Tuorein sisältö

The Captain is Dead

Arvioitu: Tietokonepelit
Genre: Strategiapelit
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 6
Kehittäjä: Thunderbox Entertainment
Julkaisija: Thunderbox Entertainment
Julkaisupäivä: 01.02.2021
Pelin kotisivut
Miia Lyyra

12.02.2021 klo 20.06 | Luettu: 2587 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

HYVÄ KAPTEENI, TE OLETTE KUOLLUT!
Kuulostaako The Captain is Dead tutulta pelin nimeltä? Se on hyvin mahdollista, sillä alun perin strateginen sci-fi-seikkailu julkaistiin lautapelinä ja nyt se on käännetty digitaaliseksi versioksi. Minulla ei kuitenkaan ole kokemusta kyseisestä lautapelistä, joten vertailevaa arviota ei tällä kertaa ole luvassa, vaan peliin tutustutaan aivan ummikkona.Lue säännöt ja valitse miehistö


The Captain is Deadissa on tarkoituksena selvitä hengissä korjaamalla alusta ja tappamalla sisälle pyrkivät alienit. Tarjolla on kolme erilaista pelimuotoa eli skenaariota: classic, quick ja deadly ja vaikeustasoja on seitsemän aina cowardista insaneen. Skenaariot eroavat toisistaan käytettävissä olevien torpedojen ja varoitusilmoituksien määrällä. Vaikeustasot tekevät pelistä haastavamman kokeneemmallekin selviytyjälle.


Valittujen jäsenten päätehtävänä on saada korjattua Jump Core, mutta samalla miehistön on korjattava alukselta löytyviä laitteita, jotka pyörittävät esimerkiksi aluksen suojausta ja teleporttia. Korjaaminen ei ole kuitenkaan helppoa, sillä yksikin väärä siirto voi koitua aluksen kohtaloksi. Jokaisella jäsenellä on erikoiskykyjä, joita hyödyntäen alusta voi korjata sekä päivittää paremmaksi.

Uudelle selviytymisyritykselle voi valita maksimissaan neljä miehistön jäsentä, mikä on hieman hassua, sillä lautapelissä miehistön jäseniä voi olla seitsemän. Pelin julkaisun aikoihin tarjolla on vähäinen määrä rekrytoitavia heppuja, kun taas lautapelissä on valittavissa 18 eri henkilöä. Digiversiossa on kuitenkin näkyvillä tyhjiä laatikoita, joten loput tiimiläiset saapunevat valikoimiin myöhemmin.


Perinteisen pelimuodon lisäksi tarjolla on myös tutoriaali, jossa pelaajalle yritetään opettaa pelin säännöt. Steamin kauppapaikalta on ladattavissa PDF-muodossa oleva sääntökirja, joka kannattaa lukea ennen kuin aloittaa ensimmäistä pelikierrosta. Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin kertoa, että mikäli The Captain is Dead on täysin tuntematon peli ja et tutustu sääntöihin, ovat ensimmäiset selviämisyritykset järkyttäviä ja saavat inhoamaan peliä. Eikä ihme, eihän kai kukaan pelaa lautapelejäkään lukematta sääntöjä, eihän? Suosittelen kuitenkin skippaamaan epäselvän tutoriaalin ja perehtymään nimenomaan sääntökirjan sisältöön.

Selviytyminen on pelkkää kidutusta


Avaruusaluksella selviytyminen on hankalaa helpoimmallakin vaikeustasolla ja tuntuu, että yritys tökkää aina tietyn kyvyn puuttumiseen. Vaihdoin taktiikkaa, jossa yritin ensisijaisesti saada itselleni science-palikoita, joiden puutteen takia peli tuntui menevän aina pieleen. Vaikka kuinka yritin, matka päättyi aina aluksen tuhoon. Uudelleen yrittäminen ei tunnu haasteelta, vaan jokainen kierros tuntuu lähinnä märältä rätiltä vasten kasvoja. Olen varma, että RNG ei vain ole puolellani. Peli kärsii tasapaino-ongelmista, eikä kokonaisuus vaikuta loppuun hiotulta.


Arvosanaa laskee myös kehno graafinen ulkoasu ja ei ole kaukana, etteikö kehittäjien kannattaisi lisätä heti alkuun varoitusta värikkäistä ja vilkkuvista grafiikoista. Ymmärrän kyllä, että The Captain is Dead on haluttu pitää samannäköisenä kuin alkuperäinen, mutta vähemmän räiskyvä versio olisi riittänyt vallan mainiosti.


The Captain is Deadia voi suositella alkuperäisen lautapelin ystäville, mutta kannattaa kuitenkin huomioida miehistön pienempi koko ja jäsenten puutteellinen valikoima. Lisäksi mikäli pidät alkuperäisen lautapelin lisäosista, niitä ei ole ainakaan tällä hetkellä saatavilla digitaalisesti. Ummikoille, kuten minulle, suosittelisin ystävien mukaan ottamista, sillä selviytymisestä saattaa saada enemmän irti yhdessä ystävien kanssa.

PC-tiedot: Nvidia GTX 1080 Ti, 11 GB, Intel Core i7-7700K CPU, 16 GB DDR4 3200MHz RAM

Peli tukee Steamin Remote Play Together -ominaisuutta ja jaetun näytön yhteistyöpeliä.

V2.fi | Miia Lyyra

The Captain is Dead (Tietokonepelit)

Lautapelistä digitaaliseen muotoon käännetty The Captain is Dead on hieman epätasapainoinen teos, joka tarjonnee hupia alkuperäisen pelin ystäville.
  • Halpa hinta (n.15 euroa)
  • Ohjekirja
  • Vaikeustasojen määrä
  • Epäselvä tutoriaali
  • Tasapainoton kokonaisuus
  • Grafiikka
  • Kaikki sisältö ei ole käytettävissä

Pelikuvat

< Destruction AllStars... The Nioh Collection... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova