Tuorein sisältö

Neondad: Off The Humdrum

J.A. Kaunisto

14.12.2014 klo 22.56 | Luettu: 4235 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Hung Dad, Lusty Dad, Feliz Navidad ja Peter von Baghdad eli Neondad Oulusta soittaa "adult oriented noisea sekä atmospheric dad rockia. Maailmaan mahtuu huumoria mutta kuka vakavasti otettava orkesteri haluaa huumoriorkesterin leiman kylkeensä aivan vapaaehtoisesti. Onneksi väkinäinen teinieritehuumori poistuu heti mielestä ensimmäisen viisun soidessa - Neondad on vahvasti indiehenkinen pop/rock-ryhmä, jonka vahvimmat vaikutteet tulevat Brittein saarilta. Tarkempi osoittelu ja lokerointi onkin vaikeampaa sillä bändillä on taitoa muuttaa lähestymiskulmaa melkeinpä jokaisella viisulla kuulostamatta kuitenkaan hetkeäkään suuntaa etsivältä teinilaumalta.

Välillä mieleen tulee mainio kotimainen orkesteri Penniless, seuraavassa käänteessä Neondad on syvällä Coldplayn maailmassa. Bändillä on kuitenkin yllätyskortti hihassaan, sillä Churchill smiles -kappaleen terävämpi kitara tuo mieleen Interpolin ja post-punkin. Samat sanat voi liittää Lazenby-kappaleen kylkeen. Ghost luottaa tuttuun indieleijailuun ja kenkiin tuijotteluun mutta Darlings lisää keitokseen vielä tukevan annoksen retroa ja särinää.

Neondad voisi muuttaa tunnuslauseensa muotoon "adult oriented indie-shoegaze and atmospheric post-dad rock". Off The Humdrum on kuitenkin albumi, jossa on vahvaa omaa näkemystä ja merkittävää indie-estetiikan hallintaa. Ja tosiaan, kyseessä on orkesterin debyyttialbumi. Vaikuttavaa.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Predestination... Eila, Rampe ja Likka... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova