Tuorein sisältö

Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla

Ensi-ilta: 23.05.2007
Genre: Fantasia, Komedia, Seikkailu, Toiminta
Ikäraja: 13
Margareta Salonen

25.05.2007 klo 10.43 | Luettu: 16065 kertaa | Teksti: Margareta Salonen

Viime vuosien kuumin hitti Pirates of the Caribbean on edennyt kolmanteen osaan. Edellisten merirosvoseikkailuiden tapaan sankareitamme kuljettaa ohjaaja Gore Verbinski ja tällä kertaa seilataan maailman laidalle. Voi vain arvella, saako saaga enää jatkoa. Aineksia tarinoille riittäisi.

Edellinen elokuva päättyi kapteeni Jack Sparrow'n (Johnny Depp) kokiessa kuolemaakin pahemman kohtalon. Kolmannessa osassa Will Turner (Orlando Bloom), Elizabeth Swann (Keira Knightley) sekä kapteeni Barbossa (Geoffrey Rush) lyövät hynttyyt yhteen ja lähtevät pelastamaan Jackia. Kaikilla on kuitenkin omat motiivinsa ja soppaa ehditään hämmentää moneen otteeseen ennen loppuhuipennusta. Verivihollinen Lordi Beckett (Tom Hollander) janoaa piraattien verta ja monien muiden tapaan etenkin rommille tuoksahtavan kapteeni Sparrow'n. Merirosvous ja merirosvojen kanssa vehtaaminen on entistä raadollisempaa, eikä kaulan katkaisemiseen vaadita sen kummempia todisteita. Viimeistään nyt on valittava puolensa ja taisteltava elämäntapansa edestä.

Piratesien salaisuus piilee sekä näyttelijöissä, käsikirjoituksessa että fantasiamaailmassa, jonne katsoja johdatetaan leikinomaiseen seikkailuun. Johnny Deppin roolisuoritusta ei voi olla ihailematta. Kieron ja tapoihinsa kangistuneen rosvon sydämessä on hitunen myötätuntoa, joka sulattaa katsojat puolelleen. Keira Knightley on listattu useaan otteeseen maailman seksikkäimpien naisten joukkoon, mutta kauniin merirosvon roolissa tulevat esiin muutkin kyvyt. Juonenkäänteet ovat edellisten leffojen tapaan nopeita, eikä ole itsestään selvää, minne keula seuraavaksi näyttää.

Toisin kuin monet muut elokuvasarjat, Pirates of the Caribbean ei huonone jatko-osien myötä. Hyvällä tavalla kaikki kolme leffaa ovat tasapaksuja, vaikka jokaiseen on lisätty omat mausteensa.

V2.fi | Margareta Salonen
< Travis - The Boy wit... U.D.O. - Mastercutor... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (3 viestiä)

Slobber

Rekisteröitynyt 13.09.2007

14.09.2007 klo 01.09

Hohhoijaa.. Kylläpä nyt on arvostelija katsonut ihan muun leffan kun minä. Eka Pirates oli aivan loistava vanhan ajan merirosvo-rymistely, mutta nämä jatko-osat.. Huhhuh, mitä roskaa. Melkein pilaavat ykkös-osan, koska ei enää meinaa muistaa, miten hyvä ykkönen oli.

*
lainaa
Nameless

Rekisteröitynyt 12.05.2007

29.09.2007 klo 15.11

Slobberin kanssa IHAN samaa mieltä.
lainaa
totuus

06.01.2008 klo 03.15

kyllä se eka osa on se huonoin.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova