Tuorein sisältö

Two Point Hospital: Close Encounters

Arvioitu: Tietokonepelit
Genre: Simulaatiot
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 3
Kehittäjä: Two Point Studios
Julkaisija: Sega
Julkaisupäivä: 29.08.2019
Pelin kotisivut
Samuli Leppälä

22.01.2020 klo 15.50 | Luettu: 3532 kertaa | Teksti: Samuli Leppälä

Sairaala pyörii ufoista huolimatta
Sairaalan pyörittäminen on yllättävän helppoa hommaa. Täytyy vain olla vastaanotto, useampi hoitaja ja muutama lääkäri. Lopuksi vielä pari talkkaria imuroimaan tiluksilla haahuilevat haamut talteen ja osastolla hiippailevat alienit pistetään ojennukseen. Helppoa.


Two Point Hospital on Two Point Studiosin kehittämä “simulaattori”, jossa pelaajan tehtävänä on pyörittää omaa sairaalaa. Pelin juuret ovat 90-luvulla, sillä kyseinen sairaalasimulaattori perustuu löyhästi vuonna 1997 julkaistuun Theme Hospital -peliin. Huumorilla höystetty kokonaisuus pakottaa pelaajan alati laajentamaan ja keksimään yhä uusia keinoja tehostaa laitoksen toimintaa: pitäisikö potilasjonoja muokata asiakkaiden tulojen mukaan vai tulisiko rahat käyttää tehokkaan hoidon sijaan markkinointiin ja kahviloihin?

Lupsakan psykedeelistä meininkiä


Huumori on iso osa peliä, ja juuri villeissä diagnooseissa tekijöiden runosuoni on päässyt sykkimään. Lupsakasta meiningistä huolimatta peli voi päästä jopa sivistämään pelaajaa. Sairaalan arki on nimittäin saatava rullaamaan järkevällä tavalla: ensin sairaalaan tarvitaan vastaanotto, jotta potilaat pääsevät kirjautumaan sisään. Tämän jälkeen pitää olla tarjolla lääkärin yleinen vastaanotto, jossa potilaiden huolia ja murheita kuunnellaan. Luonnollisesti jatkohoitoa varten tarvitaan suuri joukko erilaisia erityishoitohuoneita ja asiantuntijoita.


Uusi diagnoosi voi puolestaan vaatia laitoksen sisäisen tutkimuksen aloittamista, jotta oikeanlainen hoitomuoto löydetään. Toki tämä kokonaisuus on peitetty varsin lennokkaiden tautiluokitusten taakse: potilaat voivat kärsiä 8-bittisyydestä, lamppupäisyydestä, feikkitähteydestä tai vaikka tunnemyrkytyksestä.


Kepeä suhtautuminen vakavaan aiheeseen tekee pelistä helposti lähestyttävän kokonaisuuden ja tämä piirre onkin kerännyt pelaajilta kehuja. Omaan makuuni pelin managerointi jää kuitenkin hiukan ohueksi kokemukseksi ja varsinkin ura-pelimuoto tuo kokonaisuuteen liikaa toiston tunnetta.

Röyhkeä ufomies etuilee


Two Point Hospital on ollut markkinoilla jo vuodesta 2018, mutta peli sai viime syksynä Close Encounters -lisäosan, jonka mukana peliin saapui 34 uutta intergalaktista autiluokitusta, kolme hoitohuonetta ja uusia haasteita. Kuten lisärin nimestä voikin päätellä, on kyse tällä kertaa ihka oikeista ufoista, jotka ovat tuoneet mukanaan epämääräisiä avaruuspöpöjä.


Tämän ei ole kuitenkaan ainoa ongelma, sillä planeettojen väliset vieraat aiheuttavat muunlaista harmia sairaalassa. Ihmisiksi sonnustautuneet uhvot nimittäin etuilevat jonossa, sottaavat ja käyttäytyvät muutenkin sikamaisesti. Harmia tuottaa myös se, että heidän aluksensa noukkivat aika ajoin viattomia siviilejä kyytiinsä.

Teemaan sopiva lisäosa tuo kuitenkin sisältöä lähinnä sellaiselle pelaajalle, joka on jo kalunnut peruspelin kauttaaltaan. Kyseessä ei siis ole mikään pakkohankinta niille virtuaalisairaalan toimitusjohtajille, jotka haluavat ensimmäistä kertaa pistää pelin testaukseen. Vanhemmille parroille kyseinen lisäosa muistuttaa lähinnä Sims-pelisarjasta tuttuja kama-/teemapaketteja.


Mainittakoon myös se, että Two Point Hospital ilmestyy helmikuussa PS4:lle, X1:lle sekä Switchille. Pelin konsoliversioden mukana on myös jo kaksi ilmestynyttä DLC-pakettia: Bigfoot sekä Pebberley Island.

V2.fi | Samuli Leppälä

Two Point Hospital: Close Encounters (Tietokonepelit)

Close Encounters tuo lisää pelattavaa niille sairaalapäälliköille, jotka tuontevat peruspelin kuin omat taskunsa.
  • Erinomainen peruspeli
  • Huumori
  • Lisäosan ufomeiningit sopivat hyvin teemaan
  • Peruspelin ongelmat: toistaa itseään ja huoneiden rakentamisen jäykkyys
  • Sisältöä lähinnä pitempään pelanneille
< Autonauts... WRC 8: FIA World Ral... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova