Tuorein sisältö

LEGO Harry Potter: Years 5-7

Arvioitu: Playstation 3
Genre: Lastenpelit, Seikkailupelit, Toimintapelit
Pelaajia: 1-2
Ikärajoitus: 7
Kehittäjä: Traveller's Tales
Julkaisija: Warner Bros. Interactive Entertainment
Julkaisupäivä: 18.11.2011
Pelin kotisivut
Jari Tapani Peltonen

22.12.2011 klo 11.35 | Luettu: 14498 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Tylypahka remonttiin.
Lego Harry Potter kärsii lähdemateriaalista. Ei, en ole jästi. Hupsu parodiapeli Potterista on kiva ajatus, kun kirjat ja leffat synkkenivät ja leffapelit muuttuivat taktisiksi räiskinnöiksi. Miksi Harry räiski taktisesti? Siksi, että hän on legendaarinen selitysten kuuntelija. Pelien kannattaa kokeeksi väittää muuta.

Eräs aidon Harryn aktiviteeteista on ulos kävely luokkahuoneesta. Legopelissä... ovi laitetaan lukkoon! Etsi avain, tai voimajuoman ainekset, jotta saat auki lipaston, jossa on avain. Tai käynnistä pölynimuri. Sekin saattaa tuhota oven. J.K. Rowling tuskin vääntää kirjoja uusiksi inspiroiduttuaan kohtauksesta, jossa Harry pakenee juhlista tuhoamalla kaiken rakentaakseen ovenkahvan.

Osa huippuhetkistä, joista elokuvat tekivät mieleenpainuvan visuaalisia, ovat onnistuneesti kääntyneet legojen mykäksi törmäilyhuumoriksi. Enimmän aikaa peli on laiska ja teennäinen. Muistatko, kun Harry ja Hermione menivät metsään? Pelissä heidän on jotenkin herätettävä linnut, jotta ne nostavat pöllin ilmaan. Maisemissa on puolikas kirkonkellonkilkutusmopo. Ehkäpä jos hajotat kaiken, voit nappia pohjassa pitelemällä rakentaa kirkonkellonkilkutusmopon? Voi tätä nokkeluuden määrää, voi tätä onnistumisen riemua!

Kapitalisti anarkisti


Vihollisia tai rotkoja ei liiaksi esiinny. Peli on siis puzzlepainotteinen näkemys legoilusta. Pulmat ovat aina olleet sellaisia, että sen kuin teet jotakin. Velhoilla on loitsuja. Mitä eroa on valkoisella ja valkoisella valopallolla? Toinen on valo- ja toinen suojelusloitsu. Räiski molempia jonnekin. Nuoret ja lukutaidottomat saattavat hetkeksi jumittua, kun loitsupyörästä pitää valita vaikkapa kyky muuttua eläimeksi, jotta maasta voi palikan kaivaa. Me muut painelemme nappeja äksönistä uneksien. Joskus palikka on ihan itse siirrettävä pari senttiä vasemmalle. Kaksintaisteluissa on ihan itse valittava värikoodi, joka käsketään valita.

Teen oppineen arvauksen. Jos legopeleistä ennenkin maksanut ostaa Lego Potterin mieluummin, kuin vaikkapa Rayman Originsin, hän tulee tyytyväiseksi. Tämä on legopeli. Kaava on tietyiltä osin hioutunut: tekoälykaverit eivät jumitu, kameramies ei kompuroi, vaikeustaso ei poukkoile. Saat koko ajan tuhota ja tuhota, ja päivässä tienaat puoli miljoonaa, ja sillä avaat lisää ja lisää ominaisuuksia, joiden hyödyllisyys ja viihdearvo ovat tasoa leipäkone. Hupsuja juttuja kuten tanssivia luurankoja löytyy, jos ja kun jaksat jokaisen kiven kääntää. Grafiikka voisi olla parempaakin: muovisempaa, vähemmän sahalaitaista. On silti ihkua tunnistaa esineitä lapsuudestaan.

Osa teoksesta on rempallaan tavoilla, jotka kielivät hätäisestä suunnittelusta. Samoja käytävänpätkiä tallataan toistuvasti. Parin sekunnin taipaletta voi seurata kymmenen sekunnin lataustauko, jota seuraa taipale, jota seuraa lataustauko, jota seuraa taipale, jota seuraa välivideo, johon kenttä päättyy - ja sama uusiksi "seuraavassa kentässä". Tutkiminen on kantava idea, mutta onko samat nurkat tarkoitus siivota kymmeniä kertoja?

Taotaan! Rauta on lämpimähköä


Lego Star Warsit yllättivät. Huumori kukki. Puuhastelu ja sotiminen viihdyttivät osaamattoman ja jopa osaavan kaverin kanssa. Yksinäänkin tuli kamaa keräiltyä, kun kaikki kasaantui tyylikkään selkeästi keskusalueelle. Tähtien sodan hahmogalleria ja taidesuunnittelu ovat aikamme tunnistettavimpia: legoversiossakin oli läsnä sielu. Miten kova potteristi pitää olla, että innostut salaisesta hahmosta nimeltä Dudleyn kaveri? Dudleyn kaveri näyttää legopalikalta. Jos pelaat kenttää uudestaan, voit pyrkiä pakenemaan luokkahuoneesta hänellä.

Sinänsä kivasta Lego Indiana Jonesista lähtien sarja on ollut tekemällä tehty. Lego Twilight olisi yhtä hieno idea kuin nämä muut: uhoava palikka voisi ottaa paidan pois (oivaltavaa huumoria) ja hajottaa kaiken matkalla Bellan luo (pelattavaa).

V2.fi | Jari Tapani Peltonen

LEGO Harry Potter: Years 5-7 (Playstation 3)

Legopelit ovat legopelejä, mutta huumorin kukka on kuihtumassa, eikä Potter-universumissa pilkota läjäpäin droideja.
  • Monikin tykkää "saavuttamisesta", tuhoamisesta ja sosiaalisesta ajanhukasta
  • Puzzlet ovat älyvapaita ja toisaalta ylihelppoja
  • Siinä se sisältö sitten olikin
  • Lataustauot
< Call of Duty: Modern... Assassin's Creed: Re... >

Keskustelut (7 viestiä)

danipierce

22.12.2011 klo 15.35

seuraavaksi Lego James Bond. Hahmoina James Bond, Blofeld, Rautahammas, Lierihattu ja sitten ne loput
lainaa
Talmunen

Rekisteröitynyt 20.12.2010

22.12.2011 klo 22.54 1 tykkää tästä

Lego Lord of The rings ois eeppinen
lainaa
qwertyperson

23.12.2011 klo 11.51

Lego Nightmare on the Elm Street, including Jason DLC
lainaa
Mikro

23.12.2011 klo 17.26

http://thelordoftherings.lego.com/en-us/default.aspx Lego lord of the rings tulossa 2012!
lainaa
isäpelaaja

02.01.2012 klo 13.30

Kiva kun aikuiset ihmiset arvostelevat pelejä joiden kohderyhmänä on 6-13 vuotiaat lapset. Minun poikani (8v) mielestä tämä on paras peli ikinä ja ei ole turhautunut tähän kuten esim. pomppu Marioihin tai vastaaviin. Lisäksi hän sattuu tuntemaan koko Potter Universumin paremmin kuin koulukirjansa ja jokaikinen pelissä vastaantullut hahmo sai tunnistuksen ja kuvauksen saman tien kuka on ja mitä se seuraavaksi tekee.

Mutta toki aikuinen ihminen voi arvostella pelin aikuisen ihmisen näkökulmasta ja antaa sen 68 pistettä arvosanaksi. Varmaan on ihan osuvakin. Mutta se on vain yksipuolinen näkemys pelistä. Tämän kun kertoo ikä- ja kohderyhmälisällä, jakaa isä-poika yhteispelaamisella, niin tuohon voi huoletta lisätä 20 pistettä lisää.

Asioilla on puolensa ja kohderyhmänsä...

Vedetäänkö seuraavaksi Spyro Skylenaders kölin ali? Taitaa vaan olla kovin juttu lasten keskuudessa sitten Gormitien ja Bakuganien, joten miettikääpä tarkkaan senkin arviointi. Lapset eivät ole enää Nintendon yksinoikeus.
lainaa
Arcane

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

02.01.2012 klo 19.03

isäpelaaja kirjoitti:
Mutta se on vain yksipuolinen näkemys pelistä.


...kuten arvostelut aina.

Lainaus:
Vedetäänkö seuraavaksi Spyro Skylenaders kölin ali?


Ei, ellei 4/5 tähteä ole kölin ali:
http://v2.fi/artikkelit/pelit/841/Tasoloikkaseikkailuja-t
lainaa
Marq

Moderaattori

Rekisteröitynyt 25.01.2008

15.01.2012 klo 13.22

Legomaailmasta voisi ammentaa erottuvaa ja oivaltavaa tyyliä 3D-maailmaan, mutta sen sijaan tehdäänkin geneeristä tuubaa, jossa ainoa viittaus legoihin on hahmoissa.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi 15-v miitti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova