Tuorein sisältö

Just Dance 2022

Arvioitu: Xbox Series X
Genre: Musiikkipelit
Pelaajia: 1, co-op, 1-6
Ikärajoitus: 3
Kehittäjä: Ubisoft
Julkaisija: Ubisoft
Julkaisupäivä: 04.11.2021
Pelin kotisivut
Miia Lyyra

24.01.2022 klo 13.48 | Luettu: 2328 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

TANSSI TIESI MAAILMANKARTALLE
Uusi Just Dance -sarjan osa tulee yhtä varmasti kuin uusi NHL, FIFA tai Call of Duty. Tänäkään vuonna versiossa ei nähdä massiivisia uudistuksia, mutta pelaajia hemmotellaan taas 40:llä uudella kappaleella. Valikoimassa on ikihittejä, mutta myös uusia, varsinkin TikTokissa suosioon nousseita kipaleita.Loista kuin TikTok-tanssija tai ysärin tanssilattian partaveitsi


Tuttuun tapaan tanssimaan pääsee naurettavan helposti, vaikka pieniä lapsuksiakin ohjelmistosta löytyy. Alustasta riippuen konsoliin voi yhdistää esimerkiksi kameran tai älypuhelimen. Valitettavasti Xbox Series -sarja ei enää tue Kinect-kameraa, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jää yhdistää älypuhelin konsoliin langattoman netin välityksellä. Tarvittava sovellus löytyy näppärästi sekä Android että Apple -laitteille. Jokainen pelaaja voi liittyä tanssituokioon omalla puhelimellaan luoden itselleen oman hahmon, jolloin kaikki saavutukset kertyvät suoraan tanssijalle. Valitettavasti puhelinsovelluksessa on omat ongelmansa, jotka eivät tee tanssimisesta yhtä helppoa kuin Kinect-kameran kanssa. Vauhdikkaiden liikkeiden aikana puhelimen näyttöön saattaa osua sormi, joka sulkee sovelluksen, jolloin liikkeistä saatavat pisteet jäävät rekisteröitymättä. Testijakson aikana tanssipartnerini käski kertoa arvosteluun, että myös iPhonen takakannen eleet kannattaa ottaa pois päältä, sillä myös ne häiritsevät pelaamista.


Kappalevalikoima on tänä vuonna harvinaisen täydellinen, sillä omaan makuun huteja on vain muutama. Vanhemmista kipaleista eniten miellyttivät Galan Freed from Desire, Bronski Beatin Smalltown Boy sekä Anastacian I’m Outta Love. Uusimmista hiteistä eniten iski Pop/Stars, joka on virtuaalibändi K/DA:n tunnetuin kappale. Kyseessä on League of Legends -pelin universumiin perustettu K-pop-bändi. Eniten huvitusta tuo Boss Witch -kappale, joka on saanut innovaationsa Doja Catin Boss B*tch -kappaleesta. Alkuperäiset sanat eivät kuitenkaan sovi peliin, joka ikärajaltaan sopii myös perheen pienimmille, joten B*tch on vaihdettu Witchiksi. Kyseessä on Bird of Prey -elokuvaan tehty biisi, joka nousi myöhemmin suosioon myös TikTokissa, joten hitti haluttiin peliin mitä ilmeisemmin keinolla millä hyvänsä, vaikka sitten sanoituksia muuttamalla.

Just Dancen fandom-sivusto on julkaissut vahvistamatonta dataa myös poisjääneistä kappaleista. Listalla näkyy Call on Me, jonka esittäjää ei kuitenkaan ollut julkaistu. Mikäli kyseessä olisi ollut Eric Prydzin useiden vuosien takainen hittikappale, olisin ollut todella innoissani. Toisaalta olisi minulle kelvannut Starleynkin Call on Me, mutta Prydzin samanniminen kappale olisi ollut huomattavasti tanssittavampi. Ehkä vielä joskus pääsemme nauttimaan tuosta vuosien takaisesta tanssihitistä, tosin ehkä vähän erilaisemmilla tanssiliikkeillä.


Totuus kuitenkin on, että 40 biisiä on koluttu loppuun melko nopeasti ja maksullisen Unlimited-palvelun tilaaminen on pelisarjan fanille houkuttelevaa. Kuukausi- tai vuosimaksullisen palvelun biisit on nimittäin lisätty suoraan Just Dance 2022 -kappaleiden alle! Palvelun kokeilu on tehty helpoksi, sillä JD 2022 -perusversion hintaan kuuluu maksuton 30 päivän kokeilu: muutamaa nappia painamalla yli 700 biisin kirjasto aukeaa eteesi. Toisaalta näin aggressiivinen markkinointitapa ärsyttää. Olen myös aiemmin arvostellut Just Dance -pelejä Xboxilla, joten kirjastonäkymässä pilkottavat ensimmäisenä aiemmat suosikkikappaleeni. Käyttöliittymä on kuitenkin siltä osin huonontunut vuosien varrella, että Unlimited-palvelun tarjontaa ei voi lajitella sen mukaan, minkä Just Dance -pelin yhteydessä ilmestyminen tapahtui. Valikoima on valtava ja omien soittolistojen tekeminen on suositeltavaa, jotta suosikkibiisien etsimiseen ei tarvitse kuluttaa aikaa. Just Dance Unlimited -palvelun vuosimaksu on 25 euroa, joka ei ole paha, mikäli tanssahtelu kiinnostaa tarpeeksi.

Pidä hauskaa ja kuluta kaloreita


Just Dancesta on edelleen moneksi. Se on sopiva partypeli kavereiden kesken, mutta sopii myös hikiliikunnaksi tai perheen pienimmille. Mukana on erillinen Kids-osio, jonka kautta taaperot ja vähän vanhemmatkin lapset voivat tanssahdella lapsille soveltuvia kappaleita. Tosin jotkut lapset saattavat pettyä, sillä poikkeuksellisesti tällä kertaa uusien kappaleiden valikoimissa ei ole mukana yhtään suosittua Disney-biisiä! Kovempaa treeniä kaipaavat aikuiset taas voivat napsauttaa päälle kaloritilan, jonka avulla voi seurata omaa kulutustaan. Kaloreiden kulutuksissa on mahdollista myös kilpailla tanssikaverin kanssa.


Ihmettelen edelleen miten joka vuosi uudelle pelille löytyy ostaja. Kuten aiemminkin, olen haaveillut Just Dancen “Netflix-versiosta”, jossa kuukausi- tai vuosimaksun hinnalla saisi käyttöönsä kaikki jo julkaistut biisit sekä vuosittain uudet kappaleet. Ilmeisesti ajatukseni ei kuitenkaan ole kannattava, sillä edelleen on järkevämpää julkaista joka vuosi uusi levykäinen. Joku on kuitenkin muuttunut, sillä kyseessä on jo toinen Just Dance, jota ei enää julkaista Nintendo Wiille. Ehkä muutokset tapahtuvat pikkuhiljaa. Siinä vaiheessa, kun “Just Dance Netflix” saapuu, olen valmis antamaan luottokorttini tiedot.

Toimituksen huomautus: Poikkeuksellisesti tässä arvostelussa käytetään kuvamateriaalina Ubisoftin tarjoamaa markkinointimateriaalia, sillä pelistä ei voi ottaa kuvakaappauksia esimerkiksi Xbox Series X -konsolin kuvakaappausohjelmistolla.

V2.fi | Miia Lyyra

Just Dance 2022 (Xbox Series X)

Just Dancen uusin osa ei tarjoa mitään uutta ja mullistavaa, mutta miellyttää tanssijaa erinomaisella kappalevalikoimalla.
  • Erinomainen kappalevalikoima
  • Sopii liikunnaksi ja hauskanpitoon
  • Älypuhelimen käyttö ohjaimena
  • Unlimited-palvelun aggressiivinen markkinointi

Pelikuvat

< Guntech 2... OlliOlli World... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi 15-v miitti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova