Tuorein sisältö

Night Call

Arvioitu: Tietokonepelit
Genre: Simulaatiot
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 1
Kehittäjä: Monkey Moon, BlackMuffin
Julkaisija: Raw Fury
Julkaisupäivä: 17.07.2019
Pelin kotisivut
Miia Lyyra

11.09.2019 klo 18.52 | Luettu: 3119 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

Se oli murha
Niin kuin Mariska jo aikoinaan lauloi: pysykää valppaina, murhamies on vapaana! Tosin tässä tapauksessa ei ole selvyyttä murhaajan sukupuolesta, joten puhuttakoon vain murhaajasta. Salaperäinen sarjamurhaaja on iskenyt Pariisiin ja vaanii pimeillä kujilla, eikä kukaan tiedä, kuka kyseinen henkilö on. Sattumalta kuitenkin Night Callin päähahmo taksikuski selviää murhaajan kynsistä. Joku voisi huokaista helpotuksesta, mutta näin ei kuitenkaan pääse käymään. Poliisi on nimittäin syyttämässä sinua ja ainoaksi vaihtoehdoksi jää, että suostut auttamaan rikoksen selvittämisessä.

Outoja asiakkaita takapenkki täynnä


Taksikuskilla on seitsemän yötä aikaa löytää murhaaja. Kieltämättä kyseessä on melko lyhyt aika selvitellä näinkin kinkkistä asiaa, mutta asiassa ei ole varaa neuvotteluun. Itse peliaika on vieläkin lyhyempi, sillä taksia ajetaan vain muutama tunti yössä. Kuskin onkin siis selvitettävä murha, tehtävä normaalit työnsä, tienattava rahaa ja maksettava laskunsa. Melkoinen savotta, sanon minä.


Pelimekanismi ei ole kovinkaan haasteellinen, sillä työvuoron alussa ruudulle avautuu Pariisin kartta, josta valitaan kyytiä tarvitseva henkilö. Tässä vaiheessa toki henkilökin on hieman laaja käsite, koska auton penkillä nähdään myös kissa. Asiakkaiden kanssa ei kuitenkaan ole aina helppoa, sillä he vuodattavat kaikki elämäntarinansa taksikuskin korville. Jotkut ovat jopa niinkin tympeitä, että eivät maksa matkaa ollenkaan tai ovat pihejä tipin suhteen. Jotkut öistä koituvatkin melkein kohtaloksi, sillä tienestit saattavat jäädä hyvinkin niukoiksi. Tämä on tilanne varsinkin jos pelaaja keskittyy liikaa murhan ratkaisuun ja jättää oikeat työt retuperälle.


Taksissa istuskelevat henkilöt ovat todella mielenkiintoisia. Mukaan mahtuu kaikenlaisia tyyppejä, joiden mieltä painavat erilaiset asiat. Asiakkaalla voi olla ongelmia parisuhteen kanssa tai takapenkille voi istahtaa uraansa pohtiva DJ, joka haluaa soittaa sinulle uuden biisinsä. Night Callin tekijät lupaavat, että pelistä löytyy yli 70 erilaista hahmoa, mutta näistä vain muutamia pääsin tapaamaan itse. Jokaisen tapaamani asiakkaan tarina oli kirjoitettu erittäin hyvin ja draamaa ei päässyt puuttumaan. Draaman kirjoittaminen onkin ollut tekijöillä hallussa todella hyvin.

Kaunis maailma, mutta imaisee tehot koneesta


Pelin isoin ongelma on taksiyrittäjänä oleminen ja rahan tienaaminen. Pakollinen budjetin seuraaminen ja tasapainossa pitäminen tuntuu liian päälleliimatulta ja turhalta. Olisin mieluiten halunnut keskittyä asiakkaiden tarinoihin ja murhan selvittelyyn kuin ahertamiseen. Nyt aika menee siihen, että miettii saako rahat riittämään vai tuleeko konkurssi. Tällöin myös murhan selvittely jää vähän vajaavaiseksi, sillä työvuoron jälkeen tapahtuva kansioiden selailu ja vihjeiden katselu jää hyvinkin pintaraapaisuksi.


Mustavalkoinen Pariisi on kuitenkin kaunis ja tunnelmallinen, mikä tekee Night Callista visuaalisesti erittäin hyvän. Valitettavasti kaunis ulkokuori ei kuitenkaan korvaa pelillisten ominaisuuksien puutteita. Joudun myös antamaan pientä miinusta pelin teknisistä ominaisuuksista, sillä ennakkotestissä ongelmaksi noussut pelin optimointi oli edelleen pielessä. Tämä aiheutti edelleen sen, että Nvidian GTX 1080 Ti oli koko ajan 98% käyttöasteella pelin takia. Tällä kertaa testikerrasta poiketen koneen lämmöt eivät kuitenkaan noussut tappiin. Peli on kuitenkin saanut päivityksiä ja toivottavasti saa jatkossakin, sillä tällä hetkellä peli pyörii välillä hyvinkin raskaasti.

PC-tiedot: Nvidia GTX 1080 Ti, 11 GB, Intel Core i7-7700K CPU, 16 GB DDR4 RAM

V2.fi | Miia Lyyra

Night Call (Tietokonepelit)

Noire-tyylinen murhan selvittelyyn keskittyvä teos, jossa poliisin avustamisen aikana on pidettävä huolta myös normaalista päivärytmistä. Pariisin kaduilla pääsee tapaamaan mitä ihmeellisempiä henkilöitä ja kuulemaan heidän tarinoitaan.
 • Synkkä tunnelma
 • Mustavalkoinen teema
 • Henkilöiden tarinat
  • Tarina oli lyhyt
  • Taksikuskin yrittäjyys oli päälleliimattu

  Pelikuvat

  < Fell Seal: Arbiter’s... Ancestors: The Human... >

  Keskustelut (1 viestiä)

  LateHuominen

  Rekisteröitynyt 18.01.2015

  11.09.2019 klo 20.26 4 tykkää tästä

  MIIA LYYRA kirjoitti:

  murhamies on vapaana! Tosin tässä tapauksessa ei ole selvyyttä murhaajan sukupuolesta, joten puhuttakoon vain murhaajasta


  Nykyaikana ei ole selvyyttä sukupuolesta muutenkaan.
  lainaa

  Kirjoita kommentti




  www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova