Tuorein sisältö

The Sims 3 : Pets

Arvioitu: Xbox 360
Genre: Simulaatiot
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 12
Kehittäjä: Electronic Arts
Julkaisija: Electronic Arts
Julkaisupäivä: 21.10.2011
Pelin kotisivut
Nanne Kukkura

09.11.2011 klo 10.44 | Luettu: 14848 kertaa | Teksti: Nanne Kukkura

Karvapallot ja niiden kaverit
Lemmikit on The Sims 3 -pelisarjan viides lisäosa. Nimensä mukaisesti Simien talouksiin pölähtävät taas kaikenkarvaiset kissat, koirat ja uutena jekkuna - hevoset. Sims 2:n Lemmikkielämää-lisäosaan verrattuna muutos on huomattava. Kolmosen mukanaan tuomat mahdollisuudet muokata simien persoonallisuutta ulottuvat nyt nelijalkaisiin asti ja lemmikeistä on tullut simien tapaan pelattavia hahmoja. Uusia temppuja ovat myös seikkailun mahdollisuus ja laajennettu taitojen oppiminen.

KarvakorvakarnevaaliPelikokemuksena Lemmikit on aluksi hieman sekava. PC:llä lähtökohtaisesti pelanneelle X360- version käyttöliittymä on hieman hankala. Näpyttely tuntuu kaikin puolin epäloogiselta. Pienen totuttelun ja tutoriaalien jälkeen hermo lepää ja varsinainen pelaaminen voi alkaa. Mahdollisuuksia on tyrmistyttävän paljon. Lemmikin hallinta on hyvin monipuolista ja vastaa laajudeltaan miltei sitä, mitä aikuinen simkin voi tehdä. Kakkososan tapaan lemmikin perustarpeista on huolehdittava ja karvakasoja voi myös opettaa tavoille. Tässä kohtaa pelaamisesta mielenkiintoista tekeekin se, että kun pelaaja astuu lemmikin asemaan, voivat käskyt ja opetukset joko kuulua kuuroille karvakorville tai vaihtoehtoisesti lemmikistä tulee mallikelpoinen otus.

Hännänheiluttajat vauhdissaLemmikin asemassa pelaaja voi muun muassa repiä oman taloutensa huonekaluja, tehdä tarpeensa mihin huvittaa, temmeltää muiden lemmikkien kanssa, kiusata simejä, hankkia ammatin (esimerkiksi showbisneksessä), seikkailla kaupungissa tai vaikkapa etsiä isännälleen tai emännälleen treffiseuraa. Ominaisuus tuo paljon kaluttuun peliin uutta näkökulmaa, kun lemmikit eivät ole enää vain huonokäytöksisiä maanvaivoja tai yksipuolisia syliin kerjääviä turkiskeriä, vaan eläviä otuksia, joilla on omat elämänsä.

Virtuaalikaakit ovat jokaisen heppatytön taattuja lemppareita. Koneja voi paijata, opettaa hyppäämään esteitä tai laukata vaikka auringonlaskuun. Voit myös tietysti - mikä ihaninta - tehdä ponistasi vaikkapa parhaan ystävän simillesi. Kissoja, koiria ja hevosia voi muokata mielensä mukaan ja levittää tavalliseen tapaan pelin latauspalvelussa.

Eläimellistä menoaValtaisat mahdollisuudet ovat niin hyvä kuin huonokin ominaisuus pelissä. Runsaus antaa vapaat kädet kehittää simejä ja lemmikkejä miltei loputtomasti, sillä pelin asettamien tavoitteiden saavuttamiseen kuluu tovi jos toinenkin. Ikävä kyllä vähemmän kokeneen Sims-pelaajan voi olla hankalaa napata kiinni tästä ajatuksesta ja leikkiä pitkäjänteisesti nukkekotia. Pelisarjan parissa pitempään puuhastelleelle Lemmikit on kuitenkin pelikokemusta täydentävä hankinta.

Grafiikka oli Xboxilla pettymys bugisuuden puolesta. On kuitenkin mainittava, että lemmikkien hahmomallinnus on entistä realistisempaa. Kokonaisuus muistuttaa läheisesti Sims 2:n lemmikkilisäosaa, mutta uudelleen lämmitettynä, suurustettuna ja reippailla mausteilla. Hienoa on, että ajantaju katoaa edelleen lemmikkien parissa räpeltäessä.

V2.fi | Nanne Kukkura

The Sims 3 : Pets (Xbox 360)

Laaja ja kauan kaivattu lisäosa menestyksekkäälle elämäsimulaattorille.
  • Monipuolisuus
  • Lemmikin itsenäisyys
  • Riehuminen
  • Koukuttavuus
  • Bugit
  • Koukuttavuus
  • Xbox 360 -version käyttöliittymä
< A Game of Thrones: G... Battlefield 3... >

Keskustelut (6 viestiä)

DogMaster4000

09.11.2011 klo 15.04 1 tykkää tästä

Olipa mukavan erilainen arvostelu ja arvostelijakin on söpö :3
lainaa
Sinko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 02.06.2011

09.11.2011 klo 15.50

Arvostelija kiittää DogMaster4000:a yllättävästä, mutta päivää piristävästä kommentista! : D
lainaa
GayKuningas

10.11.2011 klo 04.35

DogMaster4000 kirjoitti:
Olipa mukavan erilainen arvostelu ja arvostelijakin on söpö :3


Minä sanoin peltosesta samaa niin viesti poistettiin :(
lainaa
VEIVINHEITTOVIHKO

10.11.2011 klo 22.39

GayKuningas kirjoitti:
DogMaster4000 kirjoitti:
Olipa mukavan erilainen arvostelu ja arvostelijakin on söpö :3


Minä sanoin peltosesta samaa niin viesti poistettiin :(


Kaikki eivät osaa ottaa kehuja vastaan.
lainaa
DaveHammer

11.11.2011 klo 08.22

VEIVINHEITTOVIHKO kirjoitti:
GayKuningas kirjoitti:
DogMaster4000 kirjoitti:
Olipa mukavan erilainen arvostelu ja arvostelijakin on söpö :3


Minä sanoin peltosesta samaa niin viesti poistettiin :(


Kaikki eivät osaa ottaa kehuja vastaan.


Peltonen ei varmaan tykkää, että hänen arviotaan kutsutaan erillaiseksi.
lainaa
teuvohakkarainen

11.11.2011 klo 21.28

Missä on virtahepo?
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova