Tuorein sisältö

Little Big Planet PS Vita

Arvioitu: PS Vita
Genre: Tasohyppelypelit, Älypelit
Pelaajia: 1, co-op
Ikärajoitus: 7
Kehittäjä: Double Eleven
Julkaisija: Sony Computer Entertainment
Julkaisupäivä: 19.09.2012
Pelin kotisivut
Esa Toikkonen

24.09.2012 klo 16.01 | Luettu: 8503 kertaa | Teksti: Esa Toikkonen

Luovuuden tyyssija
PlayStation Vitan myyntilukujen rämpiessä on Sonylla heittää alkaneen syksyn sateisiin jokeri-kortti uuden LittleBigPlanet-pelin muodossa. Kaikkien rakastamalla pelisarjalla on kova haaste kääntää huonosti menestyneen laitteen myynnit kasvuun, pelaajien pelätessä saavansa käsiinsä kevennetyn version aiemmin PlayStation 3 -konsolilla nähdyistä, menestystä ansainneista peleistä. LittleBigPlanet painottaa luovuutta ja ohjaa alusta lähtien pelaajaa tuomaan esille huikeimmatkin innovaatiot.

Aiempien pelisarjan osien mukaisesti pelissä ohjastetaan vanhaa tuttua Sackboyta, tuttavallisemmin Säkkipoikaa. Pelihahmomme, tämä kuvitusmaailman sankari, on järjestänyt itsensä kummalliseen tilanteeseen planeetta Karnevaalilalla aivan uudessa tarinassa. Tällä planeetalla on karnevaali päättynyt ja hauskuus loppunut paikan hauskuuttajan Nukkemestarin masennuttua ja lähdettyä yhden booauksen seurauksena. Nukkemestari palaa tauon aikana luomiensa olioiden, Onteloiden kanssa laittamaan paikat hyrskyn myrskyn. Tukalassa tilanteessa Karnevaalilan asukas Eversti Kampela ottaa Säkkipojan avukseen. Päätön tarina on valmis alkamaan.


Tarinapelimuodossa kentät on jaettu viiteen eri planeetan osaan, joissa jokaisessa on muutama kenttä pelattavaksi. Tämän lisäksi maailmat on kuorrutettu minipeleillä, jotka saadaan avattua löytämällä avaimia kentistä. Kentät ovat passelin mittaisia ja niissä on sopivasti vaihtelua uusien laitteiden ja erilaisten haasteiden muodossa. Välillä mennään kolmipyöräisellä joka paikan kiiturilla kun taas toisessa hetkessä polskahdetaan uimaan. Aiemmista peleistä tuttuun tyyliin kentissä kerätään vaatteita, tarroja yms. pelin muokkaukseen liittyvää, joista osa on saatavilla ainoastaan kaverin avustuksella. Myös tutut pistepallukat ovat mukana ja ansaittuja pisteitä voi näppärästi tulostaululla verrata muiden maailman Säkkipoikien vastaaviin. Tarina on läpikäyty 4–7 tunnissa, mikä on valitettavan lyhyt. Ensimmäisellä pelikierroksella ei saa kaikkea mahdollista keräiltävää kerättyä, joten kaiken haluavan on palattava tarinaan toisen kerran.

Kekseliäisyytesi punnitaan


Luominen on ollut pelisarjan varsinainen suola, eikä se tuota tälläkään kertaa pettymystä, vaan kenttien luonti, hahmonmuokkaus ja tarrojen liimaileminen kenttiin on jälleen mukavasti mukana. Kenttien luominen toimii aiempaa helpommin kosketusnäytön ansiosta. Sillä voi sormea käyttäen näyttää, mitä minnekin laitetaan. Valmiin kentän jakaminen verkossa on tehty helpoksi ja muiden luomiin kenttiin pääsee näppärästi käsiksi. Harmittavasti aiempien LittleBigPlanet-peleihin luodut kentät eivät ole PS Vita -versiossa pelattavana.


Pelin suurimmat uudistukset perustuvat PS Vitan kosketusnäyttöön, sekä konsolin takakosketuspaneeliin. Välillä ammuskellaan kosketusnäytön avulla ja silloin tällöin palkkeja tulee siirrellä kosketuspaneeleihin tökkimällä. Välillä tarvitaan melkein jo kolmatta kättä, kun vauhdikkaassa hyppelykohdassa liikuteltavia palkkeja ilmestyy kuvaruudun rullatessa pelihahmon perässä. Kosketuspaneelien käyttö vaatii hieman totuttelua, mutta vauhtiin päästessä komennot menevät perille mallikkaasti.

Säkkipojan uusi seikkailu tuo mukanaan kaikki hyvät puolet isoveljistään ja ynnää siihen vähän uutta, mikä tekee kokemuksesta raikkaan tuntuisen. Kontrollit toimivat kaikin puolin hyvin ja grafiikatkin näyttävät monimuotoisuudessaan kauniilta PS Vitan ruudulla. Äänimaailmakin toimii hauskoine pimputuksineen ja suomenkielisen lokalisoinnin ansiosta peli sopii perheen pienimmillekin. Niin suuri mestariteos peli ei kuitenkaan ole, että pelkästään tämän takia PS Vitaa kannattaisi hankkia, mutta yhdeksi hyväksi lisäsyyksi tästä on. Sen sijaan PS Vitan omistajille tämä on peli, jota ei kannata ohittaa.

V2.fi | Esa Toikkonen

Little Big Planet PS Vita (PS Vita)

Viimeisen päälle laadukas ja monipuolinen tasohyppelypelikokemus ei tule jättämään Vitan omistajia kylmäksi.
  • Söpöt grafiikat
  • Pelaaminen on hauskaa
  • Kenttäeditorilla on helppo luoda lisäpelattavaa
  • Loputtomasti pelattavaa muiden pelaajien tekemien kenttien ansiosta
  • Sopii kaikenikäisille pelaajille
  • Vanhempiin LittleBigPlanet-peleihin luodut kentät eivät ole pelattavissa
  • Lyhyt tarinapeli
< Guild Wars 2... Borderlands 2... >

Keskustelut (3 viestiä)

Jonezi

Rekisteröitynyt 23.04.2007

25.09.2012 klo 20.18

Ei ole Vitalle vielä paljon ostamisen arvoisia pelejä, mutta tämä taitaa olla yksi niistä.
Seuraavaksi on vuorossa sitten Assassin's Creed 3: Liberation
lainaa
familyman

27.09.2012 klo 08.22 1 tykkää tästä

Jep jep... Itse olen tästä kolunnut kaksi ensimmäistä kenttää läpi ja lopun aikaa olen joutunut kuulostelemaan että aika kivaa tuntuu lastenhuoneessa olevan säkkipojan kanssa. Omaa pelivuotoa odotellessa.

Ja mitä? Ei pelattavaa? Rubish! Itse vääntänyt Vitalla läpi Uncharted, Resistance, Wipeout, MGS hd Collection, MLB, FIFA jne... Gravity Rush odottaa vieläkin vuoroaan ja LBP siinä sivussa. Ja Assassins tulossa... Ja NFS... Ja tuohon kun päälle vielä lyödään koko PSone ja PSP-kirjasto (mitkä on meikäläiseltä jäänyt aikoinaan kokonaan väliin) jotka näyttävät erittäin hyvältä Vitan näytöllä, niin onneton kaveri on joka väittää etteikö olisi pelattavaa koneella.

Mutta yhtä kaikki; LBP:n taika on säilynyt Vitalla. Toivottavasti saa yhtä paljon yhteisöllisyyttä osakseen kuin aiemmat versiot.
lainaa
karri

27.09.2012 klo 12.17 1 tykkää tästä

joo cravity rush ja uncharted ja recistance ynnä muut on tosi hyviä ostin vitan niin pian kuin vain pystyin ja 300% tyytyväinen olen ollut ja on tulossa vielä assassin creed, tearaway, sly 4, ja muuta. ELI TOSI HYVÄ PELI TÄÄKIN.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova