Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Turtle Beach REACT-R -ohjain

Miia Lyyra

14.10.2022 klo 17.24 | Luettu: 3047 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

HALPA, HYVÄ JA ERIKOISOMINAISUUKSIA TARJOAVA OHJAIN KILPIKONNIEN RANNALTA
Ostin aikoinaan Xboxin Elite-ohjaimen, mutta möin ohjaimen eteenpäin, sillä se oli liian iso ja painava minulle. Jäin kuitenkin kaipaamaan laitteen takana olevia namiskoja. Nyt harmitukseen on luvassa lääkettä. Turtle Beach toi aiemmin markkinoille Recon-ohjaimet ja nyt kauppoihin on saapunut myös halvemmat langalliset REACT-R-ohjaimet, kahdessa eri värissä. Edulliset ohjaimet herättävät kuitenkin aina epäilyksiä, niin myös Turtle Beachin tapauksessa.REACT-R-ohjainta on saatavilla kahdessa eri värissä. Klassisena mustana sekä valko-violettina, mikä tuo mieleen Pohjois-Amerikkalaisen SNES-konsolin. Siinä missä Xbox Seriesille julkaistu alkuperäinen ohjain painaa 332 grammaa, on Turtle Beachin laite 271 grammaa. Muotoilultaan kontrolleri on lähes identtinen alkuperäisen kanssa, eikä ihme, sillä Turtle Beachin versiointi nauttii virallista Xbox-lisenssiä. Lisenssistä muistuttaa myös keskellä komeileva Xbox-näppäin. Mikäli tavallinen ohjain sopii käteesi, sopii myös tämäkin. Myös osa namiskoista on hyvin identtisiä alkuperäisen kanssa. Liipaisimet ja ohjainsauvat ovat hyvin samankaltaisia ulkonäöllisesti. Isoin ero on D-padissa, joka on Turtle Beachissa muhkeampi.


Ohjauslaitteesta löytyy muutama erikoisuus, jotka voivat tuoda miellyttävää lisäarvoa pelaajalle. Takaa löytyy kaksi ohjelmoitavaa liipaisinta, jotka on helppo määrittää jopa kesken pelaamisen. Määrittämiseen ei tarvita erillistä ohjelmistoa, vaan REACT-R-tekstin alta löytyvää namiskaa painamalla ohjelmointi onnistuu alle 15 sekunnissa. Täytyy myöntää, että rakastan takaliipaisimia, sillä ne ovat ergonomisesti juuri oikeassa kohdassa sormiini nähden. Esimerkiksi Assassin’s Creediä pelatessa salamurhaus onnistui mainiokkaasti ja ajopeleissä kaasujalka oli näpsäkästi kaasusormi.

Ohjelmointinamiskan lisäksi tarjolla on Superhuman Hearing -painike ja mikrofonin mykistys -namiska. D-padiin on puolestaan yhdistetty peli- ja chat -mikseri, jonka avulla voi säätää äänimaailmaa haluamakseen. Mikseri-ominaisuus toimii kuitenkin ainoastaan Xbox-konsoleilla. Erikoisominaisuudet ovat mukava lisä, vaikka Superhuman Hearing -ominaisuus on hieman turha, vaikka se onkin yhteensopiva kaikkien kuulokkeiden kanssa. Käytännössä se vahvistaa tiettyjä ääniä, jolloin pelaajan pitäisi kuulla paremmin esimerkiksi vihollisen askeleet.


Turtle Beach REACT-R mukana tulee 2,5 metriä pitkä USB-C-kaapeli, jonka avulla yhdistäminen onnistuu Xbox-konsoleihin tai tietokoneeseen. Piuha on mukavan pitkä ja useimmilla käyttäjillä lienee riittää kattamaan esimerkiksi television ja sohvan välimatkan. Jos pelaaja kaipaa vielä pidempää piuhaa, on sellainen mahdollista hankkia erikseen irrotettavan kaapelin ansiosta. Pientä miinusta sataa ohjaimen päässä olevasta portista, sillä reikään ei mahdu kaikki USB-liittimet sen rakenteen johdosta. Erillisen kaapelia ostettaessa kannattaakin katsoa, että liitin on tarpeeksi kapea, jotta se mahtuu koloon.

Missä hintaero sitten tulee ilmi? No, nappuloiden äänimaailmassa ja laitteen materiaalivalinnassa. Jokaisen napin painallus on melko kaliseva ja “muovinen”, varsinkin LT- ja RT -liipaisimien. Useimpien namiskojen painallustuntuma ei ole yhtä pehmeä kuin originaalin Xbox-kapulan nappuloiden naputtelu. Ohjaimen pinnoitteeseen ei ole myöskään panostettu samalla tavalla kuin alkuperäisen, joten React-R on halvan tuntuinen materiaalin osalta. Laitehan on myös halpa tai ainakin halvempi kuin alkuperäinen, joten kompromissit eivät suoranaisesti ole mikään ihme. Ohjain on kuitenkin jämäkkä kovassakin käytössä, joka on mielestäni tärkeintä.


Noin 45 euron arvoiseksi REACT-R-ohjain on kuitenkin erittäin hyvä vempele. Varsinkin minun kaltaiselleni pelaajalle se on oiva Elite-ohjaimen korvike. Hinnan takia tehtyjen kompromissien kanssa pystyy elämään ja mikäli jää kaipaamaan esimerkiksi parempien materiaalien käyttöä, voi varmasti heittää muutaman kympin lisää ja ostaa Xboxin oman ohjaimen. Ainoa asia, jota oikeasti jäin kaipaamaan oli langattomuus. Tietokoneella langallinen ohjain on ok, mutta sohvalla röhnöttäessä en haluaisi olla sidottuna kaapeliin. Tietokoneella pelatessa REACT-R onkin ollut kovassa käytössä alkuperäisten ohjainten jäädessä asumaan olohuoneeseen.

Turtle Beach REACT-R on yhteensopiva Xbox Onen, Xbox Series -konsoleiden ja PC:n (W10 ja W11) kanssa.

Plussat: Kevyt, sama muotoilu alkuperäisen kanssa, erikoisnäppäimet ja helppo ohjelmointi
Miinukset: USB-liitin ohjaimessa, langallisuus ja joidenkin namiskojen kaliseva olemusTurtle Beach REACT-R
Hintaluokka: 44,99 euroa
Lisätietoja: Turtle Beach

V2.fi | Miia Lyyra
< V2.fi pelasi: World ... Retro Rewind: Antoni... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova