Tuorein sisältö

Robocop Rogue City

Arvioitu: Xbox Series X
Genre: Tasohyppelypelit
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 18
Kehittäjä: Teyon
Julkaisija: Nacon
Julkaisupäivä: 02.11.2023
Pelin kotisivut
Eric Hartin

17.11.2023 klo 17.54 | Luettu: 3435 kertaa | Teksti: Eric Hartin

Detroit palaa taas – ilmiliekeissä
Harvoin tulee vastaan peliä, joka on niin uskollinen lähdemateriaalilleen kuin Robocop Rogue City on omalleen. Ensimmäisistä elokuvista on hulppeasti yli 30 vuotta ja niiden näkemys tulevaisuudesta on oman aikansa tuotosta. Herkästi siis tulisi mieleen päivittää ainakin joitain elementtejä, joita elokuvat eivät osanneet ennustaa.


Sen sijaan Robocop Rogue Cityn kehittänyt Teyon on mennyt täysin toiseen suuntaan. Alkuperäisen toisen ja kolmannen elokuvan väliin sijoittuva peli on selkeästi tehty juuri se mielessä, että nyt ei uudisteta asetelmia mitenkään. Valinta ei tietenkään ole huono – ja siitä irtoaa osaltaan huumoriakin. Kaikki on mallinnettu uskollisesti – jopa Peter Wellerin ääni ja pusuhuulet.

Peter Wellerin huulien paluu


Tarinallisesti Robocop Rogue Cityn asetelmissa ei ole mitään erikoista. On uusi pahis, jolla on kaunaa Robocopia vastaan, mutta OCP:llä on silti pahat mielessä ja Detroit on yksi iso huumeluola. Mikään ei sinällään ole muuttunut.


Pelattavuudeltaan Rogue City on mielenkiintoinen yhdistelmä perinteistä räiskintää sekä hitaampaa etsivätyötä. Räiskintäpuoli keskittyy pitkälti siihen, että Robocop on monen sadan kilon peltimies, joten hyppiminen ja muu akrobatia on pitkälti pannassa. Sen sijaan mies lyö kovaa ja kyberneettiset lisäpalikat saavat peltimiehen satuttamaan vielä kovempaa.

Elämäni poliisina


Räiskintää tahditetaan kohtauksilla, joissa Robocop tekee muutakin poliisin työtä. On parkkisakon antamista, murhaajan selvittämistä ja rehellistä päätetyötä, kansalaisten huolia kuunnellen. Moiset tehtävät antavat kivasti lihaa luiden päälle.


Moinen pelattavuus on kiva yhdistelmä suoraa toimintaa ja hitaampaa pohdintaa. Lopulta mieleen tulee puhtaan machoräiskyttelyn sijaan enemmän Deus Ex, jossa vähän hitaampi ja inhimillisempi meno sallitaan.

Oikein mukava talviyllätys


Äänipuolella Robocop Rogue City pohjaa uskollisesti vanhojen elokuvien äänimaailmaan. Heti käynnistettäessä elokuvista tuttu teemamusiikki pärähtää soimaan. Aivan kaikki näyttelijät eivät ole päässeet uusimaan rooleja – osittain budjetillisista syistä.


Budjetin rajallisuus tulee myös vastaan grafiikoissa. Maisemat ovat parhaimmillaan hyvinkin kauniita, mutta hahmoissa huomaa jo selkeästi rosoisuuden. Samoja alueita kierrätetään myös suhteellisen paljon eri konteksteissa.


Ottaen huomioon Teyonin aiemman pelitarjonnan, Robocop Rogue City on oikein mukava yllätys. Se on täydellisen uskollinen lähdemateriaalilleen – jopa naurettavuuksiin asti. Silti paketti on erinomaisesti toteutettu versiointi alkuperäisistä elokuvista ja niissä kuvatusta (robotti)poliisityöstä.

V2.fi | Eric Hartin

Robocop Rogue City (Xbox Series X)

Uskollisin käännös Robocopista peliksi, mitä toistaiseksi ollaan tehty.
  • Peli on täydellisen uskollinen lähdemateriaalilleen
  • Hyvin tasapainotettu yhdistelmä ammuskelua ja etsivän työtä
  • Päätarina on hieman liiankin suoraviivainen
  • Hahmomalleja olisi voinut hioa vielä vähän
< Forza Motorsport... EA SPORTS WRC... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova