Tuorein sisältö

Mario & Luigi: Bowser's Inside Story + Bowser Jr's Journey

Arvioitu: Nintendo 3DS
Genre: Roolipelit
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 3
Kehittäjä: Alphadream
Julkaisija: Nintendo
Julkaisupäivä: 11.02.2009
Pelin kotisivut
Samuli Leppälä

29.03.2019 klo 18.30 | Luettu: 3127 kertaa | Teksti: Samuli Leppälä

Viiksiveljekset tautiluokituksena
Mario & Luigi: Bowser Inside Story + Bowser Jr's Journey on aiemmin Nintendo DS -konsolille ilmestynyt Mario & Luigi -roolipelisarjan kolmas osa. Tällä kertaa viemäriveljesten riveihin asettuu myös itse Bowser ja puolet seikkailusta tapahtuu Koopakuninkaan sisuskaluissa. Pelin 3DS-konsolille uudelleen lämmitetyssä versiossa on mukana peruspelin lisäksi Bowser Jr's Journey.

Myrkkytatteja myynnissä


Sienivaltakunnan asiat eivät ole hyvällä tolalla. Paikalliset Toadit ovat joutuneet mystisen Blorbs-taudin kouriin, eikä mistään vaikuta löytyvän apua. Pian käy kuitenkin ilmi, ettei kyse ole niinkään taudista, vaan salaperäinen kaupustelija jakaa sienivaltakunnan asukkaille myrkytettyjä sieniä. Myös Bowser huiputetaan syömään yksi tateista, mikä aiheuttaa tyrannin totaalisen sekoamisen. Näin Bowser imaisee kitusiinsa Marion, Luigin ja Peachin.


Aikaisemmista Mario & Luigi -roolipeleistä tutulla tavalla kyse ei ole ainoastaan punanuttuisen viiksiveikon seikkaluista, vaan mukana on hänen vihreä velipoikansa. Kahden sankarin ohjastus on keskeinen osa peliä ja pelaaja joutuu ohjastamaan molempia veljeksiä tarinan edetessä. Kuitenkin tällä kertaa sienivaltakunnan pahamainen diktaattori on myös hallittavissa.


Pelistä käy heti ilmi, että alkuperäinen versio on tehty nimenomaan DS-konsolille. Bowser's Inside Story hyödyntää konsolin molempia näyttöjä erikoisella tavalla. Bowserin edesottamuksia seurataan yläruudun kautta, kun taas alaruudussa viiksiveikot seikkailevat despootin suolistossa. Tämä on nerokas tapa antaa pelaajalle vapaus valita kenellä hän haluaa kulloinkin pelata, mutta aiheuttaa toisinaan turhautumista. Tämä johtuu siitä, että kaikille kolmelle pelin hahmolle on omistettu oma nappi. Esimerkiksi x:n painaminen kesken pötsiseikkailun heittää pelaajan takaisin Bowserin arkeen.

Käsikonsolilta toiselle


Jäljelle jää kysymys siitä mitä tässä oikein ollaan arvostelemassa, käännöstä 3DS-konsolille vai peliä itseään. Mitä Bowser's Inside Storyyn tulee, on kyseessä erinomainen roolipeli Mario-teemalla. Mitä käännökseen tulee, on mielestäni Nintendon taholta erikoinen päätös kääntää DS-peli 3DS:lle. Alkuperäistä peliä kun voisi aivan erinomaisesti pelata myös uudemmalla laitteella.


Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story jättää väistämättä olon, että peli on käännetty elinkaarensa loppupäässä olevalle 3DS:lle vain sen takia, että laite tuntuisi vielä vuonna 2019 relevantilta. Toisaalta nyt kaikki Mario & Luigi -roolipelisarjan pelit on käännetty tällekin konsolille, joten ehkä tämä riittää perusteluksi.

V2.fi | Samuli Leppälä

Mario & Luigi: Bowser's Inside Story + Bowser Jr's Journey (Nintendo 3DS)

Erinomainen roolipeli, mutta käännös käsikonsolilta toiselle tuntuu turhalta ratkaisulta. Kuitenkin hyvä hankinta sellaisella, jolta alkuperäinen julkaisu on mennyt ohi.
  • Kolmeen hahmoon pohjautuva pelimekaniikka
  • Koopakuningas on tällä kertaa messissä
  • Konsolin molempien ruutujen hyödyntäminen
  • Ekstrana Bowser Jr's Journey
  • Vahinkopainallukset keskeyttävät pelin
  • Turhahko käännös
< Sekiro: Shadows Die ... Tom Clancy's The Div... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova