Tuorein sisältö

V2.fi ennakoi: Call of Duty: Black Ops 4 -betatesti

Miia Lyyra

09.08.2018 klo 13.40 | Luettu: 3997 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

Black Ops is back!
Black Ops III sijoittui vuoteen 2065, dystooppiseen tulevaisuuteen. Siinä pelihahmot pystyivät juoksemaan pitkin seiniä sekä pomppimaan lyhyitä matkoja rakettirepun avulla. Vuonna 2012 julkaistun Black Ops II:n tarina taas seilasi kahdessa eri ajassa (1980 ja 2020), joten aikaa näiden kahden osan tapahtumien välillä oli 45 vuotta. Miksi historian kertaaminen on nyt olennainen asia? Siksi, että Call of Duty: Black Ops 4 sijoittuu II ja III -osan väliin.

Ystävät mukaan ja taktiikat hiontaanEnsimmäisenä testiviikonloppuna päästiin tutustumaan viiteen karttaan sekä kuuteen pelimuotoon. Alueina olivat Seaside (Espanja, kaupunki), Contraband (Columbia, ranta), Frequency (Kiina, asema), Payload (Islanti, lumi) ja Gridlock (Japani, kaupunki). Pelimuotoina taas olivat Kill Confirmed, Team Deathmatch, Control, Hardpoint, Domination ja Search & Destroy. Kaikki pelimuodot ja kartat olivat käytettävissä keskenään. Harmillista oli kuitenkin, että osa pelimuodoista oli niputettu yhteen ja niistä pelaajien piti äänestää aina jompaakumpaa. En esimerkiksi koko testin aikana päässyt pelaamaan dominationia, sillä sitä ei ikinä äänestetty pelattavaksi. Myös pitämäni HC-pelimuoto ei ollut testattavissa, mikä ei sinänsä yllättänyt, sillä myöskään viime vuonna HC-puolta ei päästy pelaamaan ennen kuin pelin virallisessa julkaisussa. Pelimuodon puuttuminen betatesteistä on harmittavaa, sillä “normaaleissa” otteluissa vastustaja kestää inhottavan paljon osumaa.


Erikoiskyvyillä varustettuja sotilaita eli spesialisteja on tarjolla yhteensä kymmenen kappaletta. Heistä jokaisella on kaksi kykyä, joita käyttämällä pelin kulkua voi muuttaa huomattavasti itselleen edulliseen suuntaan. Aikaisemmista Call of Duty -peleistä poiketen erikoisvoimat tuntuvat tällä kertaa oikeasti hallitsevilta ominaisuuksilta sekä muuttivat peliä huomattavasti taktisemmaksi. Ennen taisteluun lähtöä sotilaista valitaan itselleen mieluisin ja sopivin. Minulle jäi kuitenkin vielä epäselväksi, voiko yhtä hahmoa käyttää useampi pelaaja samassa ottelussa vai voiko kymmenestä spesialistista vain yksi kerrallaan olla taistossa mukana. Epäselväksi myös jäi, voiko sotilaan valita aina itse ennen matsin alkua. Usein kävi nimittäin niin, että ottelussa oli sama taistelija useamman kerran, eikä valintaa ei saanutkaan tehdä itse. Välillä taas kun valintaruutu pamahti kasvoille, osa sotilaista oli jo valittu. Nähtäväksi jää, pitääkö spesialistit avata käyttöönsä lopullisessa pelissä esimerkiksi tasojärjestelmän avulla, mutta betatestissä kaikki hahmot olivat käytettävissä välittömästi. Esimerkiksi aikaisemmassa osassa Black Ops 3:ssa taistelijat avautuivat tason karttuessa.


Black Ops 4:ssä ei pysty juoksemaan seinillä, tekemään valtavia pomppuja tai käyttämään rakettireppuja, joten taistelut käydään maanpinnalla. Näin ollen myös spesialistien taidot ovat entistä suuremmassa asemassa. Hunter Prophetin erikoiskykyihin kuuluvat liekinheitin sekä renkailla kulkeva shokkimiina, Ambush Nomand taas voi käyttää erikoisvoimana K9-Unit koiraa tai ympäristöön kiinnitettävää miinaa. Valikoimista löytyy myös esimerkiksi erilaisia panssareita ja piikkilanka-aitaa. Black Ops 4 olisi varmasti parhaimmillaan silloin kun koko joukkue koostuu kavereista. Silloin voisi nimittäin sopia, millä kavalkadilla lähdetään taistelemaan. Betatestin perusteella voin sanoa pitäväni muutoksesta, joka tekee pelistä huomattavasti taktisemman. Odotan innostuneena, että pääsen kokeilemaan matseja ystäväporukan kesken.

Fortniten ja PUBGin uusin haastaja saapuu


Vaikka spesialistit tarjoavat uutta opiskeltavaa ja harjoittelua, on Call of Duty: Black Ops 4:ssä ainakin yksi miinus. Kartat ovat edelleen todella pieniä, joten taistelut tapahtuvat hyvin rajatulla alueella. Näin osa hahmojen erikoiskyvyistä valuu hukkaan, kun kunnollisia taktisia sotia ei kuitenkaan voida käydä. Odotellaan mitä muut mapit tarjoavat lopullisessa julkaisussa.


Zombi ja Blackout-pelitilat eivät kuuluneet betatestiin, mutta näistä jälkimmäinen saapuu siihen kuitenkin syyskuussa. Battle Royale -pelien ystävänä sekä suurkuluttajana kihisen innosta päästä testaamaan, millaisen tuotoksen Treyarch on saanut aikaan. On jännittävä nähdä, miten Blackout lutviutuu esimerkiksi Fortniten ja PlayerUnknown's Battlegroundsin rinnalle. Kieltämättä odotan ensimmäistä kertaa myös Zombeja, sillä siellä päästään tällä kertaa seikkailemaan esimerkiksi gladiaattorien seassa antiikin Roomassa ja sekä legendaarisella RMS Titanicilla.

Janoatko lisää luettavaa Call of Duty: Black Ops 4:stä? V2.fi vieraili aikaisemmin tänä kesänä Jönköpingissä kilpapelaamisen jättitapahtumassa Dreamhackissa ja pääsi haastattelemaan pelin tekijöitä. Ensihipaisun ja haastattelun voit lukea täältä.


V2.fi | Miia Lyyra
< Pelataanpa: Runabout... Säätämö, osa 9: Atar... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova