Tuorein sisältö

Hotel Transylvania

Ensi-ilta: 23.11.2012
Genre: Animaatio, Fantasia, Komedia, Lasten
Ikäraja: 7
Jari Tapani Peltonen

23.11.2012 klo 16.00 | Luettu: 8785 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Draculan firma Hotel Transylvania on turvasatama yön pedoille. Idea on tuttu: klassiset hirviöt joista pidämme ovat kilttejä ja kaikilla muillakin tavoin täysin erilaisia, kuin klassiset hirviöt joista pidämme.

"Hirviöt" eivät ole ihmisiä. "Hirviöön" Näkymätön mies liittyvät vitsit jopa hyödyntävät sitä tosiasiaa, että hän on näkymätön mies. Useimmat hirviöt ovat laiskasti visualisoituja mekastajia. Muistatko Quasimodon? Juu, hänhän on kellonsoittaja, epämuodostunut ja alkuperäisessä kirjassa kuurokin. Leffa tarttuu siihen, että Quasimodo on ranskalainen. Ymmärrän, Notre Dame kelloineen sijaitsee Ranskassa. Koska Ranskassa syödään ruokaa, elokuvan Quasimodo on ranskalaisella aksentilla puhuva kääpiökokki, joka on valmis taistelemaan Draculaa vastaan päästäkseen grillaamaan ihmisiä, koska hän on ainoa tuhma hirviö. Anteeksi, mutta mitä vitt-... tendaalia?

Hotel Transylvania on rasittava ja aivokuollut. Ehkä lapset tykkää! Näen sieluni silmin kuinka serkkuni, joka kakarana heitti minua halolla päähän, olisi noina päivinään kuolannut onnesta. Hirviöt ovat niin hyperaktiivisia heilujia, että heidän on ihan pakko kusta ja piereskellä ja huutaa ja räyhätä koko ajan - vaikka he itseasiassa ovat kangistuneet kuiviin kaavoihin tarinan mukaan? Viis johdonmukaisuuden alkeista.

Hotelli on täynnä Draculan tyttären syntymäpäivän kunniaksi. Paikalle eksyy ihminen. Kiltti Dracula hyperventiloi yrittäessään häätää ihmisen, joka... rakastuu tyttäreen! Dracula vihaa vihaa vihaa, mutta muuttaa mielensä, mutta muuttaa mielensä, mutta muuttaa mielensä. Kun Dracula yrittää todistaa, että hirviöillä voi olla hauskaa ilman ihmisiä, hirviöt pelaavat bingoa ja mälsäilevät muutenkin. Niinpä ihminen uudistaa ilmapiiriä opettamalla Frankensteinin hirviölle teknobiisin.

Hösöhösöhösö!! Tyyppi ei malta istua kun Dracula järjestelee pöytiä joten he lähtevät lentelemään pöydillä! Tosi mahtava idea vaikken tajua millä tapaa tämä kommentoi fyysistä todellisuutta tai Dracula-romaania tai vampyyrikliseitä minkä luulisi olevan tarpeen jotta vitsi olisi vitsi. Hösöhösöhösö!! Oho tuo telkkarissa sekunnin ajan vilahtanut leffa varmaan oli Twilight jaahas nyt Dracula itse sanoikin että tuollako tavalla meidät vampyyrit nykyään kuvataan hah hah hah hah hösöhösöhösö loppu mutta jatko-osa on teattereissa 2015.

Hotel Transylvania kertoo sen tasoisia vitsejä kuin Fozzie-karhu hösöttäen eteenpäin ennen kuin Fozzie sanoisi "wocka wocka wocka". Mitäköhän siinäkin tarinapalaverissa tapahtui, jossa käsiteltiin kohtausta, jossa hirviöt tapaavat ihmisiä naamiaisissa? Kohtaus on klisee. Mitä uutta sillä voidaan tehdä? Ei mitään? Sittenhän se kannattaa kelata läpi, jottei kukaan tajua vitsien latteutta tai sitä etteikohtauksestaolemitäänhyötyä.

Huvituin parista jutusta. Haistoin asialliset perusteet. Draculan tytär täyttää 118, joten isän pitäisi jo antaa hänelle tilaa. Toki ymmärrämme, miksi reissumies kiinnostaa linnan vankia ja miksi Draculan tytär vetoaa kaiken jo nähneeseen. Ymmärrystä ei auteta. Dialogi kuulostaa pahimmiltaan siltä kuin dubbaajat yrittäisivät väkisin huutaa hauskuuksia mikrofoniin ilman käsikirjoitusta videon pyöriessä edessä. ÄLKÄÄ HUUTAKO, huutaa hahmo, joka huutaa. Siinä oli esimerkki vitsistä.

Tällä viikolla tällaista. Ensi viikolla Joulupukki, Pääsiäispupu ja kumppanit taistelevat pahuutta vastaan animaatiossa Viisi legendaa. Nousisin seisaalle ja taputtaisin ensin hitaasti ja sitten raikuvan innokkaasti, jos nämä koinsyömät hahmokokoelmat kohtaisivat samassa elokuvassa ja hakkaisivat toisensa hengiltä, jos Shrek lopuksi vielä virtsaisi heidän päälleen.


Yhteistyössä Filmtrailer.comin kanssa

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Takaisin pelissä... Ilpo Kaikkonen - Vol... >

Keskustelut (2 viestiä)

Burbeting

Rekisteröitynyt 07.12.2007

23.11.2012 klo 20.43 3 tykkää tästä

Traileri aiheutti jo aikamoiset myötähäpeän tunteet.
lainaa
Talmunen

Rekisteröitynyt 20.12.2010

25.11.2012 klo 19.33 1 tykkää tästä

Adam vitun Sandler
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova