Tuorein sisältö

Eppu Normaali: Syvään Päähän

J.A. Kaunisto

28.09.2007 klo 13.01 | Luettu: 6611 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Eput ovat elämää suurempaa, jokaisella on oma mielipiteensä kotimaisen populaarimusiikin suurnimestä. Bändin paluukiekkolla Sadan Vuoden Päästäkin paineet veivät voiton, soittimien puristelu vei parhaan terän. Syvään Päähän yllättää reippaalla kitaravyöryllä, kotimaan CCR tuulettaa kunnolla John Fogertyn hengessä. Mukana on leppoisaa Mark Knopfler-näppäilyä mutta muuten bändi kurkottaa hittilevyjen taakse poikavuosien kiekkoihin. Hittipotenssi saa tehdä tilaa kokonaisuudelle, nyt rokataan ilman paineita.

Kiekon nimibiisin voi nostaa suurten tähtien joukkoon, Pallit Heiluu Taas ja Haistakoon Veen sisältävät klassikkotutinaa. Haistakoon Veen on tekstien osalta täyttä asiaa, osuva veto. Kiekon aloittava Tahdon Sut on oudossa joukossa. Teinipojan tekstit eivät sovi vanhan parran suuhun, tuntuu kuin Martti olisi löytänyt pöytälaatikon aarteita vuodelta näppy ja finni. Kuumemittari alkaa mukavan leijuvissa tunnelmissa kunnes kertsin kohdalla tuupataan pörisevaa säröä, ehkä turhan raskaalla kädellä. Kun Valot Tulee Vastaan piirtää Dire Straits-maisemaa reilun rennosti. Laulu Jää Pystyyn saa räväkän skebakurituksen vaikka kertsin kohdalla fiilistellään. Jokainen Hetki Historiaa on perusvarma Eppu-Fogerty-jyrä. Minkä Teit sytyttää Pantsessa sisäisen Knopflerin ja teksteissä on purentaa. Cry Baby jää täytehetkeksi.

Syvään Päähän sisältää yllättävänkin raskasta luentaa. Viisuihin olisi voinut säätää reilummin ilmaa. Muutamat biisit hyytyvät turhan rajusta runttauksesta. Toisaalta on hyvä asia, jos vanhojen poikien rymistely kaipaisi enemmän huilaustaukoja. Kuitenkin levy ansaitsisi soundien suhteen irtiottoa, samasta putkesta väännetään turhan pitkiä siivuja. Martti Syrjän tekstit ovat paikoin äkkivääriä ja sanat jäävät pystyyn, miehen teksteissä toistuvat tutut kielikarikot. Muutama todellinen lyriikkaleimahdus lisää tyylipisteitä. Härmän Fogertyn Pantsen ja Suomen Townshendin eli Torvisen soitossa ovat sormet kohdallaan, äärettömän tyylikästä skebatyöskentelyä. Syvään Päähän ei iske hittiaineksella, vaan perinteisen hyväksikoetulla Eppu-soundilla. Eput ovat hyvinkin vahvasti hengissä, erektio on vahva ja pallit heiluu. Tosin suositellaan vähän varttuneemmalle väelle. Levystä on päivänpoppi kaukana, mutta materiaalin kestävyys on myös eri luokkaa. Parasta ennen-päivää ei tämän levyn osalta tarvitse etsiä.V2.fi | J.A. Kaunisto
< Sani - Pedon Kynnet... Maameren tarinat... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova