Manna: Sister

J.A. Kaunisto

18.05.2007 klo 12.16 | Luettu: 5681 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Manna on seuraava ehdokas levy-yhtiöiden etsiessä Suomen Joni Mitchell/Patti Smith/Tori Amos-ikonia. Manna saa taakseen tukevan määrän osaamista ja nimimiehiä. Taustalla on Soundtrack Of Our Lives-hemmoja, Him-kontaktit ovat ilmeiset ja soittoporukassa loistavat kotimaan paras A-ryhmä. Manna ja Him-kitaristi Linde sopivat hyvin yhteen. Tämä seikka on varmasti auttanut Mannan levytysprojektia.

Levyn linja löytyy singer/songwriter-tyylisestä herkästä pop/folkrockista. Hauras ja ujosteleva kokonaisuus on hyvin soitettua ja taidokkaasti työstettyä kevyttä linjaa. Levy on kuitenkin säädetty kovin särmättömäksi. Mannan ääni on tyttömäinen ja hänen esityksensä eivät nouse OK-tason yläpuolelle. Kun soittopuoli on varman päälle väännettyä studiotyöskentelyä, laulun pitäisi nostaa viisut ilmaan. Sister ei tässä onnistu. Turhan riskitön jälki tuottaa särmätöntä lopputulosta. Suuren maailman Tori Amos saisi viisut leimahtamaan, nyt ne jäävät vain päteviksi varjokuviksi.

Ville Valo on mukana Just For Tonight-vedossa. Valo varastaa puolivaloillakin shown, vaikka viisu ei kansanjoukkoja kaada. Levyllä soittavat mm. Lauri Porra, Joel Melasniemi, Kalle Gustafsson, ja Antti Lehtinen. Vahva taustaosasto ei pelasta Mannan projektia. Mannan oma panos jää liian värittömäksi. Tyttömäinen ääni kaipaisi lisää elämää. Muutamassa vedossa on lievää Nina Persson-henkeä mutta kokonaisuus kaipaisi lisää heittäytymistä. Laulujen sanat eivät saa pudota paperilta, ne tulisi repiä esiin sydämen kautta. Manna kaipaa lisää vuosia ja elettyjä maileja.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Perfect Stranger - v... Rauta - Haudanmaa... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova