Tuorein sisältö

Kinetik: Live to Work and Work to Die

J.A. Kaunisto

21.08.2013 klo 21.41 | Luettu: 4147 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Kinetik putosi jonkinlaiseen mediatyhjiöön jättäessään nimestään sanan "Control" ja vaihtaessaan konetemppuja harrastaneen rakkausmetallin stadionrokkaavan tunteiluun. Miksi näin sillä debyyttialbumin kohdalla bändiä hehkutettiin tuoreen soundin ansiosta ja sinkkumenestystä syntyi useamman kappaleen verran. Kun kelaa menneisyyteen, melodisuus on aina hengittänyt vahvana Kinetikin ulosannissa. Muutos ei ollut dramaattinen - Kinetik Control jäi virheellisen imagon vangiksi? Ehkä metallinen trippi olisi saanut kokonaan jäädä tekemättä.

Menneisyyden painolasti sumentaa suhtautumista tämän päivän poprokkaavaan versioon - tottahan bändistä on hävinnyt mielenkiintoinen osa konetemppujen myötä mutta eihän Kinetik ole sentään vaaleanpunaiseksi muuttunut. Kitaroita ei ole korvattu syntikoilla!

Bändissä on edelleen tummia kaihon sävyjä, kuuntele vaikka kohtalokkaasti tunteeseen pakahtuva Heaven's disgrace - rakkautta stadionmitassa. Kinetik on kuin Sunrise Avenuen, Nickelbackin ja Coldplayn yhteenliittymän lopputulos. Puhtoista ja puku päällä, kyllä vain mutta ei suoranaisesti munatonta.

Kiekon avaava Famous last words suorastaan säteilee hittipotenssia - kuin Sunrise Avenue ja Nickelback samassa paketissa. Myös herkistelevä kutuslovari True love is hard to fine on suoraan radioiden tehosoittoon kuuluvaa tawaraa, tosin viisun yleisilmettä voi haukkua vanhahtavaksi. The mutt säteilee HIM-tyylistä alakuloa ja vahvaa läsnäoloa. Star collision on jo selkeäsi U2:n ja Musen suuntaan kurkottava tekele. Allekirjoittaneen papereissa kiekon parhaan siivun arvonimen ansaitsee reippaampi mutta tumman pilven takaa kurkistava albumin nimibiisi.

Kinetik on melodioiden tarttuvuudessa täysin verrattavissa Sunrise Avenuen suuntaan. Kinetik on vain parempi sillä orkesteri on kuin stadionrokkaava versio yhdistettynä Nickelbackin rock-henkisemmällä asenteella. Kinetik tarjoaa vielä yhden valttikortin jota amerikan tyypeiltä ei löydy - viekottelevan harmaat vivahteet ja rintaa repivät kaihon sirpaleet. On se kumma jos ei näillä aineksillä onnistu.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Kekkonen tulee!... Kirottu... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova