Tuorein sisältö

Mortal Kombat

Arvioitu: Playstation 3
Genre: Tappelupelit
Pelaajia: Yksinpeli, moninpeli
Ikärajoitus: 18
Kehittäjä: NetherRealm Studios
Julkaisija: Warner Bros. Interactive Entertainment
Julkaisupäivä: 21.04.2011
Pelin kotisivut
Jari Tapani Peltonen

19.05.2011 klo 10.20 | Luettu: 24729 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Pelastakaa kirkassilmät, silkohapset.
Haaste yksinpelissä: kaada kolme jättiläistä. Oikoessani turvonneita, täriseviä peukaloita tuskanhiestä kosteana, vaistosin lihasteni ymmärtävän, kuinka oksennetaan PlayStationin nettipalvelut kaataneen terroristin nieluun. Vastahapponi eivät syövyttäisi sisäelimiä, jotta voisin kouraista ne ulos, mutta lihasmuistissani ovat olennaiset toimintaperiaatteet, kuten se, miten leuka revitään aluksi auki?

Väitetysti se johtuu turruttavasta viihteestä, että viimeisen sadan vuoden sodissa pojat ovat ampuneet pahiksia yhä kylmäverisemmin. Mortal Kombat -11 ohjelmoi selkäytimeen röntgenkuvin, miksi luiden painaminen sijoiltaan tai silmien puhkominen vie elämänhalua. Piltit ovat vaarassa, jos sarjan yhdeksäs hirvittää kriitikkoa, jonka osat 1-3 kasvattivat kieroon.

Nyt on se aika kuukaudesta, kun muija ottaa äijän jalkojen väliin ja repäisee sen kahtia niin, että laskeutuva veri kastelee hänen haarovälinsä. Toivo murtumaa häpyluuhun, jos joku käy nivusiin kiinni, sillä sieltä alkavat kahtia sahauksetkin. Se ei ole enää kukkahattujen havainto, että näissä peleissä miehet hakkaavat naisia. Se on teema hassussa haastetilassa: "jos annat hänen pussata itseäsi, lyöntisi tekevät vähemmän vahinkoa". Amerikkalaisella logiikalla tehdyssä pelissä vaatteet eivät repeä nännien kohdalta, mutta taistelija on melko alasti, jos hänellä ei ole enää vaatteita, eikä ihoa. Missä on kohu, missä ovat tädit?

Väitetysti Mortal Kombat on paluu juurille. Pelattavuus on kaksiulotteista ja hyvin nopeaa ja osien 1-3 tarina kerrotaan uusiksi. Se on totta, että myös 90-luvulla, kun ihmisiä nylkevä hämähäkkikorsto Sheeva herätti minut seksuaalisesti, tästäkin seurasi mielenkiintoisia painajaisia ja mielleyhtymiä: saattaisiko parisataakiloinen narttu suorittaa brit-milah-lityn vahingossa kiihkon vallassa? Vanhat pelit olivat ennen muuta kung fu -fantasiaa. Harva osasi suorittaa fatalityn, jotka olivat pikselimössöä. Uusi peli on silkkaa visvaa, ja perehdyttämiseen on panostettu. Jokaisen Sheeva astuu vastustajan kallon halki, hivelee voitonkiimassa veristä runneltua vartaloaan ja repii vastustajalta kädet ja taputtaa niillä. Luojan kiitos, että vartuin ilman onanointitilaa, jossa yritys vähentää hahmolta vaatteita tekee hänestä perkuujätettä.

She's my man


Mortal Kombat: Armageddon (osa 7) kertoi päivästä, jona maasta nousi pyramidi. Kansa ravasi huipulle kavereita piesten. Opimme nyt, että viimeisinä painivat ukkosenjumala Raiden ja paha kehonrakentaja Shao Kahn. Tappion hetkellä Raiden lähettää menneisyyteen telepaattisen viestin: "Hänen on voitettava". Nuori Raiden saagan alkupisteessä jää miettimään luukku auki, miten harmageddon vältetään.

Tarina on kerrottu eeppisillä repliikeillä. Esimerkiksi, kun Kahn vei kaikilta sielut, "Sektor selvisi. Hänellä ei ole sielua, jota viedä". Kihelmöi alavatsassa, kun tuon vain kirjoitin.

Nyt kun tarina kerrotaan välinäytöksillä, Mortal Kombat paljastuu He-Maniksi. Ensin pahat lelu-ukkelit häviävät taikaturnauksen, jossa ratkotaan todellisuuksien kohtalo (MK -92). Toisessa jaksossa he yrittävät kieroilla kotikentällään (MKII). Kolmantena lauantaiaamuna he löytävät porsaanreiän ulottuvuuksien välisistä säännöistä (MK3). 90-luvun teini, 80-luvun lapsi saa kelvollista nallekarkkipizzaa.

Taistelijoiden esittelyssä tarina on - lajityypin sisällä - aivan omaa luokkaansa. Reptile ja Sindel kenties eivät ole korkeakirjallisuutta, mutta samaa voi sanoa Beastmanista ja Evil-Lynistä, jotka ovat läjäpäin leluja myyneet. Shang Tsung - Skeletorin tapaan - melkeinpä on Hemingwayn kynästä. Tyhjäsilmäisiä nukkeja nähdään sarjoissa Tekken, Dead or Alive ja My Little Pony: action-figuureissa on asennetta.

Sheeva oli enkeli kuningatardemonin raameissa. Uusi hän on hongankolistaja, joka hädin tuskin mahtuu ruutuun. Hänen liikkeissään on varovaista kömpelyyttä. Hän ähkii ja murisee kuin kihtinen Justiina. Hän on sietämättömän söötti ennen tuhmuuksia. Häjymäinen kyttä Stryker, itserakas leffastara Johnny Cage, drag queen -mummo Sindel ja aussikonna Kano ansaitsisivat suitsutusta muiden muassa. Miksi eräs erikoisliike päättyy aina siihen, että uhri oksentaa pysyvän tahran hyökkääjän housuille? Peli pursuilee kaikkea pientä persoonallista. Saasta on ulostettu nautinnolla ja rakastaen.

And we got all the balls we need


Vertailun vuoksi arvostelen Street Fighter IV:n. Tulipallo, tulipallo, shoryuken, jumalauta perrkele!! Noin.

Tärkein ominaisuus moninpelissä on mikä? Pelaajat. Jos ne osaavat käyttäytyä, peli on loistava. Nettikatkon vuoksi ehdin pelata vain reilut sata matsia, mutta silti sain taistella jokaista hahmoa vastaan, mikä on lähes uskomatonta. Yleensä ollaan voiton puolella, mikäli joka kolmas hahmo esiintyy linjoilla. Kertaakaan hermojani ei koeteltu tulipallosateella: ne eivät toimi. Useat märkäkorvat yrittivät voittaa poukkoilemalla flipperityyliin, mutta korkeintaan 10% teleporttihyökkäyksistä osui: ne on helpompi nähdä ennalta, kuin Mortal Kombat vs. DC Universessa (osa 8).

Shang Tsungilla on potentiaalia ärsyttää, mutta jos osaat ajoittaa hänen vertikaalisen ja horisontaalisen tulipalloripulinsa oikein, olet voittosi ansainnut. Väistely on helppoa Smokella, jolla on useita erilaisia teleportteja. Jos vastustaja on vähääkään puolustuskannalla, ole Sheevani ja raiskaa pasifistihippi intohimolla. Leijuva telekineetikko Ermac on omiaan pitämään vastustaja pelossa. Stryker on erinomainen taktikko, joka voittaa reagoimalla vastustajan tekemisiin. Liu Kang kykenee klassisilla erikoisillaan lähinnä naurattamaan pahimpia velhoja, mutta kombokoneena kiljukaula on sieltä helppokäyttöisimmästä päästä. Erot ovat erityisen riemukkaita kiitos tag-team-tilan. Käytä mahdollisimman erilaisia hahmoja, ja nauti, kun vastustajan jauhot menevät sekaisin.

Helppo oppia, vaikea hallita. Tätä kai aina tavoitellaan. Joskus vaikea hallittavuus tarkoittaa sitä, että kun erikoismittari täytyy, ristiohjainta on pyöräytettävä kaksi kertaa ympäri ja sana sehnenscheidenentzündung on lähettävä tekstiviestillä numeroon 555-9017, jotta automaattinen iskusarja murtaa vastustajan halut pelata enää koskaan. Kun mittari täytyy Mortal Kombatissa, sinä painat kahta (2) nappia.

Silloin käynnistyy röntgenliike, joka osuessaan riistää elinvoimasta kolmanneksen. Samaa energiaa käytetään komboista karkaamiseen ja tehostettuihin erikoisliikkeisiin. Tehostettu ohjus hakeutuu maaliin. Tehostetussa heitossa vastustajaa riepotellaan rajummin. Kuka tahansa osaa tehdä mitä tahansa ensimmäisenä päivänä. Sorminäppäryyttä tarvitaan, ennen kuin temput ketjuuntuvat. Aloittelija tarvitsee 10-20 osuvaa hyökkäystä voittoon. Mestari päättää matsin 2-3 ketjulla. Practice-mode-ihmeet yrittävät samaa, eivätkä löydä paikkaa heikosta tilannetajustaan johtuen.

She strangles for a good time


Kiitos lomailevan netin, koin 300 tehtävän haastetilan eeppisenä kettuiluna hyvässä mielessä. Peukalooni on kasvamassa toinen kynsi kuluneen ihon tilalle. Niin käy, kun nappia on painettava 150 kertaa kymmenessä sekunnissa ("Test Your Might"). Haastavaa on myös olla itkemättä, kun hahmosi kärsii verenvuototaudista ja lasiluista ja neljä ylimääräisillä ihmevoimilla ladattua sonnia käyvät kiinni.

Useimmat haasteet opettavat pelaamaan. Käytät hahmoja vuorotellen eri tavoilla, esimerkiksi ilman erikoisliikkeitä. Kenties tästä syystä linjoilla tapaa muitakin kuin Scorpioneja, jotka ovat yhä enemmistö. Osa haasteista on humoristisia. Otsikon "Test Your Luck" alla säännöt arvotaan. PIM taistelijoilta putoavat kädet. PIM he ruiskivat sateenkaariverta. PIM he eivät voi hyppiä. Sääli, ettei Test Your Luck toimi linjoilla, sillä se sopisi ankaran väännön vastapainoksi.

Nettipeli kärsii verkkoviiveestä. Päivitys on luvatusti tulossa, joten ilmeisesti tämä ei ole enää Sonyn mokia. Kahdeksan pelaajan kukkulan kuninkuus on useimmiten pelikelvoton: konsoli saattaa kaatua. Edeltäjiensä (6-8) veroisesti peli ei toimi, jos ajattelit vain liittyä nopsasti johonkin peliin, mutta ongelmat voi kiertää kerääntymällä kuppikunnaksi naapurien kanssa. Esimerkiksi ruotsalaisten nöyryyttäminen on täysin sujuvaa.

And she kills my self-control


Mortal Kombat 2011 hyvin pitkälti on paras tämmöinen interaktiivisuus maailmanhistoriassa. Energia käyttää huutomerkkiä kului Sonylle ja hakkereille raivotessa.

Pelattavuus tuntui hämmentävän hyvältä - luontevalta, loogiselta, tyydyttävältä - jo demon perusteella. Hylkäsin edellisen osan, kun en kyennyt todella pelaamaan juustospedejä vastaan. Tilanne on nyt ennemminkin se, että kun en saa murjoa halpamaisia pelaajia/hahmoja, paniikki iskee, koska harjoiteltuja taktiikoita pitää osata käyttääkin, tai maine menee. Juustospede kykenee hyväksikäyttämään ainakin Sheevaa tavalla, johon edes Esa Pakarisen näköiseen naiseen tarkemmin tutustunut ei osannut reagoida, mutta eipä haittaa, jos tylysti käy joskus, eikä kymmeniä kertoja peräjälkeen, kuten Street Fighter IV:ssä ja viime Kombatissa.

En tykkää, kun halon kokoinen objekti työnnetään vastustajan pään läpi, vaikkei kyseessä ole fatality. Näin merkittäviä ovat jutut, joista voisin ruikuttaa. Ja vaikka hahmot tunkisivat irtopäitä anaaliinsa pari kertaa erässä, peli edustaisi yhä parempaa makua kuin se, että kissaa imitoiva, jatkuvasti huutava seksilolita vetäisee pikkupöksyistä tuhat valopalloa ja laseria ruiskivan ydinsukellusveneen tai muuta japanilaista. Loitsujen taktista viskelyä janoavan tulee verenhimo kehittää, se on pakko. Mortal Kombatissa voidaan muun muassa rikkoa torjunta lyöntisarjalla naamaan-polveen-naamaan, mutta se on asian ydin, että vain tämä peli esittää kokonaisen ja selkeän version siitä, miten käy, kun kyttä ja Gandalf, tai kyborgi ja krottikalan furrypornoversio kohtaavat.

Verkko-ongelmat, eli viive, ja se, ettei nettipeli toimi kuin pari päivää, ellet syötä koodia palveluun, joka ei toimi, vie potista viisi pistettä tässä vaiheessa. Naputtelin tämän kappaleen keskisormella; tositarina.
V2.fi | Jari Tapani Peltonen

Mortal Kombat (Playstation 3)

Ainoa vaivan arvoinen mätkintäpeli pariin vuoteen vetää överiksi väkivallalla riistäen pelaajilta vapaa-ajan ja sielut.
  • Pelattavuus vertaansa vailla
  • Perverssi persoonallisuus
  • Mielekästä puuhaa riittää moninpelin päällekin
  • Verkkoviive
  • Ei onnenpelejä netissä
  • Röntgenanimaatiot pidemmän päälle?
< Portal 2... Mount & Blade: With ... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (18 viestiä)

Joohanh

Rekisteröitynyt 13.02.2010

19.05.2011 klo 13.21

Peltonen olkoon Nietzschen ohella esikuvani kirjallisen ilmaisun päättymättömissä opinnoissani.
lainaa
ArtemisFlow

Rekisteröitynyt 05.03.2011

19.05.2011 klo 14.54 1 tykkää tästä

Kaikista muista tissinaulakoista Peltonen on nuoruudestaan asti retkahtanut Sheevaan? Mä oon aina nähny sen transseksuaalina. Tai jonkinlaisena lesbona edes. Se mustan naisen ääni on karmaiseva.

Mut hyvä arvostelu.
lainaa
Demonoid

Rekisteröitynyt 13.08.2007

19.05.2011 klo 15.42

Ei sheeva Transseksuaali ole, pikemminkin Fem-Dom-Jätti joka polkee sinua haaroihin ja ristiselkään. Peltosta vastaan olisi kyllä mielenkiintoista pelata.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

19.05.2011 klo 16.03

ArtemisFlow kirjoitti:
Mä oon aina nähny sen transseksuaalina.


http://www.youtube.com/watch?v=Im8ymPR98to
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

19.05.2011 klo 16.39

Lievästi... sanottuna... mielenkiintoinen... hyvin... hämmentävä... arvostelu...

Eli kaikkea sitä mitä Peltosen arvosteluista oikeastaan kaipaankin. Kaikki oleellinen tulee puristettuna ulos hyvin perverssillä tavalla ja erittäin hyvin kuvailtuna. Ainakin kun vertaan tätä arvostelua Spoonyn arvosteluun Mortal Kombatista. :D
lainaa
anyC

19.05.2011 klo 16.42

Spoonyn arvostelu tuli itsellänikin mieleen tästä. Hänhän ei tykkää yhtään mistään kombojen ja liikkeiden inputtien opettelusta. Tosin siinä meni vähän metsään kun ylisti BlazBlue: Calamity Triggerin short cutteja, joissa tattia kallistamalla sai erikoisliikkeen tehtyä. Kyllä sen pienen vaivan voisi nähdä että pari liikettä opettelee ihan oikeasti, vaikka pelaisikin ihan kasuaalisti. Ainakin omalla kohdallani pelaaminen on paljon mielekkäämpää kun ei ole mitään helpotteita mukana.
lainaa
iwantcombos

19.05.2011 klo 17.18

juu melkeinpä parempi mitä monimutkaisemmat kontrollit/liikkeet. jossain ps1sen tekken 1ssä oli noin 10-30 riippuen lasketaanko hyppy/kyykkyiskut ja kaikki eri heitot erikseen, sitten Dead Or Alive 3/4ssa oli yli 100 erilaista liikesarjaa per ukko ja taas tuntuu että Marvel vs Capcomin johdolla ollaan yksinkertaistamassa kontrolleja siihen 10-30n liikkeen maihin (näyttävät superiskut/fatalityt yrittävät korvata kasan perusliikkeitä)

sanomatta lienee selvää että paska suunta. MK oli kuitenkin yllättävän hyvä mitä vähän olen testaillut. taistelu ei ole niin monimutkaista mutta ainakin sisältöä löytyy toisin kuin MvCssä ja Street Fighterissa
lainaa
Jep

20.05.2011 klo 02.53

Ensimmäinen Peltosen arvostelu niin peli- kuin leffapuolellakin, mitä ei jaksanut lukea läpi :)
lainaa
JEPJEP

20.05.2011 klo 07.53

Ehkä hienoin arvostelu ikinä jota olen lukenut, MISTÄÄN. MK9 sai ansaitsemaansa hehkutusta juurinkin tarpeeksi.

Arvostelussa oli myös pari kohtaa jotka pistivät nauramaan kovasti:

"ristiohjainta on pyöräytettävä kaksi kertaa ympäri ja sana sehnenscheidenentzündung on lähettävä tekstiviestillä numeroon 555-9017, jotta automaattinen iskusarja murtaa vastustajan halut pelata enää koskaan."

ja

"kissaa imitoiva, jatkuvasti huutava seksilolita vetäisee pikkupöksyistä tuhat valopalloa ja laseria ruiskivan ydinsukellusveneen tai muuta japanilaista."

TÄYSIN osuvat kommentit Street Fightereiden suuntaan.
HIENO ARVOSTELU, HIENO MIES, PARAS TAPPELUPELI. Pelastit päiväni.
lainaa
Arcane

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

20.05.2011 klo 11.21

Jari-Pee, pelaatko Kombattisi arcade tikulla vai tyydytkö ihan peliohjaimeen?

Mortal Kombatin ostoa olen miettinyt kovin, mutta epäilyttää hirveästi, mahtaako se toimia normaaliohjaimella (X360) lainkaan hyvin, vai pitääkö odottaa siihen asti, että on varaa ostaa kylkiäiseksi myös Arcade stick - tai mieluiten kaksi.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

20.05.2011 klo 14.12

Tikusta joskus haaveilen, mutta kapulaan olen tyytynyt. PlayStationin ristiohjain kieltämättä on parempi kuin boxin, kuten aina vaahdotaan. Kombatit on suunniteltu ristiohjaimelle ainakin siinä mielessä, ettei erikoisliikkeissä ole alaviistokomentoja eikä zetaliikkeitä. Kanon pallosyöksy (eteen-alas-taakse-eteen) tuhoaa peukalon pitkän päälle, muttei sen suorittamisessa ongelmia ole. Lähes kaikki erikoisliikkeet tehdään tyyliin taakse-alas-nappi.
lainaa
Smuqe

Rekisteröitynyt 11.04.2007

20.05.2011 klo 14.29


Arcane kirjoitti:

Mortal Kombatin ostoa olen miettinyt kovin, mutta epäilyttää hirveästi, mahtaako se toimia normaaliohjaimella (X360) lainkaan hyvin, vai pitääkö odottaa siihen asti, että on varaa ostaa kylkiäiseksi myös Arcade stick - tai mieluiten kaksi.

360-ohjaimen deepädi on tunnettuun tapaan aika kehno härpäke, mutta itselläni ei ole tämän pelin kanssa ollut suurempia ongelmia. Lähinnä jollain tapaa ajoittain epäonnistuva alas-eteen-nappi komentosarja alkaa ajoittain kyrsimään, mutta en ole pelannut tarpeeksi vakavasti että moinen saisi heittämään ohjaimen seinään :) Voi toki kokeilla myös pelata tatilla jos haluaa; itselleni se oli kuitenkin se epävarmempi vaihtoehto, esim. fatalityt eivät sillä tunnu ikinä onnistuvan.
lainaa
Demonoid

Rekisteröitynyt 13.08.2007

20.05.2011 klo 22.31

Suosittelen hankkimaan jonkin arcade-tikun, kuulemma se hopea erikoisversiokaan ei ole erityisen hyvä. Perjaatteessa tekken-tikunkin voi muokata sopivaksi, koska kontrollit voi säätää.
En vain ole välittänyt kokeilla, kun olen jo taas ehtinyt tottua padiin. MK-padi olisi kyllä nannaa.
lainaa
MikroPop

21.05.2011 klo 23.06

Voi myrsky ja mylväys kun käytin jo tämän kuukauden pelirahat. :D Luulen nimittäin että minun on PAKKO saada tämä peli. Pelkästään arvostelun lukeminen herätti kummallisia tuntemuksia joita haluan päästä tutkimaan tarkemminkin.

Pelifirmojen pitäisi lähettää sinulle ilmaisia lahjoja näistä arvosteluista.
lainaa
TohtoriX

22.05.2011 klo 14.33

Todella eeppinen arvostelu tämän konsolisukupolven suurimmasta aarteesta. Tämä peli todellakin ansaitsee kaiken Peltosen tunneoksennuksen tekstinmuodossa. Itse MK-miehenä olisin napannut pari-viisi pistettä ehkäpä lisää, koska uskon olevani tämän parissa ensi vuonna tähän samaan aikaan vielä.
lainaa
höpsis

22.05.2011 klo 17.50

Höh. Ostin, pelasin kolme tuntia, enkä enää jaksanu. lapsellista paskaa. 65 pointsia maksimi.
lainaa
PORTALKOMBAT

22.05.2011 klo 21.55

1. Luin arvostelun
2. Gameon.fi
3.Mortal kombat 9 tarjous : 33,95 e postikuluineen
4.Vahvista tilaus

Mahtava arvostelu JP!
lainaa
PORTALKOMBAT

24.05.2011 klo 21.25

Joo-o, sydänkohtaus ei oikeasti ollut kaukana, kun tyynen rauhallisesti ja väsyneenä selailin mortal kombatin kryptiä... Katselin vain hautakivien hintoja ja seikkailin siellä ympäriinsä. Olin todella väsynyt mutta keskityin silti ruutuun ja yhtäkkiä sieltä tulee se saatanan Tartar-kastike peikko!! Voi jumalauta oli viel äänetkin kovalla =(

Mut eikös toi peikko poisteta jonkun patchin mukana vai miten?
lainaa

V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova