen, hyvin toteutettu ja koukuttava toimintaseikkailu, jossa riittää nuohottavaa kymmeniksi tunneiksi.
  • Laaja ja sarjauskollinen hahmokaarti
  • Toiminta hauskaa ja dynaamista
  • Tekemistä tuntitolkulla
  • Sama vanha legohuumori
  • Kaksinpelin dynaaminen splitscreen on sekavuuden multihuipentuma
  • Toisinaan hieman kaaottinen
< Pokemon X... Soul Calibur II HD O... >

Keskustelut (5 viestiä)

MUA3

05.12.2013 klo 21.52 2 tykkää tästä

ainoa mitä tämä saa aikaan on toivon Marvel Ultimate Alliance 3:n saapumisesta. Avoin NY, tarina ja tuo roster ovat äärimmäisen vakuuttavia, mutta peruspeli on silti sitä samaa superhelppoa ja pinnallista kahden hahmon transformer-mätkintäsontaa jota peli on ollut ekasta Star Warsista lähtien.
lainaa
eii

06.12.2013 klo 00.08 6 tykkää tästä

Parasta on hämiksen rosteri. Missä muussa hämisaiheisessa pelissä mukana ovat hämis, lisko, skorpioni, sarvikuono, doc ock, mysterio, menninkäinen, elektro, hiekkamies, vulture, shocker, kingpin, venom ja carnage?
lainaa
Kaskapasa

06.12.2013 klo 02.28 1 tykkää tästä

Miksi näihin arvosteluihin ei voi laittaa kuvia itse pelistä, missä näkyisi käyttöliittymät sun muut, niin kuin muilla sivustoilla?

Itse arvostelu oli mielestäni hyvällä tavalla tiivistetty, ottaen huomioon arvosteltavan pelin. En juuri pidempää tekstiä kyseisestä pelistä olisi jaksanut lukeakkaan. Plussa arvostelijalle.
lainaa
SeppoN

06.12.2013 klo 11.09 2 tykkää tästä

Dynaamisen ruudun jaon saa asetuksista pois päältä, jolloin ruutu jaetaan pystysuunnassa kahtia.

Ehdottomasti bugisin pelaamani LEGO-peli. Hahmot jumittavat tai jäävät ikikuolema-limboon. Peli kaatuilee jatkuvasti ja New Yorkin pikkutehtäviä ei aina pysty suorittamaan kun kaikki aktivoitavat elementit eivät toimi/näy. Konsolin (x360) boottaus yleensä auttaa.

New York -hubin, teeman ja hahmovalikoiman takia paras koskaan tehty Legopeli. Keräiltävää riittää kymmeniksi tunneiksi.
lainaa
SeppoN

06.12.2013 klo 11.16

Pitää vielä erikseen mainita lentokisojen älytön vaikeustaso. Aiheuttaa itkupotkuraivareita.
lainaa

Kirjoita kommentti


135


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova