Tuorein sisältö

V2.fi haastatteli: NYYRIKKI Esports -organisaation Sami Lehto

Miia Lyyra

09.02.2021 klo 13.20 | Luettu: 1994 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

Tavoitteena uusien pelaajien esille tuominen ja Northern League of Legends Championshipiin nouseminen
V2.fi sai tilaisuuden haastatella suomalaisen NYYRIKKI Esports -organisaation team manager Sami Lehtoa koskien tiimin League of Legends -joukkuetta sekä käynnissä olevaa Telia Esports Series Finland League of Legends 1/2021 -kautta. Lisäksi pohdittiin, millainen Suomen League of Legends -skenen taso on ja mitä esimerkiksi NYYRIKKI tekee, jotta tulevaisuudessakin Suomesta nousisi hyviä LoL-pelaajia.


NYYRIKKI Esportsin aiempi League of Legends -joukkue GameXpo 2019 -tapahtumassa.

Ilmoititte tammikuussa 2021 League of Legends -joukkueenne uuden kokoonpanon, miten pelaajat valittiin ja mikä on uuden kokoonpanon vahvuus?


- Pelaajat valitsimme jäljelle jäävien pelaajien, Azitor ja Yameru, vahvuuksia sekä mieltymyksiä huomioiden. Support-roolia pelaava Abagnale on Azitorille entuudestaan tuttu ja he ovatkin yhdessä suoriutuneet erittäin korkealla tasolla ja botlanen synergia tuntuu toimivan tällä hetkellä saumattomasti. Junglen ja toplanen puolella pidimme tryoutit ja valikoimme parhaiten joukkueeseen sopivat pelaajat Yamerun ja Azitorin ympärille.

Keitä muita joukkueeseen kuuluu?


- LoL-joukkueen ylläpidon puolelta löytyy valmentajamme Davide “Sotze“ Di Guida, ja analyytikko Stefano ”Drago” Mortillaro. Tämän lisäksi toimitusjohtajamme Martti ”SuBa” Vahimets työskentelee erittäin tiiviisti joukkueen parissa, omaksi hommakseni jää yleinen kommunikointi eri tahojen välillä.

Kilpapelaajien hyvinvointi on noussut pinnalle viime aikoina ja tiimit ovat palkanneet itselleen urheilupsykologeja, miten NYYRIKKI pitää huolta pelaajista? Ja mitä kaikkea pelaajien hyvinvointiin liittyy?


- Kilpapelaaminen on monesti erittäin kuluttavaa henkisesti. Etenkin tilanteissa, joissa pelaajat syyttävät itseään tai toisiaan virheistä, sekä tilanteissa joissa on hankalaa saada jokainen joukkueen jäsen panostamaan yhtä vahvasti kehittymiseen. Tämän vuoksi halusimmekin pitää sitoutumisen jokaiselle tärkeänä asiana. Ymmärrämme ilman muuta urheilupsykologien arvon elektronisen urheilun parissa, mutta omassa organisaatiossamme pidämme huolta pelaajistamme huomioimalla jokaisen henkilökohtaiset tarpeet, sekä kannustamme jokaista keskustelemaan asioista avoimesti. Olen itse myös aina saatavilla pelaajillemme, mikäli jollakulla on minkäänlaisia huolia tai stressaavia asioita liittyen henkilökohtaiseen elämään tai pelisuoritukseen.

- Pelaajien hyvinvoinnissa erittäin tärkeitä asioita ovat yksinkertaiset ”normaalielämän” rutiinit, kuten terveellinen ruokavalio, tarpeeksi liikuntaa ja unta. Vaikka monet huipulle tähtäävät pelaajat pitävät ikuista ”grindausta” suuressa arvossa, se ei yleensä ole pidemmällä aikavälillä tervettä.


Sami Lehto Assembly Winter 2020 -tapahtumassa.

Mitkä ovat uuden kokoonpanon tavoitteet tulevaisuudessa?


- NYYRIKKI Esportsin tavoitteena on alusta alkaen ollut uusien pelaajien tuominen esille Suomessa ja Euroopassa. Vaikka organisaationa suoriutuminen tuokin meille mukavan määrän mainetta ja kunniaa, toivon että pidämme kiinni alkuperäisistä tavoitteistamme vielä useiden vuosien päästä.

- Täten tämänkin kokoonpanon tavoitteet tulevaisuudessa on luoda tulevia maailman huippupelaajia. Toivomme ensisijaisesti pelaajien etenevän urallaan mahdollisimman korkealle, toissijaisena asiana toivomme NYYRIKKI Esportsin menestyvän organisaationa.


Olette tällä hetkellä (8.2.2021) Telia Esports Seriesin league of Legendsin runkosarjassa ensimmäisenä, ottelut ovat ilmeisemmin menneet hyvin?


- Tällä hetkellä olemme voittaneet jokaisen ottelun Telia Esports Series Finlandin runkosarjassa, joten kausi on mennyt tähän mennessä erittäin hyvin. Tänään (8.2.2021) pelaamme kymmenennen ottelumme sarjassa, ja toivottavasti pääsemme 10-0 tilanteeseen.

- Pelaajat ovat myös olleet tyytyväisiä tulokseen, mutta joukkueen treenit ovat yhä pysyneet korkeatasoisina, eivätkä pojat ole alkaneet lepäämään vielä näinkään hyvässä vaiheessa kautta. Tappioton kausi olisi tavoitteenamme.


Mikä on tavoitteenne Telia Esports Seriesin 1/2021 kaudella, onko päämääränä päästä kansainväliseen Telia Esports Series Masters -turnaukseen?


- Pohjoismaiseen Telia Mastersiin pääsy on ollut ensisijainen tavoitteemme, pidemmällä tulevaisuudessa kiikarissa häämöttää NLC ja korkeimpana tavoitteena pidämme kansainvälisemmän tason EU Mastersia, joka olikin jo lähellä alkuvuodesta 2019.

- Viime kaudella jäimme hieman nuolemaan näppejämme jäädessämme Suomen sarjan kolmansiksi, joten nälkä on tällä kaudella ollut hieman kovempi.Alex “Azitor“ Kanerva Assembly Winter 2020 -tapahtumassa.

Ketä pidätte pahimpina kilpakumppaneina?


- Pahimpana kilpakumppanina näemme Team Deft Foxin(ent. Burgerflip), sillä he ovat tällä hetkellä pisteytyksessä lähimpänä meitä runkosarjassa. Muiden maiden joukkueista tanskalainen Absolved on osoittautunut varteenotettavaksi haastajaksi heitä vastaan pelaamiemme scrimien perusteella.

Voitteko kertoa lisää uudesta LoL-akatemiasta?


- LoL-akatemia on lähtenyt onnistuneesti käyntiin. Tavoitteenamme on luoda uusia suomalaisia tähtipelaajia sekä omiin tuleviin rostereihimme tulevaisuudessa, että myös tarjota vahva pohjakokemus pelaajille. Akatemian valmennuspuolelta löytyy vahva kasti entisiä pelaajiamme, jotka mielellään jakavat tietotaitoaan tulevalle sukupolvelle.

Minkälainen taso suomessa on League of Legendsin suhteen? Onko tarpeeksi hyviä pelaajia ja joukkueita, entä kiinnostuneita katsojia?


- Suomen taso on ollut viime vuosina hieman hankalaa arvioida, sillä korkeammalle tasolle on edennyt vain muutamia pelaajia. Tällä hetkellä kuitenkin suomalaisväriä löytyy jopa LEC-tasolta (Matti "WhiteKnight" Sormunen) sekä useita pelaajia NLC:ssä.

- Yksi syistä akatemian perustamiseen oli nimenomaan alkaa kehittämään suomalaisia pelaajia alusta alkaen, jotta näkisimme tulevaisuudessa pelaajia yhä enemmän korkealla tasolla. Suomessa ei ole ennen Telia Esports Seriesiä ollut tarpeeksi turnauksia, joista uusia pelaajia olisi alkanut poikimaan.

- Suomalaisia LoL:in pelaajia on kuitenkin erittäin paljon, sekä soloquessa että ihan kasuaalitasollakin, joka on näkynyt erittäin positiivisesti Telia Esports Seriesin katsojamäärissä. Edellisellä kaudella vuonna 2020 mittasimme, että katsojamäärät olivat samanvertaiset sekä League of Legendsin, että CS:GO:n parissa, sillä meillä oli molemmissa peleissä joukkue Teliassa.


NYYRIKKI Esportsilla on aiemmin ollut myös muitakin tiimejä kuin League of Legends -joukkue, aiotteko panostaa muihin peleihin tulevaisuudessa?


- Tavoitteenamme on laajentaa uudelleen muidenkin pelien ääreen tulevaisuudessa. Loppuvuodesta luovuimme CS:GO-joukkueestamme ja olemme hiljalleen seuranneet pelin suomalaista skeneä etsien hyviä tilaisuuksia, mutta alkuvuoden prioriteettimme on ollut LoL-joukkueen ylläpito ja menestys. Myös muut pelit kuten Valorant, NHL, Apex Legends ja Rocket League vaikuttavat kiinnostavilta.

NYYRIKKI Esports League of Legends -joukkue

Petrus “Petoska” Karevaara
Antonio “de sideré“ Dostinov
Elias “Yameru“ Jalonen
Alex “Azitor“ Kanerva
Semih “Abagnale“ Bilir

V2.fi | Miia Lyyra
< V2.fi avasi laatikon... V2.fi ennakoi: King ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova