Tuorein sisältö

V2.fi ennakoi: It Takes Two (PC) - pariskuntatasoloikkaa

Miia Lyyra

05.03.2021 klo 16.10 | Luettu: 1562 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

SOLMI PARISUHDE KUNTOON
V2.fi:n toimitus pääsi tutustumaan ennakkoon maaliskuun 26. päivä julkaisunsa saavaan co-op-peli It Takes Twohon. Loikkasimme Manun kanssa kokeilemaan peliä ja osallistumaan ennen testiä järjestettyyn haastattelutilaisuuteen, jossa Hazelight Studiosin perustaja sekä johtaja Josef Fares kertoi tulevasta julkaisusta. Ehdimme kolmen tunnin pelailun aikana ratkaista monen monta pulmaa, ja Fares vakuutti, että kokemamme on vasta alkusoittoa.

Pulmien ratkonta vaatii kommunikointia


It Takes Twon tarina kertoo Codysta ja Maysta, jotka ovat ajautuneet parisuhteessaan eron partaalle. Parin lapsi ei innostu vanhempiensa päätöksestä ja pienellä ripauksella taikaa hän saa siirrettyä Codyn ja Mayn sielut pieniin nukkeihin. Herättyään puupäänukkeina, pariskunta saa slaagin ja päätyy ihmettelemään, mitä kummaa oikein on tapahtunut. Nopeasti heille selviää, että perheen tytär on kaiken takana. Onneksi paikalle saapunut Dr. Hakim -kirja kertoo, mitä pariskunnan on tehtävä, jotta tilanteesta selvitään ehjin nahoin.


Jo heti alussa tarina onnistui imaisemaan mukaansa ja kerronta soljui mukavasti eteenpäin. Ensimmäisiin pulmiin pääsi käsiksi nopeasti, mutta pian kävi selväksi, että tehtävien ratkaiseminen vaatii omistautumista kahdelta henkilöltä ja heidän välistä kommunikointiaan. Kummallakin hahmoista on omat kykynsä ja taitonsa, joten ilman toisen apua on turha kuvitella pärjäävänsä.


Auttaako pelaaminen sitten esimerkiksi pelaavan pariskunnan mahdollisiin omiin ongelmiin? Ehkä, tai ainakin se saa hieman hymähtelemään, hyvällä tavalla. Fares kertoi haastattelussa, että It Takes Two on peli rakkaudesta, mikä kertoo jo jotain. Samaistuin vahvasti nähtyyn tarinaan, sillä heti seikkailun alkupuolella vastaan astelee imuri, joka on omien sanojensa mukaan jätetty huonolle hoidolle. Miksei toinen imuroinut vaikka lupasi? Kohtaus oli hulvaton ja sinänsä tuttu arkielämästä. Tarina on hyvin samaistuttava, jos sattuu elämään parisuhteessa.

Tarinankerronta vaikuttaa todella lupaavalta


Kehittäjät lupaavat, että jokaisella tasolla pelaajat pääsevät kokemaan uusia pelimekaniikoita, eikä koskaan tiedä, mitä seuraavaksi tulee eteen. Tämä piti paikkansa. Välillä käytössämme oli vasara ja nauloja, kun taas seuraavalla tasolla pääsimme ampumaan kahdella eri aseella. Välineiden aktiivinen käyttö on ainoa ratkaisu pulmien selättämiseen ja eteenpäin pääsemiseen. Kehittäjältä tämä vaatii paljon luovuutta ja innovaatioita, jotta mekaniikat tuntuvat oikeasti erilaisilta. Testijakson osalta tässä oli onnistuttu ja kolmetuntinen kokemus suorastaan ”juoksi” vauhdikkaasti eteenpäin tarjoten aina uusia haasteita. Valehtelisin, jos sanoisin, että olisin kyllästynyt jossain vaiheessa.


Pelin kehittäjänä toimii vuonna 2018 julkaisunsa saaneen A Way Outin tehnyt Hazelight Studios. Myös A Way Out oli kahden pelattava tarinallinen co-op, jossa yhteistyö näytteli vahvaa roolia. Jännitin aluksi, onnistuuko studio tekemään It Takes Twosta yhtä koukuttavan ja ehjän kokonaisuuden kuin A Way Outista, kuitenkin tuoden siihen jotain uutta ja omaa. Pahinta toki olisi, jos pelit tuntuisivat toistensa kopioilta. Tätä ongelmaa en kuitenkaan huomannut, vaan molemmat teoksista sisältävät omintakeisen vivahteen, vaikka keskittyvätkin vahvaan tarinaan. Toki lopullisen tuomion voi antaa asian suhteen vasta virallisen julkaisun jälkeen.


Ennakkoversioksi It Takes Two pyöri hyvin, eikä nokankoputettavaa ole. Ainoa miinus ropisee jaetun ruudun näkymästä verkkomoninpelin puolella. Samalta sohvalta pelattuna ymmärrän, että ruutunäkymä on jaettava, sillä Cody ja May saattavat olla eri paikoissa, mutta ratkaisu harmittaa verkon yli pelattaessa. Ymmärrän, että kahden erillisen version luominen olisi luultavasti nostanut kehityskustannuksia ja myönnettävä on, että välillä oli apua siitäkin, että pystyi vilkaisemaan, mitä toisen ruudulla tapahtui.


En kuitenkaan malta odottaa It Takes Twon virallista julkaisua sekä sen näkemistä, miten Codyn ja Mayn tarina päättyy. Peli tulee saataville PlayStation 4:lle, PlayStation 5:lle, Xbox Series S/X:lle, Xbox Onelle ja PC:lle (Origin ja Steam). Haastattelussa Josef Fares kertoi, että peliä ei ole tällä hetkellä suunnitteilla Nintendo Switchille, mutta koskaan ei voi sanoa ei koskaan. Jäämme siis odottelemaan… A Way Outin tavoin It Takes Two tukee Friend’s Pass -ominaisuutta, jolloin vain toisen pelaajasta täytyy omistaa peli ja toinen pääsee mukaan maksutta. Parisuhdeseikkailu tulee myös osaksi maksullista EA Play Pro -jäsenyyttä.

Alla olevassa pelikuvavideossa lyhyitä tunnelmia pelikuvan muodossa. Varoitus! Video sisältää spoilereita.PC-tiedot: Nvidia GTX 1080 Ti, 11 GB, Intel Core i7-7700K CPU, 16 GB DDR4 3200MHz RAM

V2.fi | Miia Lyyra
< V2.fi haastatteli: H... V2.fi ennakoi: Outri... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova