Tuorein sisältö

Spellsworn

Arvioitu: Tietokonepelit
Genre: Toimintapelit
Pelaajia: 2-8
Ikärajoitus: 1
Kehittäjä: Frogsong Studios
Julkaisija: Frogsong Studios
Pelin kotisivut
Samuli Leppälä

12.10.2018 klo 12.00 | Luettu: 2457 kertaa | Teksti: Samuli Leppälä

WarCraftin perintö jatkuu
Harva videopeli on jättänyt jälkeensä niin pitkän ja moninaisen perinnön kuin Blizzardin WarCraft III. Vaikka peli itsessäänkin on ollut merkityksellinen, olivat sen modit monelle jopa peruspeliä rakkaampia. Itsekin pelasin alkuperäistä Dotaa nuoruuteni päivinä, mutta Warlocks-modiin en muista kajonneeni. Juuri tuon modin perintöä kunnioittaa ruotsalaisen Frogsong-pelitalon teos Spellsworn.

Battle-MOBA-royale


Aivan kuten Warlocks, myös Spellsworn on useamman velhon välistä mobailua alati pienenevällä kentällä. Areenan ympärillä lilluva laava/happo/lima aiheuttaa vähittäistä vahinkoa sinne tipahtaneelle pelaajalle ja tarkoituksena onkin tökkiä muut loitsuluutnantit pois pienenevältä alustalta. Apuna velhoilla on noin 30 erilaista loitsuketta, joilla voi yrittää vahingoittaa, töniä tai suojautua.

Yksinkertainen resepti pitää keskiössään timantinkovia refleksejä ja hyvän loitsu-kattauksen hamstraamista. Ottelut on jaettu viiteen erään ja jokaisen välissä pelaajat voivat ostaa uusia noituuksia tai kehittää jo hankittuja. Jokaisen erän voittaa viimeinen tolpillaan oleva pelaaja, ja voitokkain voittaa koko pelin. Tässä suhteessa Spellsworn muistuttaa yksinkertaistetusti jonkinlaista battle royalen ja MOBAn risteytystä.

Varsin nopeasti käy ilmi, että kuten kaikissa muissakin mobailuissa, myös Spellsworn-pelissä on paljon kiinni pelaajan omissa reflekseissä. Väistely on ensiarvoisen tärkeää tilan pienetessä ja vastustajien loitsujen sinkoillessa ympäriinsä. Puolestaan muutamalla hyvin kohdistetulla loitsulla saa heitettyä vastustajan kentän ulkopuolelle ja hyvin tähdätty myrkkylammikko hankaloittaa nousemista takaisin kentälle.

Hauska ja haastava


Spellsworn hyödyntää yksinkertaista kaavaansa viihdyttävällä tavalla, mutta nopeatempoinen ja lyhyistä otteluista koottu kokonaisuus ei siltikään ole aloittelijaystävällinen. Nykyisellään pelistä puuttuu tasapainoinen matchmaking-systeemi ja keltanokat heitetään surutta taistelemaan jo maailmaa nähneitä velhoja vastaan. Tämä varmasti nostaa uudempien pelaajien kynnystä, vaikka pelin voikin ladata ilmaiseksi Steamista. Spellsworn onkin todennäköisesti parhaimmillaan juuri oman kaveriporukan kanssa pelailtuna.

Korkea aloituskynnys on harmillinen, sillä Spellsworn voisi toimia hyvänä porttina raskaampiin mobailuihin, sillä sen sisältö ei vaadi samanlaista opettelua kuin esimerkiksi Dota 2 tai League of Legends. Kaikki velhot ovat perusominaisuuksiltaan identtisiä eivätkä matsitkaan vie tuntia pelaajan päivästä. Lisäksi jää nähtäväksi innostuvatko pelaajat Spellswornin lopulta melko yksinkertaisesta kaavasta. Pystyykö peli tarjoamaan aktiivisille velhoilijoille tarpeeksi mielenkiintoista sisältöä sitouttaakseen heidät mukaan pidemmällä tähtäimellä?

V2.fi | Samuli Leppälä

Spellsworn (Tietokonepelit)

Spellsworn on yksinkertainen, mutta yllättävän haastava pienen mittaluokan MOBA. Pelin nopeat ottelut ovat mukavaa vaihtelua muihin genren teoksiin nähden.
  • Yksinkertainen, mutta koukuttava idea
  • Saatavilla paljon erilaisia loitsuja
  • Muihin mobailuihin verrattuna mukavan nopea
  • Ilmainen
  • Ei järkevää matchmaking-systeemiä
  • Ehkä liiankin yksinkertainen
  • Tutoriaalin puute
< ZeroRanger... Barbearian... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova