Tuorein sisältö

Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City

Arvioitu: Xbox 360
Genre: Toimintapelit
Pelaajia: 1, moninpeli
Ikärajoitus: 18
Kehittäjä: Rockstar North
Julkaisija: Rockstar Games
Julkaisupäivä: 29.10.2009
Pelin kotisivut
Mikko Heinonen

26.11.2009 klo 12.57 | Luettu: 33191 kertaa | Teksti: Mikko Heinonen

Tuokiokuvia suurkaupungista
Ei ole salaisuus, että pidin kovasti GTA IV:stä, ja mikä tärkeintä, pidän siitä edelleen. Aina julkaisusta tähän päivään asti olen huomannut palaavani Liberty Cityn kaduille, ellei sitten muuten niin riehumaan ystävien kanssa verkkopelissä. Toinen ei-salaisuus on, että Microsoft maksoi pitkän pennin kahdesta ladattavasta lisäosasta, joista jälkimmäisen ilmestyttyä Rockstar laittoi molemmat samalle levylle ja hyllymyyntiin. Episodes from Liberty City on siis täysin erillinen pelinsä, joka ei vaadi alkuperäistä GTA IV:tä, eikä sisällä sitä.

Kadotetut ja... homot


Paketin kaksi lisäosaa ovat tavallaan samanlaisia, tavallaan toistensa vastakohtia. Jo aiemmin Xbox LIVEssä ilmestynyt The Lost and Damned on alusta asti synkkä, väkivaltainen ja räkäinen kertomus prätkäjengistä, uutuus The Ballad of Gay Tony taas liikkuu paremmissa piireissä ja on nuotiltaan pirteämpi. Tarinoiden yhtäläisyydet ovat kuitenkin melkoisia - molempien päähenkilöllä on vaivoinaan pomo, joka järjestää tarpeettomiakin ongelmia, ja on alusta asti selvää, kuka kuuluisi organisaation johtoon oikeasti.

On myös selvää, että jo DLC-taustansa vuoksi kumpikaan peli yksinään ei voi olla niin monivaiheinen ja -puolinen kuin Niko Bellicin kertomus, mutta alle yhden uuden pelin hinnalla saa kuitenkin kaksi kokonaista kertomusta ekstraherkkuineen. Levyversion ostaja saa lisäksi kolme uutta radioasemaa, joista etenkin Vice City FM on herkullista kasarimenoa, sekä alkuperäisen, erinomaisen verkkopelin, joka peruspelin omistajilla oli jo ennestään. DLC:nä paketin ostavat joutuvat tyytymään nykyisten radioasemien kappalevalikoiman täydennyksiin. Televisio-ohjelmia tarjoillaan lisää, ja The Lost and Damned lisää myös komediaklubille Frankie Boylen. Gay Tonyssa ko. klubille ei muuten pääse lainkaan.

Molemmat osat sijoittuvat suurin piirtein samaan aikaan kuin GTA IV, ja päähenkilöiden tarinat risteävät hienosti - muutamissa tehtävissä jopa taistellaan jonkin muista päähenkilöistä rinnalla, ja radiosta tarkkakorvainen kuulee, miten Nikon tekemiset vaikuttavat taustatapahtumiin.

Kirottu prätkä


The Lost and Damned kertoo harrikkamies Johnnysta, jonka kerhon presidentti vapautuu vankilasta ja aloittaa nopeasti entiset metkunsa. Johnny on taustansa ja elämäntilanteensa huomioiden rauhallinen kaveri, joka haluaisi pyörittää klubin toimintaa ilman sen kummempia konflikteja. Kaikkia erilaisia huumeita pössyttelevä pressa ei kuitenkaan ole kiinnostunut kuin siitä, että näkee maailman palavan - ja Johnny joutuu tietenkin kaiken keskelle.

Erona sekä peruspeliin että TBoGT:hen ovat ajoneuvot, siis prätkät, isossa roolissa. Normaalisti kulkupelit ovat melko kertakäyttötavaraa, mutta Johnny rakastaa motskariaan ja se on välttämätön ajettaessa muodostelmassa muiden jengiläisten kanssa. Johnny on myös hyvä pysymään prätkänsä selässä, ainakin verrattuna siihen miten Niko kaatuilee joka välissä erehtyessään kaksipyöräisen selkään.

Lost and Damned on narkkareineen ja väkivaltarikollisineen vielä mollivoittoisempi kuin perus-GTA, ja Liberty City on saatu näyttämään upean rähjäiseltä. Prätkäklubilla pauhaava HC-metalli tehostaa vaikutusta entisestään. Jengisodat ovat tärkeä osa peliä, joten katkaistu haulikko tulee työvälineenä tutuksi. Myös prätkäkisoihin voi osallistua.

Sillä silmällä


The Ballad of Gay Tonyn päähenkilö Luis ei ole homo, mutta hänen pomonsa on sitten senkin edestä. Klassinen Fab 5 -stereotyyppivaatekeisari on myös melkoinen draamakuningatar, jota latino Luis saa olla jatkuvasti rauhoittelemassa. Tarina pyörii lähinnä Tonyn pyörittämien yökerhojen ympärillä, joiden hoitaminen taloustaantuman kourissa muuttuu yhä haastavammaksi.

Arkipäivään kuuluu varsinaisten tehtävien lisäksi yökerhoissa päivystäminen, joka ei vaadi pelaajalta paljonkaan panostamista. Sen sijaan palkkioksi pääsee... panostamaan yökerhoa johtavaa naikkosta. Gay Tony sisältää muutenkin huomattavasti enemmän seksiä kuin muut GTA:t - nyt mitään Hot Coffeeta ei tarvitse etsiä erikseen, kun nokkahuilua soitellaan useassakin välinäytöksessä. Hiukan enemmän pelaamista on yksinkertaisessa tanssiminipelissä ja melko epäonnistuneessa tappeluminipelissä. GTA:n melee-taistelusysteemi soveltuu ehkä pariin huitaisuun ammuskelun tuiskeessa, mutta Tekkeniksi siitä ei todellakaan ole. Pitemmälle päästyään voi myös osallistua huumeryöstöihin ja hypätä base-hyppyjä.

Gay Tony kertoo hyvin erilaisista ihmisistä kuin Lost and Damned, ja tämä näkyy kaikessa. Luisilla on enemmän rahaa käytettävissään, tehtävät ovat yleensä herrasmiesmäisempiä ja jopa kämpästä löytyy kaikki modernit mukavuudet. Paketin episodit saavat saman kaupungin näyttämään hyvin erilaiselta esittelemällä siitä kekseliäästi kääntöpuolet.

Lisää samaa, hyvää kamaa


Jos GTA IV oli mielestäsi ylihypetetty pettymys, nämä lisäpaketit eivät mielipidettäsi muuta. Jos taas nautit Rockstarin tarinankerronnasta ja pelien yleisestä tunnelmasta, ovat molemmat lisäosat hankinnan arvoisia. Itselleni kolahti paremmin Gay Tony, mutta myös Lost and Damnedilla on kiistattomat ansionsa. Ulkomailta hankituilla MS-pisteillä ostettuna pelit ovat DLC-versioina hiukan halvempia, mutta jos tykkäät kasarimusasta, kannattaa Episodes-levy ostaa jo uuden radiosisällön vuoksi.

V2.fi | Mikko Heinonen

Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City (Xbox 360)

Laajennuspaketit tuovat Liberty Cityyn uutta syvyyttä ja väriä. GTA-fanille suositeltava hankinta, muutkin voivat tykästyä.
  • Lähes kaikki, mikä GTA:ssa muutenkin
  • Kaksi erilaista kertomusta
  • Uusi musa ja TV-sisältö
  • Rajoittuneempi hiekkalaatikko-osa
  • DLC-versioita karsittu
  • Gay Tonyn tappeluosuus
< Borderlands... Assassin's Creed 2... >

Keskustelut (18 viestiä)

Kneecap

Rekisteröitynyt 16.07.2009

26.11.2009 klo 18.06 1 tykkää tästä

Olikos nyt niin että Rokkitähdet ei tee enää lisää näitä lisäreitä, vaan alkaavat työstää uutta peliä? Vai tuleeko näitä lisää? Entäs kääntyykös nämä lisärit koskaan sonyn konsolille?
lainaa
Bruntti

Rekisteröitynyt 05.11.2009

26.11.2009 klo 18.44 1 tykkää tästä

Kneecap kirjoitti:
Olikos nyt niin että Rokkitähdet ei tee enää lisää näitä lisäreitä, vaan alkaavat työstää uutta peliä? Vai tuleeko näitä lisää? Entäs kääntyykös nämä lisärit koskaan sonyn konsolille?
Joo, uutta peliä tulemaan. No idea, Microsofthan kyllä osti nämä lisärit...
lainaa
Peci

26.11.2009 klo 20.14 1 tykkää tästä

Lisärit ovat loppu. Luulen, että uutta peliä on työstetty IV:n julkaisusta lähtien. Pieni ryhmä sitten kehitellyt näitä.

Loistavia nuo lisärit! Sanoisin, että jopa parempia kuin itse emopeli. Mahtava arvostelu!
lainaa
PerC

26.11.2009 klo 22.18

Ihmettelen, että mikä sitä Mikrosoftia pidättelee julkaisemasta tätä pakettia PC:lle.. Lähes pari miljoonaa peliä myyty kuitenkin koneelle, luulisi niistä "osan" olevan kiinnostunut ostamaankin tällaisen paketin.
lainaa
rahastustakaikki

27.11.2009 klo 12.55

PerC kirjoitti:
Ihmettelen, että mikä sitä Mikrosoftia pidättelee julkaisemasta tätä pakettia PC:lle.. Lähes pari miljoonaa peliä myyty kuitenkin koneelle, luulisi niistä "osan" olevan kiinnostunut ostamaankin tällaisen paketin.

mikki$ofta toivoo hiljaa mielessään, että pc-miehet haluavat lisärin niin kovasti, että ostavat boksin
lainaa
Jaffakeksi93

Rekisteröitynyt 14.04.2007

27.11.2009 klo 15.45 2 tykkää tästä

Saako tätä pleikkarille?
lainaa
eeee

27.11.2009 klo 16.21

Jaffakeksi93 kirjoitti:
Saako tätä pleikkarille?


Ei. Enkä usko, että tulee saamaan sillä Microsoft maksoi sievoisen summan yksinoikeudesta.
lainaa
lilly

27.11.2009 klo 19.09

GTA4 oli syy miksi ostin Wii:n viereen XO:n. Sen jälkeen vain Nintendon pelit tulleet Wii:lle, kaikki muut olen ostanut XO:lle.
lainaa
Execta

Rekisteröitynyt 10.04.2007

27.11.2009 klo 19.33

Rockstar miettii tällä hetkellä kuullema kaupunkia (niin aivan, kaupunkia... olisin halunnut taas osavaltion, ja vaikka pienemmillä kaupungeilla sit, nyyh), johon seuraava GTA sijoitetaan. Näin sanoivat vähän aikaa sitten, eli seuraava GTA on vasta mietintävaiheessa, vaikka kaikkee varmasti jo kokeilevat siellä.

Nyt kun grafiikka ja fysiikat on kunnossa, niin enää pitää saada fps tasaiseksi, uus vaihteleva ympäristö alle (vaikka tyyliin San Andreasin tapainen osavaltio, tai Vice City!!!1one) ja sit kaikki GTA SA:n hauskuudet mukaan (laskuvarjo, pyörät, mönkijät, lentokoneet(!!!), kuntosali, läski/laiha-systeemi, jne.)... Ehkä joku "karma-systeemiki"? Hyvä tuskin voi rikollisena olla, mutta kategorioilla tyyliin "pikkurikollinen" ja "psykopaatti".

Semmosen GTA:n mä haluaisin. :)
lainaa
heomoni

27.11.2009 klo 20.17

Paska homma noissa lisäreissä se, että kummassakin on omat ''uutuudet''.

Gay Tonyssa ei ole niitä uutuuksia, mitä Lostissa oli ja toisin päin.

GTA V:sta suunnitellaan. Kenties Vice City 2 tulossa? Saa nähdä.

Toivottavasti tulee monipuolisempi, mitä GTA IV oli. Tehtävien jälkeen ei jäänyt muuta kuin räiskintä tai stuntit. Loppumetreillä tylsää puuhaa verrattuna San Andreaksen monipuolisiin tekemisiin.
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

27.11.2009 klo 21.53

eeee kirjoitti:
Jaffakeksi93 kirjoitti:
Saako tätä pleikkarille?

Ei. Enkä usko, että tulee saamaan sillä Microsoft maksoi sievoisen summan yksinoikeudesta.

Jotain puheita ja huhuja joskus oli, että PS3 saa omat sisältönsä sitten, mutta on todennäköistä, että kaikki muutkin alustat saavat ne sitten myös. Microsoft osti tietyn määrän noita lisäosia ja se kuinka monta niitä vielä tulee yksinoikeudella on sitten kokonaan toinen juttu.
lainaa
Konsolipena

28.11.2009 klo 02.06

Dekonega kirjoitti:
Microsoft osti tietyn määrän noita lisäosia ja se kuinka monta niitä vielä tulee yksinoikeudella on sitten kokonaan toinen juttu.

Jos lafka on jo vääntämässä seuraavaa GTA:ta niin tuskin yhtäkään. Saipahan Rockstar kivan rahallisen boostin seuraavaa projektia varten.
lainaa
Carlambor

Rekisteröitynyt 10.04.2007

29.11.2009 klo 20.26

Lost and the Damned -lisäosa myös PC:lle http://www.gta4.net/news/4371/the-lost-and-damned-for-gta
lainaa
Nikki

16.12.2009 klo 22.14

Carlambor kirjoitti:
Lost and the Damned -lisäosa myös PC:lle http://www.gta4.net/news/4371/the-lost-and-damned-for-gta


Ei millään pahalla, mutta Microsoft maksoi sievoisen summan Rockstarille siitä että Gta IV:N lisäosat tulevat yksinoikeudella vain, ja ainoastaan Xbox 360 konsolille.
lainaa
tommi

30.01.2010 klo 22.50

Mulla on melkein plakkarissa toi (noi) peli (t) :P
Vedin iv:n läpi, mutta ois siinä voinu olla vähä enemmän mukavuuksia, ku esim. san andreasissa (pyörät,mönkijät,laskuvarjo,bodaaminen jne.)
Luulen jo etukäteen, että piän enemmän gay tonysta, kun siinä on sellasta "ilosempaa" meininkiä, lost on sillai "synkkä" ja en sitä paitsi tykkää kovinkaan paljoo "prätkäilystä" vaikka siinähän taitaa olla paranneltu sen ajettavuutta, eikä pyörästä niin helposti lennäkkää...

lainaa
hehe

28.02.2010 klo 13.33

Nikki kirjoitti:
Carlambor kirjoitti:
Lost and the Damned -lisäosa myös PC:lle http://www.gta4.net/news/4371/the-lost-and-damned-for-gta


Ei millään pahalla, mutta Microsoft maksoi sievoisen summan Rockstarille siitä että Gta IV:N lisäosat tulevat yksinoikeudella vain, ja ainoastaan Xbox 360 konsolille.


Haha episodes of liberty city tulee ps3 maaliskuun 30 päivä!!!
lainaa
asddddAD

22.07.2010 klo 18.07

Gay tony on paras! :D
lainaa
ansku

08.12.2012 klo 23.13

okey this is good game
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova