Tuorein sisältö

Revengine: Why Follow Road So Narrow

J.A. Kaunisto

10.08.2014 klo 21.58 | Luettu: 3844 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Lapuan suunnalla vaikuttava Revengine vakuutti jo parin vuoden takaisella The Absence -pikkukiekolla osaamisensa korkeasta laatutasosta. Kokopitkä Why Follow Road So Narrow ottaa ison askeleen eteenpäin. Mukaan on tullut selkeämpi punainen lanka - grungevetoinen tummuus on hallitseva elementti. Revengine on karsinut kaikki ylimääräiset koristeet ja koukerot, trio seuraa vain koruttoman peruskaavan sanomaa. Tosin bändi ei hirttäydy grunge-sanaan, ennemminkin voidaan puhua grungen taajuudelle viritetystä melodisesta alakulosta.

Tyyppien soittotyöskentely on sanalla sanoen nautittavaa - tiukkaa, perusteita tukevaa ja orgaanista. Soittimet soivat puhtaasti ja soundi on lämmin. Bändi ilmoittaakin äänitysten sujuneen analogisesti. Sen huomaa, levystä voi nauttia pelkästään yksityiskohtia ja yksittäisiä soittimia seuraten. Arska Laurilan (Sara, SubUrban Tribe) tuotanto ei jätä kylmäksi. Revengine on kuitenkin huomattavasti mietteliäämpi ja synkempi kuin aikaisemmin. Aikoinaan vahvuudeksi laskettava vauhdikkaampi rokitus jää hieman paitsioon synkkyyden jarruttaessa menohaluja. Etsimättä mieleen tulee Poisonblack - tosin Revengine ei eksy goottilokeroon.

Viisumateriaali on tasapainoista, tummuudessa piehtaroivan alavireistä. Tunnelmaan ja muotoon on kiinnitetty huomiota. Paikoin muoto tuntuu menevän sisällön edelle. Onneksi vain häivähdyksinä. Levyä vaivaa kuitenkin hienoinen huippukohtien puute. Ääripäitä olisi voinut venyttää, grungelokeroa potkia suuremmalla saappaalla. Puhdas soundi vie ajatusta myös Amerikan markkinoille. Unto utter desolation on kuin Amerikan pelikentille siistittyä Poisonblackia. Reilummin rokittava Not of this time osoittaa bändillä olevan vahvuuksia kunnon korkeaoktaaniseen rokitukseen. My charade on jo turhankin vahvasti Doom Unitia mutta EOL on jo toista maata, mainio tummuudessa piehtarointia harrastava tunnelmarock.

Revengine tekee ulkoisesti kaiken oikein. Materiaaliin kaipaisi kuitenkaan räväkämpää tuuletusta. Bändin ei kannata sortua grungelokeron helmasyntiin eli oman navan ympärillä vellovan synkkyyden edestakaiseen pyörittelyyn. Tosin sillä erotuksella ettei kyseessä ole grungelevy. Revengine on työstänyt mainion, kansainväliset laaturaamit täyttävän synkistelypaketin. Levy kaipaisi ainoastaan muutamia terävämpiä keihäänkärkiä tuomaan ne viimeiset tyrmäysiskut. Kiekko kestää mainiosti tehokuuntelussa, laadukas työn jälki palkitsee kerta toisensa jälkeen mutta kieltämättä kiekon puolen välin mittatikulla pientä puutumista on havaittavissa.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< The Zero Theorem... Die So Fluid - The O... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova