Tuorein sisältö

Whispered: Metsutan - Songs of the Void

Jesse Kärkkäinen

14.06.2016 klo 17.01 | Luettu: 7947 kertaa | Teksti: Jesse Kärkkäinen

Samuraimetallin sanansaattaja Whispered on malliesimerkki suomalaisesta hulluudesta. Vai miltä kuulostaa ajatus kotimaisesta metallibändistä, joka sekoittaa melodiseen kuolonmetalliin elementtejä japanilaisesta kansanmusiikista? Ei perinteisin yhdistelmä, mutta homma viedään ihailtavan täysillä loppuun saakka: bushido- ja samuraiteema leimaa koko tuotantoa aina sanoituksista ja albumien kansitaiteesta yhtyeen ulkoasuun saakka. Ja mikä hienointa, kokonaisuus todella toimii.

Metsutan - Songs of the Void on yhtyeen kolmas täyspitkä. Levyn aloittava biisikaksikko tekee heti kättelyssä selväksi, mikä on homman nimi. Rauhallinen intro Chi No Odori maalaa tunnelmaa suurella kädellä japanilaisten folk-elementtien ollessa vahvasti läsnä. Tätä seuraava Strike! puolestaan vyöryttää ilmoille metallimyrskyn, joka raskaudestaan huolimatta onnistuu säilyttämään japanilaisen tunnelman. Sama ilmapiiri on läsnä koko levyn ajan, eikä se missään vaiheessa puuduta tai tunnu päälle liimatulta lisältä.

Albumi on monipuolinen ja mielenkiintoinen kokonaisuus. Sen parhaimmistoksi nousevat aloituskaksikon lisäksi rouheasti riffittelevä Sakura Omen, jyräävä Kensei sekä jylhän kaunis Tsukiakari. Levyn eeppinen päätös, yli kymmenminuuttinen Bloodred Shores of Enoshima puolestaan osoittaa, että yhtyeellä on rahkeita luoda myös massiivisia eepoksia.

Jos levyä arvostelisi puhtaasti idean perusteella, se saisi helposti täydet pisteet. Kappalemateriaali ei kuitenkaan hyödynnä kaikkea tarjolla olevaa potentiaalia. Näistä lähtökohdista olisi mahdollista luoda koko levyn täydeltä niskakarvat pystyyn nostattavia tunnelmapaloja ja mukaansa tempaavaa metallimäiskettä, mutta nyt levyllä on myös pienoista tyhjäkäyntiä. Sävellyskynän toivoisi paikoitellen olevan paremmassa terässä.

Whispered on onnistunut kehittämään uniikin ja massasta erottuvan soundin, jonka mahtipontisuus hämmästyttää moneen kertaan. Sen pienet puutteet on helppo jättää huomiotta, sillä suurimman osan ajasta yhtyeen musiikki iskee kuin katana. Kyseessä saattaa olla hyvinkin tämän vuoden paras metallilevy. Metsutan – Songs of the Void on loistava albumi.


V2.fi | Jesse Kärkkäinen
< Warcraft: The Beginn... Brooklyn... >

Keskustelut (1 viestiä)

gjhnh

22.06.2016 klo 15.06 4 tykkää tästä

Loistava bändi.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova