Tuorein sisältö

Imagine Dragons: Smoke + Mirrors

J.A. Kaunisto

29.03.2015 klo 17.34 | Luettu: 4632 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Jenkkibändi Imagine Dragons onnistui laulattamaan kassakoneita vuonna 2012 ilmestyneellä debyytillään Night Visions. Kiekolta irtosi pari suurempaa hittiä (It's time, Radioactice) ja levy myi USA:ssa tuplaplatinaa. Uusi kokopitkä Smoke + Mirrors osoittaa bändin tulleen jäädäkseen. Imagine Dragons kokoaa radiosoittoon kelpaavan paketin aineksista, joita on lainailtu orkestereilta kuten Muse, Coldplay, Maroon 5 ja Bastille. Tuoreella albumilla Coldplay-vaikutteet ovat jääneet hieman vähemmälle vaikka kiekon aloittava Shots on kuin suoraan Ghost Stories -albumilta.

Gold ottaa kumppanikseen Bastillen ja kiekon nimibiisi sekä I'm so sorry yltävät Musemaiseen paisutteluun. I bet my life tartuu korviin kuin kylmä talviviima ja Polaroid on kiekon "Radioactive". Friction potkii tukevasti ja viisun loppupuolelta löytyy myös kireää skebaa - asiaa! Dream kuulostaa jo turhankin tutulta mutta jo on Imagine Dragons löytänyt taustalleen nuoleskelevan tehokkaat soundit.

Imagine Dragons on hyvä esimerkki listoilla juhlivasta nykyrockista, jolla ei perinteisen kitararockin kanssa ole paljonkaan yhteistä. Bändi onnistuu jalostamaan Coldplayn utuisesta herkistelystä, Musen mahtipontisuudesta, Maroon 5:n imelästä tarttuvuudesta ja Bastillen rytmikkyydestä mainion listaohjuksen. Reipas ja itsevarma esitys sopii listamusiikin lainalaisuuksiin paremmin kuin mainiosti mutta kieltämättä kaupallisuus on Imagine Dragonsille enemmän kuin vain hyvä kaveri. Joku voisi syyttää bändin tyyppejä jopa laskelmoinnista.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Inherent Vice... Fast & Furious 7... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova