Tuorein sisältö

Rekoil: Liberator

Arvioitu: Xbox 360
Genre: Toimintapelit
Pelaajia: verkossa 2-10
Ikärajoitus: 16
Kehittäjä: Plastic Piranha
Julkaisija: 505 Games
Julkaisupäivä: 28.01.2014
Pelin kotisivut
Esa Toikkonen

12.03.2014 klo 12.55 | Luettu: 4586 kertaa | Teksti: Esa Toikkonen

Ihan hyvä se on, purkkiin vaan
ÄÄÄääääääh. Mua ahdistaa. Lääkkeet! Ei auta. Nyt meni jotain vakavasti vikaan. Rekoil: Liberator on peli, josta on kerta kaikkiaan mahdoton keksiä mitään hyvää. Vaikka kyseessä on niin sanotusti Microsoftin yksinoikeus, voivat Playstation-pelurit olla huoletta – ette te haluaisi edes kokeilla tätä.


Rekoil nojaa täysin verkkopeliin, eikä yksin voi kuin tutkia tyhjiä verkkopelikarttoja. Pelissä räiskitään ensimmäisestä persoonasta vastustajia seitsemässä eri pelimuodossa kuin vanhaan hyvään aikaan. Sooloilijoille on tarjolla kolme erilaista pelimuotoa ja tiimipelaajille neljä. Mukana on perinteistä lipunryöstöä, tappomatsia ja alueen valtausta. Kuulostaa vielä ihan hyvältä.


Graafisesti peli on keskivertoa Xbox 360 –peliä heikompi, mutta vielä enemmän silmää rasittaa erittäin kankean näköinen animointi. Se on kuin suoraan viime vuosituhannelta ja kuolleet hahmot kaatuvat maahan kuin tukit. Uudelleen syntyminen taas tapahtuu luvattoman usein suoraan vastapuolen eteen. Näin minäkin napsin useita ilmaisia tappoja. Jos silmiä on ahdisteltu, niin samaa tehdään myös korville rohisevalla äänimaailmalla. Valikkomusiikki on tylsä ja aseiden pauke on kuin naulapyssystä.


Rekoilin painikejärjestelyt on imaistu suoraan Call of Dutystä, joten sen puolesta vaihto räiskinnästä toiseen onnistuu melko luonnollisesti. Kankeaan tähtäykseen taas ei totu sitten millään. Yritin säätää sitä ja löytää itselleni sopivaa asetusta, mutta apua ei löytynyt. Pelin yksitoista kenttää ovat osittain ihan asiallisia ja niillä juoksentelisi varmasti mielellään, jos peli olisi muuten kunnossa.

Kahden tunnin odottelu ei riitä kolmen pelitoverin löytämiseen


Pelin kehnoudesta aiheutuu sen täysi pelikelvottomuus – eihän tätä pelaa kukaan. Koska Rekoilissa ei ole minkään sortin yksinpeliä, voi sen pelaaminen jäädä pariin kertaan. Itse olen vajaan kahden testiviikon aikana päässyt peliä pelaamaan kahdesti, vaikka yritystä on piisannut. Eräällä peliyrityksellä parhaaseen peliaikaan odottelin kaksi tuntia, mutta serveriä kuormittaneet kolme pelaajaa eivät riittäneet käynnistämään peliä. Jotta pelierä käynnistyisi, vaaditaan neljä pelaajaa peliaulaan.


Peliä tuntuivat pelaavan muutamat samat nimet ja miltei kaikki räpläsivät konsoliaan rapakon takana. Jenkkien kanssa pelaaminen ei ollut missään vaiheessa sujuvaa ja selvää lagia oli nähtävissä jatkuvasti. Verkkoyhteyden pätkintään kun ynnätään vielä erittäin kankeat kontrollit, on luotisateen osuminen kohdalleen pelkästään tuurista kiinni.


Rekoil on hyvin perinteistä verkkoräiskintää, mutta ei kuitenkaan onnistu missään. Itselleni maistuisi perinteiseen kaavaan nojaava räiskintä, mutta ei sen toteutus saisi olla missään nimessä näin ala-arvoinen. Selkeimmin pelistä tulee mieleen Counter-Strike-pelit, mutta samassa lauseessa peleistä ei missään nimessä saisi puhua, koska Rekoil on varmastikin heikoin räiskintäpeli, jota Xbox 360:llä olen pelannut. Sen animointi, grafiikkaa, äänimaailma, verkkopeliominaisuudet ja kaikki loputkin “hienoudet” kahlaavat syvällä.

Hinta: 14,99 eur (XBLA) (Ajattelet tämän arvion jälkeen mitä tahansa – älä ota, vaikka ilman saisit.)


V2.fi | Esa Toikkonen

Rekoil: Liberator (Xbox 360)

Rekoil on tuulahdus menneestä ajasta, jolloin verkkopelit olivat selkeitä, eivätkä sisältäneet hirveitä määriä ominaisuuksia. Hassua vain, kuinka huonosti nykypäivänä näinkin perinteikkään ajatuksen toteutuksessa onnistutaan.
  • Paperilla kuulostaa ihan hyvältä
  • Kankeat kontrollit
  • Syntyminen suoraan vastustajan eteen
  • Surkea animointi
  • Hirvittävä äänimaailma
  • Peliseuran puute
< South Park: The Stic... Thief... >

Keskustelut (2 viestiä)

Lamperi

Rekisteröitynyt 07.04.2009

12.03.2014 klo 15.04 3 tykkää tästä

Conter-Strike mainittu.
lainaa
örh

15.03.2014 klo 18.42 2 tykkää tästä

Eikun pakettiin ja GOTY-versio hyllyyn!
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova