Tuorein sisältö

Superhero Movie

Ensi-ilta: 11.04.2008
Genre: Komedia
Ikäraja: 13
Jari Tapani Peltonen

12.04.2008 klo 23.50 | Luettu: 18380 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Mitäs Me Spartalaiset oli sen tason leffa, että sen nähtyäni olen vilpittömästi alkanut arvostaa Uwe Bollia ja Scary Movie -sarjaa. Ne ihmisten läheiset sukulaiset, jotka nauroivat Spartalaisten aikana sairasta naurua ("eee-eh-heh, eehhe, eeh-ieeh-hieh-hieeh!"), aloittivat urakkansa maissinjyvät hampaiden välistä sinkoillen jo Superhero Movien trailerin nähdessään. Palvelevan kriitikon on täten kehoitettava jokaista lukutaitoista olemaan ystävä, ja levittämään evankeliumia: jos repeilit Spartalaisten parissa, hajoat atomeiksi Superhero Movien aikana. Sen verran hajoilijoita on maailmalla liikenteessä, että suomalaistenkin koivusalojen kannattaisi alkaa pikapikaa tuottaa sisäsiittoisia superpieruversioita vanhoista suomifilmeistä. Ehdotan, että ensiksi tuotetaan Sota Movie, jossa seikkailee alikersantti Rokka.

Se mainoslause on muuten valhe, että Superhero Movie tulisi Mies ja Alaston Ase ja Scary Movie -elokuvien tekijöiltä. Ohjaaja ja ainoa käsikirjoittaja Craig Mazin on ollut mukana kirjoittamassa jälkimmäisen sarjan jälkimmäisiä osia, mutta se heppu jota mainoslauseet tarkoittavat, David Zucker, toimii nyt vain tuottajana. Mazin on märkäkorva, joka toisaalta ainakin yrittää tuottaa 80/90-lukulaisen hölmöilyn. Spartalaisiin ja kumppaneihin verrattuna Superhero Movie on rehellinen epäonnistuminen. Elokuvassa on juoni ja vitsejä. Näyttelijät ovat ammatiltaankin näyttelijöitä. Ja jos noin 10 vitsiä huvitti allekirjoittanutta edes vähän, tarkoittaa se äkkiä laskettuna, että kohdeyleisöllä eli teineillä saattaa olla hauskaakin. Ei tämä silti mikään Hot Shots 2 ole, sanon, kuten minun nuoruudessani sanottiin, ettei Hot Shots 2 mikään Hei Me Lennetään ole.

Supersankarielokuvista Mazin ei tiedä mitään. Ja kuinka keskellä kämmentä voi koomikon peukalo olla, jos trikoopellejenkin pilkkaaminen tuottaa vaikeuksia? Spider-Man 3, Ghost Rider ja Fantastic Four -elokuvat ovat melkeinpä valmista parodiaa itse itsestään, ei muuta kuin kopioimaan, mutta ei, pierua ja kakkia vaan kehiin - näitä mausteita käyttäen Superhero Movie kertaa Spider-Manin (2002) tapahtumat. Päähenkilöä puree hämähäkin sijaan sudenkorento, tässä suurin ero. Jos kyseessä olisi parodia Hämähäkkimiehestä, sankari saattaisi esimerkiksi ampua seittiä takapuolestaan, tiedättehän, kuten oikeat hämähäkit tekevät – mutta mitään, mikä liipaisisi tällaista vitsiä edes läheltä, ei nähdä.

Parodioita ovat sellaiset elokuvat kuin Shrek ja Austin Powers. Superhero Movie on epäonnistunut kreisikomedia. Valtaosa huumorista keskittyy väkivaltaan, mutta koska yhtäkään hahmoa ei mureuteta perinteikkään järjestelmällisesti kuin piirroshahmoa, tuntuu mättäminen lähinnä sadistiselta. Pieruja käytetään rytmitysongelmia peittämään. Varsinaisista eritteistä keksitään jotain melkein hauskaa.

Spider-Manin kloonaaminen taukoaa selkeästi vain nolon X-Men-osion ajaksi, minkä ohella Batmania ja kahta Fantastic Fourin jäsentä "nöyryytetään" ohimennen. Julisteessakin poseeraavan Näkymättömän Naisen (Pamela Anderson) ainoa kohtaus löytyy internetistä pidempänä versiona kuin elokuvasta. Samasta pahvista tutun Wolverinen kohtaus kestää kaksi sekuntia. Kuminaamaa eli Leslie Nielseniä sentään nähdään suhteellisen säännöllisesti. Vanha herra jotenkin hymyilyttää jo olemalla läsnä, mikä on selkein syy, miksei arvosana putoa alle kahden tähden. Hassuja hetkiä on sinänsä riittävästi, jotta elokuvan jaksaa katsoa kertaalleen, mutta toisaalta muutamat kohtaukset, kuten yli viiden minuutin suolen soitto ja ruumiiseen sekaantuminen, saavat jo yksinään suunnittelemaan salista poistumista.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Nyt tai ei koskaan... Street Kings... >

Keskustelut (11 viestiä)

pumm1

Rekisteröitynyt 22.01.2008

13.04.2008 klo 07.28

Vähän arvelinkin tällaista arvostelua tälle. :)
lainaa
Arcane

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

13.04.2008 klo 12.39

Nämä nykyiset komediat ovat kyllä ihan kauheaa sontaa. Mieluummin voisin katsella Mies ja Alaston Ase -komediat yhä uudelleen ja uudelleen. :)
lainaa
Juhza

Rekisteröitynyt 02.12.2007

13.04.2008 klo 23.41

Näistä komedioista tuli mieleen että eipä ole pitkään aikaan tullut KUNNOLLISTA Jim Carrey -naurupakettia. Ace Ventura -leffoja kun ei voita mikään. Ei ehkä ikinä.
lainaa
Puputtaja

Rekisteröitynyt 14.04.2008

14.04.2008 klo 16.01

Nielsenin takia tämä pitää kyllä katsoa.
Ukon leveää hymyä hymyilevä naamataulu pistää aina jo naurattamaan, oli leffa mikä oli =)
lainaa
Demonoid

Rekisteröitynyt 13.08.2007

14.04.2008 klo 18.02

Arcane kirjoitti:
Nämä nykyiset komediat ovat kyllä ihan kauheaa sontaa. Mieluummin voisin katsella Mies ja Alaston Ase -komediat yhä uudelleen ja uudelleen. :)

Mies ja alaston ase komediat ovat kurjimpia komedioita mitä maapäällään kantaa. Jopa scary movie 4 oli niitä parempi (joka on yhtiä huonoimpia huumori leffoja niiden lisäksi). Monty pythonit kunniaan.
lainaa
Tapza

14.04.2008 klo 19.08

Demonoid kirjoitti:

Mies ja alaston ase komediat ovat kurjimpia komedioita mitä maapäällään kantaa. Monty pythonit kunniaan.


Monty Pythoneita ei voi verrata näihin Amerikkalaisiin kreisikomedioihin. Sen verran erityyppistä huumoria kuitenkin.

Vaikka pythonit kohoavat loppujen lopuksi myös minun suosikkieni kärkeen, niin kyllä nuo Zucker-Abrahams-Zucker-filmit ovat nekin hemmetin viihdyttäviä aivot narikkaan-pelleilyjä. Top Secret ja Airplane! erityisesti.
lainaa
roni

15.04.2008 klo 01.16

Onko se kiveen kirjoitettu, että tälläiset parodia-elokuvat eivät voi saada kahta tähteä enempää Jari?
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

16.04.2008 klo 13.54

roni kirjoitti:
Onko se kiveen kirjoitettu, että tälläiset parodia-elokuvat eivät voi saada kahta tähteä enempää Jari?


Ai *tällaiset* parodia-elokuvat? Se on kyllä kiveen kirjoitettu, etteivät pieruilla ratsastavat ns. parodiat voi saada kahta tähteä enempää.

Jotain välillä 3-5 tähteä annan ainakin parodioille Hei Me Lennetään, Mies ja Alaston Ase 1-3, Hot Shots 1-2, Scream 1-2, Shrek 1-2, Austin Powers 1-3, Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon, Young Frankenstein, Lumottu, Top Secret, Brianin Elämää, Avaruusboltsit ja Shaun of the Dead, ja ja ja ja Villiä Hurjempi Länsi.
lainaa
Dingo

Rekisteröitynyt 09.01.2008

17.04.2008 klo 13.45

Hot Shots! \o/
lainaa
Juha-Pee

14.06.2008 klo 19.01 1 tykkää tästä

Hetken mielijohteesta ja pienestä toivon kipinästä alitajunnassani että Superhero Movie saattaisi kohota Scary Movie 1:sen tai jopa Hot Shotsien tasolle, kävin katsomassa mokoman rainan. Olin todennäköisesti ainoa joka ei nauranut elokuvan aikana kertaakaan ja pelästyin jo että huumorintajuni oli kadonnut. En ole edes uskaltanut tehdä kalibrointitestiä vanhojen Mies ja Alaston Ase -elokuvien kanssa, mitä jos en naura enää niillekään? Huoleni on ollut näemmä turhaa ja onkin huojentavaa huomata etten ole ainoa kenen mielestä nämä uudet kreisikomediat ovat huumorin pohjasakkaa.

Nyt saan vihdoin nukuttua yöni rauhallisesti.
lainaa
EpicFailure

03.08.2009 klo 10.15

Itse tykkäsin leffasta ja on se mielestäni yksi parhaista "Movie" elokuvista.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova