Tuorein sisältö

V2.fi ennakoi: Exoprimal (PC)

Miia Lyyra

05.06.2023 klo 21.27 | Luettu: 949 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

DINOSAURUKSET EIVÄT KUOLLEETKAAN SUKUPUUTTOON
V2.fi pääsi kokeilemaan 14. heinäkuuta julkaisunsa saavaa tiimipohjaista toimintapeli Exoprimalia. Dinojen rökittämiseen keskittyvän teoksen on kehittänyt Capcom, joka toimii myös julkaisijan roolissa. Testivaiheessa saimme kokeilla Exoprimalin pääpelimuotoa Dino Survivalia. Samalla pääsimme vilkuilemaan muun muassa hahmokehitystä. Näkemämme versio Exoprimalista vaikuttaisi olevan varhainen, mutta siitäkin huolimatta muutamien otteluiden jälkeen käy selväksi, mitä heinäkuussa olisi luvassa.


Dino Survival on kiintoisa yhdistelmä PvE- ja PvP-pelaamista. Siinä kaksi joukkuetta lähtevät kilpailemaan samalle kentälle ensimmäisenä dinosauruksia vastaan. Taistelut tapahtuvat samanaikaisesti ja joukkueet näkevät toisensa, mutta tässä vaiheessa ottelua tiimit eivät voi taistella toisiaan vastaan ja pelaavat koko ajan omaa matsiaan. Useimmiten tehtävät ovat aallossa saapuvien vihollisten taltuttamista. Joskus dinosauruksia tulee vastaan useita kymmeniä, joskus taas vastaan tallustelee yksi isompi ja vahvempi kaveri. Kunhan tehtävät on suoritettu, alkaa loppuottelun aika. Tässä vaiheessa joukkueet siirtyvät taistelemaan vastakkain rehelliseen 5vs5-peliin, jonka voittaja kruunataan koko ottelun mestariksi.

Useimmat tehtävät ovat aluksi hauskoja ja niitä on mukava tehdä. Nopeasti ne kuitenkin toistavat huonolla tavalla itseään ja muuttuvat tylsiksi. Lisäksi läsnä oleva kaaoksen tunne, vauhti ja vaara ovat lähinnä keinotekoisia. Ruudulla tapahtuu samanaikaisesti paljon ja välillä on haastavaa nähdä, mitä alueella oikeasti tapahtuu. Dinojen taltuttaminen ei ole kovin hankalaa. Ehdottomasti parhaita taisteluita ovat PvP-taistot, vaikkakin testijakson aikana pääsin kokeilemaan vain muutamia otteluita oikeiden pelaajien kanssa. Mutta en kiellä, eikö myös botti-matsit olisivat olleet hauskoja.


Taistelijoina toimivat Exosuits-hahmot ovat jaoteltu kolmeen luokkaan. Mukana on assault-, tank- ja support-hahmoja. Eri luokkiin kuuluvilla sankareilla on mukavaa taistella ja niiden kyvyt poikkeavat toisistaan sopivasti. Todelliseen testiin niiden tehot pääsisivät kuitenkin silloin, kun oma tiimi koostuisi ystävistä. Testijakson aikana hahmot jäivät itsessään hieman etäiseksi.

Elinajanodotetta on vaikea ennustaa


Matsien välillä pelaajalle näytetään vilauksia tarinallisesta kampanjasta. Lyhyiden videoiden aikana selviää, mitä taustalla tapahtuu. Kuka onkaan Leviathan ja miksi dinosauruksia vastaan ylipäätänsä taistellaan? Tämä selviää keräämällä kierroksilta Lost Data -paketteja, joiden avulla pääsee etenemään tarinassa.


PvE- ja PvP-pelaamisen ja moninpelin sekä tarinallisen kampanjan yhdistäminen jättää ristiriitaiset tunnelmat. Se on tavallaan jotain uutta, mutta en pääse eroon ajatuksesta, olisiko kuitenkin parempi jättää tarina pois ja keskittyä vain moninpeliin.

Testijakson jälkeen mietityttämään jäi Exoprimalin pitkäikäisyys. Kun tarina on tahkottu läpi, mitä pelillä on vielä tarjota? Onko luvassa kenties jatkotarinaa kausittaisessa muodossa, joka saa pelaajan palaamaan seikkailun pariin yhä uudelleen? Koska näimme vain yhden pelitilan, on vaikea sanoa miten muut pelimuodot saavat pelaajan koukuttumaan dinojen tappamiseen.


Kausittain lisäsisältöä tarjoavat pelit ovat usein kovan paineen alla, sillä pelaajat ovat usein vaativia ja nauttivat tuoreen sisällön kuluttamisesta. Niiltä vaaditaan jatkuvaa uudistumista, josta esimerkkeinä esimerkiksi Fortnite ja Apex Legends. Exoprimalin selviytymistä markkinoilla haastaa myös sen hintalappu, sillä kaikille alustoille dinomättö irtoaa noin 60 eurolla ja sen lisäksi pitää maksaa erikseen vielä kausipassi. Nykyisin on trendinä, että pelaajat ovat hyvin nihkeitä täysihintaisista peleistä, joissa rahaa pitää kuluttaa erikseen kausipassiin päästäkseen käsiksi kaikkeen sisältöön. Näkemämme perusteella on haastavaa sanoa, onko Exoprimalin hintalappu ja monetisaatiomalli kohdallaan. Pelastusta voi tuoda pelin saapuminen Xbox Game Pass -palveluun heti julkaisupäivänä.

V2.fi | Miia Lyyra
< Pelataanpa: PC Engin... V2.fi testasi: NZXT ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova