Tuorein sisältö

Harry Potter ja Feeniksin kilta

Ensi-ilta: 13.07.2007
Genre: Fantasia
Ikäraja: 11
Margareta Salonen

13.07.2007 klo 09.40 | Luettu: 15744 kertaa | Teksti: Margareta Salonen

Potteria Star Warsin hengessä

Feeniksin kilta on viides elokuvaksi kääntynyt Harry Potter -kirja.
Harry (Daniel Radcliffe), Hermione (Emma Watson), Ron (Rupert Grint) ja muut velhot ja noidat ovat aloittamassa viidettä vuottaan Tylypahkassa. Edellinen vuosi päättyi Potterin taisteluun pahan Lordi Voldemortin kanssa, mutta nyt taikaministeriö väittää Harryn liioitelleen asioita ja kieltää pahuuden olevan jälleen liikkeellä. Tämän myötä Tylypahkaan tulee uusi pimeyden voimilta suojautumisen opettaja Dolores Pimento, joka on ministeriön asialla. Ei aikaakaan kun koko koulussa on enemmän kiellettyjä asioita kuin sallittuja. Harryn johdolla nuoret ottavat ohjat omiin käsiinsä ja kieltoja uhmaten he ryhtyvät opettelemaan omatoimisesti pimeyden voimilta suojautumista.

Potterit ovat sinällään varma valinta, eikä pettymystä tarvitse pelätä. Hullunkurisia nimiä ja olentoja tulvii toinen toisensa perään. Magian maailma kukoistaa ja vain mielikuvitus on rajana katsojan seikkailulle. Rowling ei ole aliarvioinut lapsia luodessaan tarinoitaan, mikä saa kaikenikäiset rakastamaan velhokertomuksia.

On mielenkiinoista katsoa kuinka tarinoiden sankarit kasvavat silmissä. Kiinnostus vastakkaiseen sukupuoleen on heräämässä, mikä varmasti tuo lisää ulottuvuuksia seuraaviin elokuviin, joista jo kahden seuraavan on ilmoitettu olevan työn alla.

Risuja uusin Harry Potter saa kun sitä verrataan edelliseen. Harry Potter ja liekehtivä pikari tarjoili toimintaa, jännitystä ja enemmän mullistavia käänteitä. Uusimassa tarinassa tuntui olevan enemmän kerrottavaa kuin elokuvaan mahtui mukaan, mikä antoi tasapaksumman vaikutuksen. Pelottavalla tavalla tarinassa tuntuu myös olevan hitusen Star Wars -henkeä. Hyvä ja paha kamppailevat Harrystä ja muokkaavat hänen suhtautumistaan asioihin.


V2.fi | Margareta Salonen
< Kristian Meurman - E... Kilpi - Kuningas -DV... >

Keskustelut (5 viestiä)

Execta

Rekisteröitynyt 10.04.2007

13.07.2007 klo 12.49

Lähen nyt kattomaa elokuvateattereihin. En viittiny tätä arvostelua vielä lukea. ;)

Edit: Noniin, nyt on katsottu ja mahtava leffa oli. Potter-parhautta. Pisteiksi 5/5, koska en tiedä mitä leffassa olisi voinut paremmin tehdä. Upea, kannattaa katsoa.
lainaa
aaaatu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

16.07.2007 klo 22.49

Tulipa kyseinen pätkä käytyä ensi-illassa katsastamassa ja varsin rattoisaa viihdettähän tuo oli. Luna Lovegood oli söpö. : > Rokkaili melkein Hermionenkin. Melkein.
lainaa
Execta

Rekisteröitynyt 10.04.2007

17.07.2007 klo 17.58

"Rokkaili melkein Hermionenkin. Melkein." Ei! >:(
lainaa
Taccu

Rekisteröitynyt 11.04.2007

19.07.2007 klo 02.00

Luna oli kyl ihq

Parempihan tää oli ku aikasempi osa.
lainaa
Krisu

28.12.2007 klo 01.05

Luna ooli just nätti (:

Daniel Radcliffe menee kyl kaikkie ylitte jos siit kiistellää!

paras osa tähä mennes, muut siit vikast tulee paras..

Harmi vaa et Damboldore kuolee ..
lainaa

Kirjoita kommentti
Kilpailu - Voita Xbox Series X!
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova