Tuorein sisältö

Littlest Pet Shop

Arvioitu: Nintendo Wii
Genre: Lastenpelit
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 3
Kehittäjä: Electronic Arts
Julkaisija: Electronic Arts
Julkaisupäivä: 30.10.2008
Pelin kotisivut
Jari Tapani Peltonen

09.11.2008 klo 19.19 | Luettu: 16233 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Isopäät tytärten kukkaroilla
Minäkin keräsin kaikenlaista ollessani pieni tyttö, joten ei tässä voi kuin onnitella Hasbroa siitä, että Littlest Pet Shop -brändillä on paikka "miljoonien 6-12 vuotiaiden tyttöjen" sydämissä. Isopäiset pikkuraajaiset söpöeläimet vetoavat sekä keräilyviettiin että piileviin äidinvaistoihin. Myös pakollisesta lisenssipelistä vastaava EA Games on onnistuneesti turvautunut perustason psykologiaan. Ihminen on leikkisä, ahne olento: mikä siis mukavampaa, kuin leikki, joka antaa jatkuvalla syötöllä lisää ja lisää ja lisää. Minipelikokoelman huonoin puoli on periaatteessa moninpelin puute, onhan pikkutyttö sosiaalinen eläinkin.

Katsohan vaari pientä hauvaa


Pelissä ei varsinaisesti hoideta Pienintä Eläinputiikkia, vaan puistoa, jonne uudet eläimet saapuvat tsuh-tsuh-junalla. Neljästä erillisestä alueesta jälkimmäiset pitää ansaita. Oikeastaan vain jäinen alue eroaa visuaalisesti muista, mutta vaihtelua syntyy jo siitä, että pelaaja saa päättää millä sektorilla mikäkin elukka asustaa. Ötökät saa nimetä ja vaatettaa mieleisikseen, joten puisto alkaa pian tuntua ikiomalta.

Puuhastelua säestää pirteä pimpelipompeli, joka ei muuten lähde päästä pois hevilläkään. Aluksi pelaaja saa omakseen muutaman isopään, joista hän voi ohjata haluamaansa. Elukoilla voi keräillä kolikoita ja ne voi viedä erinäisiin huvituksiin, kuten keinuihin, juoksumatoille ja liukumäkiin. Monissa tapauksissa eri elukoilla on erilaiset animaatiot, joten kokeilu on osa leikkiä. Animaatioiden aikana pelaajaa saatetaan kehottaa vatkaamaan wiimotea, jotta hän saisi lisää kolikoita. Tällaisen hömpän ohella mukana on kuusitoista minipeliä, joista rahaa saa helpoimmin. Rahalla ostetaan lisää huvituksia, vaatteita ja tietenkin isopäitä. Tehdä saa mitä lystää, mutta uutta shoppailtavaa ei tarjolle tule, ellei pelaaja suorita haasteita. Haaste voi vaatia vaikkapa pärjäämistä juuri avautuneessa minipelissä juuri ostetulla hahmolla. Ohjeet annetaan selkeästi tekstimuodossa suomen kielellä.

Ellei lemmikkejään tahdo nähdä surullisina, pelattavaa riittää tuomiopäivään saakka, sillä tällöin niihin on kiinnitettävä huomiota. Elukoita voi ruokkia ja rapsuttaa ja ne kertovat, mitä ne tahtoisivat leikkiä. Tämän monimutkaisempaa hoivaus ei ole, mutta tuskinpa on tarvettakaan. Sisältö ei lopu aivan heti kesken kriitikonkaan pelityylillä, eli raivoisalla etenemisellä. Haasteita läpäistessä uutta rättiä ja muuta avautuu koko ajan kokeiltavaksi.

Siellä se Väinö on


Ohjaustapa antaa arvoa minipeleille, vaikka on Wiin ohjainta kiehtovamminkin käytetty. Useimmiten wiimote toimittaa osoittimen virkaa, mikä johtunee PC-version olemassaolosta. Pelaaja pääsee muun muassa poimimaan omenoita elukoiden katsellessa taustalla, suojelemaan näitä putoavilta pähkinöiltä ja hieman kummallisempana esimerkkinä pomputtamaan kolikoita paisuvilla saippuakuplilla. Hoksottimet laitetaan koetukselle muun muassa muistipelissä, joka on naamioitu hassukivaksi piilosleikiksi.

Fyysisemmissä koitoksissa wiimotea pyöritetään, vatkataan eri suunnissa ja käännellään hiljaa jonkinmoista tasapainoa ylläpitäen. Joskus kyse on ristiohjaimen tarkkuuspainelusta. Puuhat ovat simppeleitä, mutta vaihtelevia tekemisen kannalta ja visuaalisestikin. Vaikka peleissä on joskus saavutettava tietty arvosana, tie tuskin nousee kenelläkään pystyyn. Kolmesta vaikeustasosta helpoin sopii tylleröille, jotka tietävät mikä Wii on ja mitä sillä tehdään. Vaikein taso on sen suuntainen, ettei kokeneempi pelaaja välttämättä saa parasta arvosanaa aivan heti.

Tää laulu jää soimaan sun päähän


Titti, titti-ditti-di, titti, titti-ditti-di... Suosittelen aivan ensimmäiseksi korvatulppien hankintaa, ellei prinsessalla tai omapäisellä prinssillä ole omaa televisiota äänieristetyssä kellarissa.

Littlest Pet Shop kuitenkin saa sellaiset suositukset, mitkä pientä tyttöä aavistuksen karumpi kriitikko on pätevä antamaan. Peli ei pyri riistämään kohderyhmäänsä, vaan ymmärtää keitä he ovat ja tarjoaa osuvaa sisältöä koko rahalla - ainakin muovinpalasten hinta-laatusuhteeseen verrattuna. Hyvä lukutaito pelaajalla tulisi olla. Niitä faneja, jotka osaavat lukea itse V2.fi:täkin, kiehtonee se tieto, että tämä ammattitaidolla pykätty tuote saa jopa sänkisen miehen kalsareissaan viheltelemään "titti, titti-ditti-di", vaikka kriitikkojen tiedetään vähemmästäkin päätyneen lääkitykseen.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen

Littlest Pet Shop (Nintendo Wii)

Keräiltävien leluelukoiden oma peli tarjoaa virtuaalista keräiltävää ja rapsutettavaa, ja joukon pikkujänskiä minipelejä, jotka nojaavat wiimoten karismaan.
  • Vaihtelevaa puuhaa
  • Aidosti söpö
  • Ei ole parissa tunnissa ohi
  • Hirveä musiikki
  • Suomenkielinen
  • Muutama kuivahko minipeli
  • Ei moninpeliä
  • Ei puhetta (pelkkää vikinää)
  • Jökkimisen kaltaista liikehdintää havaittavissa toisinaan
< Gears of War 2... Mercenaries 2: World... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (11 viestiä)

FeltHed

Rekisteröitynyt 13.02.2008

09.11.2008 klo 21.08

+ Hirveä musiikki

:DDDDDDDDDDD
lainaa
cs_bot

Rekisteröitynyt 29.05.2007

10.11.2008 klo 21.04

Voi ei. Tätä ei saa näyttää ikinä pikkusiskolle, tai kertao edes tästä pelistä.
Muuten ei tule kitinälle loppua, ennenkuin se peli on wiin sisuksissa. :E
lainaa
Hansu

Rekisteröitynyt 24.06.2007

10.11.2008 klo 21.15

Outoa, että peliin vaaditaan lukutaitoa ja silti peli on 3+

Ei siis pukinkonttiin meille tätä.
Me tyydytään vielä noihin muovisiin isopäihin....


Ps. Ihan noin muutenvaan tuli mieleen, että oispa tosi mukavaa, jos joskus (etenkin tällaisten lastenpelien kanssa) sitä peliä pelattaisin myös oikean ikäisen kohderyhmään kuuluvan kanssa....
lainaa
Jarkko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

11.11.2008 klo 13.50

Hansu kirjoitti:
Outoa, että peliin vaaditaan lukutaitoa ja silti peli on 3+

Ei siis pukinkonttiin meille tätä.
Me tyydytään vielä noihin muovisiin isopäihin....


Eiköhän tuossa iässä ole muutenkin syytä pelata niitä pelejä lapsen kanssa, eikä istuttaa sitä nappulaa yksin telkkarin ääreen ihmettelemään.
lainaa
cs_bot

Rekisteröitynyt 29.05.2007

11.11.2008 klo 14.42

Jarkko kirjoitti:
Hansu kirjoitti:
Outoa, että peliin vaaditaan lukutaitoa ja silti peli on 3+

Ei siis pukinkonttiin meille tätä.
Me tyydytään vielä noihin muovisiin isopäihin....


Eiköhän tuossa iässä ole muutenkin syytä pelata niitä pelejä lapsen kanssa, eikä istuttaa sitä nappulaa yksin telkkarin ääreen ihmettelemään.
Niinhän se taitaa suurimmaksi osaksi olla, mutta tuskinpa vanhempia kiinnostaa/ei ole aikaa moiseen.
lainaa
JOK-eDome

11.11.2008 klo 16.34

Täytyypä muistaa ostaa Peltoselle soma pikku hamonen kirppikseltä ja laittaa Mikon mukana jonkin testipelin höysteenä. Sisäinen tyttönen pääsee paremmin esille.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

12.11.2008 klo 21.26

JOK-eDome kirjoitti:
Täytyypä muistaa ostaa Peltoselle soma pikku hamonen kirppikseltä ja laittaa Mikon mukana jonkin testipelin höysteenä. Sisäinen tyttönen pääsee paremmin esille.


Kirpputorilta. Näin vähän meikäläistä arvostetaan.
lainaa
Hertta

04.01.2010 klo 16.49

littlest pet shopissa on kyl tosi ärsyttävä tausta musa niinku monet jo sano...
lainaa
Haisuli

04.01.2010 klo 16.53

littlest pet shop on maailman ihanin...
lainaa
Paska

04.01.2010 klo 16.59

.....................................................LPS.........
paska hitto.................................
lainaa
Hanna

06.10.2010 klo 16.05

Mielestäni peli on turhan vaativa vielä 4-vuotiaalle. Lähinnä äiti sitten pelaa niitä minipelejä ja arvaa onko aikaa ja kiinostusta... Miten ne tehtävät käyvät ilmi? Kun minusta olen pelannut niitä pelejä vaikka kuin eikä kauppaan tule mitään.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova