Tuorein sisältö

Mad Hatter's Den: Welcome To The Den

J.A. Kaunisto

13.12.2013 klo 21.49 | Luettu: 3551 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Mad Hatter's Den onnistui herättämään mielenkiintoa vuosi sitten ilmestyneellä The Dark Wheel -pikkukiekolla. Taage Laihon vokaalien johtamana etenevä perinteisen hevanderin ja melodisen metallin/power metallin liitto kuulostaa yllättävänkin vireältä ja elinvoiselta. Taagen ääni on edelleen päällikkötasoa. Taustalla soivat 70-ja 80-lukujen hard rockin ja kasariheavyn muistot, hammondista löytyy puhinaa ja useassa viisussa mielleyhtymiä voi kaivaa Deep Purplen suuntaan. Mad Hatter's Denillä on kuitenkin heittää päälleen uusia vaatteita, varsinkin power metallin suuntaan kallistuvat hetket sopivat bändille kuin rumpukapula Remun kouraan.

Kiekon avaava kiireinen Welcome to the den on hyvinkin lihaksikasta melodista metallia tuhdin syntikkakeskityksen vahvistamana. Shadow lord asettuu perinteisemmän hevanderin lokeroon ja varsinkin kertosäkeeseen bändillä on heittää laatikollinen koukkuja. Sinister monologue onnistuu 70-luvun henkäilyjen lisäksi kuulostamaan Diolta. Pakollinen slovari Journey on jo turhankin siistiä AOR-hekumointia mutta mahtipontisella urkuosuudella alkava Legacy of the kings ottaa reippaita power metal -harppauksia...kuin Destiny-kiekon aikainen Stratovarius.

Vaikka The dark wheel ja Stone cold flame hyväilevät jo turhankin selkeästi Deep Purplen viisuaihioita, Mad Hatter's Den onnistuu mainiosti tasapainoilemaan retroilevan perusheavyn ja modernimman metallin puolimatkan rajapyykyllä. Ammattitaitoinen ja pettämättömällä tyylitajulla sorvattu Welcome To The Den ansaitsee ehdottomasti rakkautta perinteisesti potkivan ja vapaasti hengittävän heavyn ystäviltä.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Hobitti - Smaugin au... Hours... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova