Tuorein sisältö

Star Wars: The Force Awakens

Ensi-ilta: 16.12.2015
Genre: Fantasia, Sci-fi, Seikkailu, Toiminta
Ikäraja: 12
Jari Tapani Peltonen

17.12.2015 klo 07.00 | Luettu: 75817 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Star Wars: The Force Awakens kopioi Uutta toivoa niin tarkkaan kuin mahdollista. Esiosatrilogia viittasi alkuperäistrilogiaan hyvillä ja huonoilla tavoilla: galaksi tuntui toisinaan ahtaalta, mutta teemat rakentuivat selkeiksi, eivätkä trilogiat loppujen lopuksi ole edes saman tyylisiä. Force Awakens sen sijaan on puhdasta fanifiktiota, joka märehtii vanhaa, koska muuta ei fanin nuppiin mahdu. Jälleen pahan imperiumin musta pottapää jahtaa itsepäistä droidia, johon on asennettu tärkeitä tietoja. Kun hiekka-aavikon nuorukaiset lähtevät droidin ja kokeneen soturin matkaan Millennium Falconilla, he saavat kuulla mystisestä Voimasta ja kapinaliikkeestä, joka ennen pitkää hyökkää imperiumin Kuolemantähden kimppuun. Uuden keisarin hologrammi nähdään jo nyt ja uusi Dark Helmet miettii jo nyt perhesuhteita ja oppilaan mahdollisuutta, vaikka Uusi toivo jätti nuo kuviot jatko-osille. Luovaa.

Han Solo on yhä rento ryökäle, joka iän tuoman arvokkuuden myötä hoitaa myös Ben Kenobin eli oppi-isän osuuden. Harrison Fordin vuorovaikutus nuorten tulokkaiden ja tietenkin Chewbaccan kanssa pelastaa elokuvan. Henkilökemioista kumpuava huumori yhdistettynä uskottaviin tehosteisiin takaa sen, että monet esiosiin pettyneet ulisevat onnesta näin ensi päivinä. Vuoden mielikuvituksellisin avaruusooppera on Nouseva Jupiter, mutta Jupiterin pökkelöt hahmot ja kankea ja sekava rytmi eivät pärjää alkuunkaan Force Awakensin luontevalle jouhevuudelle, joka on tuttua ohjaaja J.J. Abramsin Star Trekeistä. Abramsin ensimmäisen Trekin yhtäläisyydet Uuteen toivoon ovat niin selkeitä, etten olisi uskonut, että hän kehtaa toistaa tempun tökerömmin. Visuaalisesti lahjakas ja mukavanoloinen setä pyörittää isoja tuotantoja. Miten hänellä voi olla näin heikko itsetunto? Hän ei kehtaa sanoa mitään omaa.

Daisy Ridley näyttelee romunkerääjää, John Boyega entistä stormtrooperia ja Oscar Isaacs kapinallispilottia. Normaalit, harmittomat tyypit tempautuvat rutiineihin ja vähintään yksi on Luken korvike: kaikki on turvallista ja luotettavaa. Kolmikko myy valikoiman tunteita ja tilanteiden vaarallisuuden, mikä tulee tarpeeseen, sillä uusi pottapää ei pärjäisi puolta sekuntia esiosajedeille. Roistot vaikuttavat epäpäteviltä turvajärjestelmineen kaikkineen, mutta vaarat on mitoitettu oikein kokemattomille ja rupsahtaneille sankareille, joten piu piu vaan, tämä on kelpo ajanvietettä.

En aio urputtaa tästä 10 vuotta. George Lucasin saagan osana en tätä ajattele, sillä tämä ei lisää siihen mitään, vaan ottaa siitä pois. Force Awakens on niin fiksoitunut status quohon, että se käytännössä kumoaa alkuperäistrilogian loppuratkaisun: konnien nimet on vaihdettu, mutta kaikki on ennallaan. Vaderin sielu pelastettiin, mutta ilmeisesti muut jatkoivat kärsimistä imperiumin varjossa heti ewokien bileiden jälkeen. Kuolemantähtiä on kenties posauteltu parin vuoden välein, sillä uusin ei tee porukkaan suurta vaikutusta. "Taas yksi Kuolemantähti", sanoo tyyppi tilaisuudessa, jossa monet ovat syntyneet Endorin taistelun jälkeen. Tuolla hetkellä elokuva vaikuttaa jo parodioivan itseään.

Koko sinä aikana kun pompin mummon pöydällä viskellen muovinpalasia ufoja kohti, en tiennyt Star Warsista mitään. Koin ensin paremman Fordin eli Indiana Jonesin ja muistaakseni parikin Star Wars -kopiota, kuten Starchaserin. On silti helppoa ymmärtää, miten paljon uutta alkuperäiset elokuvat tarjosivat aikanaan, varsinkin kun koin esiosat tuoreina. Jos et sisäistä, miksi Yodan ja Dookun kaksintaistelua kuvailtiin huikean viihdyttäväksi yllätykseksi vuonna 2002, voit yhtä hyvin viitata kintaalla Imperiumin vastaiskun yllätyskäänteelle: parasta ennen -päivä meni jo. Minua esiosien hullunkurinen kömpelyys hykerryttää yhä, niiden tarina kiehtoo ja niiden traagisuus liikuttaa ja vaikka osa tehosteista häviää jo videopeleillekin, mielikuvituksen määrä on yhä häkellyttävää. Force Awakens parantaa monia asioita käytännön toteutuksessa, mutta en koe, että sydämeni edes osaa vertailla valmiiksi pureksittua ammattitaitoista kopiota ja ainutlaatuista kulttikamaa.

Osasin pahinta pelätäkin, mutta sitten yksi nostalgisista trailereista teki minut nälkäiseksi. Nostalgian ei tarvitse olla ikuisten lapsien nuoleskelua. Fordin trailereissa esittämät utuiset repliikit ovat hahmon ehdoilla tapahtuvaa nostalgiaa, jota voi esiintyä jopa itsenäisessä elokuvassa. Kun kuulin Abramsin vihjaavan, että kenraali Leiaa kutsutaan prinsessaksi kerran, kehittelin päässäni fantasian, jossa utu-Solo kutsuu häntä prinsessaksi tavalla, joka on ikimuistoinen kuin sanojenvaihto "rakastan sinua" ja "tiedän". Mutta paskan marjat: sekin olisi vaatinut todellisen vision. Perusasiat rullaavat luontevasti. Mitään ei ole erikseen tyritty. Elokuva on nähty ja unohdettu.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< The Ridiculous 6... Mr. Holmes... >

Keskustelut (72 viestiä)

apex

Rekisteröitynyt 21.12.2010

17.12.2015 klo 08.18 19 tykkää tästä

Itse pidin paljon, on tämä parempi kuin yksikään viime vuosien Marvel-leffa, puhumattakaan Abramsin Star Trek -hirvityksistä. Nostalgian voimalla etenee, mikä on sekä hyvä että huono asia. Uudet näyttelijät ovat erittäin hyviä, ja vanhat siedettäviä. Daisy Ridley on ihana.
lainaa
Force

17.12.2015 klo 08.46 27 tykkää tästä

Elokuva on nähty ja unohdettu. Noh.. Itse mietin elokuvaa vieläkin koko ajan kun eilen näin. Muutenkin yksi huonoimmista arvosteluista oli tämä. Myös ainut arvostelu mikä antanut vain 3 tähteä. Melkein kaikki isojen lehtien arvostelut antanut 4 tai 5 tähteä. mm. The Guardian 5 tähteä. Itse annan elokuvalle myös 5 tähteä.
lainaa
Huikea

17.12.2015 klo 08.54 14 tykkää tästä

Telegraph, TheTime antoivat myös 5 tähteä. Rotten Tomatoes 94%. Imdb 9.0.
lainaa
Kova

17.12.2015 klo 09.04 16 tykkää tästä

Paras Star Wars elokuva sitten Imperiumin Vastaiskun. Tiistaina juuri kun Jedin paluun katsoi, niin Force Awakens oli kyllä omasta mielestä parempi.

Eli lista näyttää tästä lähtien tältä:

1.Imperiumin Vastaisku
2.Uusi Toivo
3.Force Awakens
4.Jedin Paluu
5.Sithin Kosto
6.Kloonien Hyökkäys
7.Pimeä Uhka
lainaa
Daealis

Rekisteröitynyt 27.05.2008

17.12.2015 klo 10.07 17 tykkää tästä

-Pahikset motittaa hyviksiä.
-Elintärkeää tietoa säilötään droidiin...
-...Joka pakenee...
-...Aavikkoplaneetalle...
-...Missä päätyy nuoren orvon käsiin...
-...Joka on tietämättään melko pätevä Voiman kanssa.
-Droidit paikallistetaan.
-Planeetalta paetaan Falconilla
-Saadaan apua Solon vanhalta kaverilta
-Jäädään taas kiinni kaverin omistamassa paikassa
-Opitaan sivussa hieman Voimasta
-Yksi päähahmo jää kiikkiin
-Kapinallisten tukikohta paljastuu pahiksille
-Sitä aiotaan ampua planeettoja tuhoavalla aseella
-Löytyy pieni heikkous
-Johdetaan pieni rag-tag tiimi kapinallisia tuhoamaan suojat
-Oppi-isä kohtaa pahiksen ja kuolee
-"Trench run"
-Hyvis ja pahis tappelee valomiekoilla, päätyy tasapeliin
-Iso ase räjähtää
-Kunhan tukikohta on tuhottu, hyvis lentää tapaamaan maanpakoon lähtenyttä Jedimestaria

Teinkö referenssin alkuperäisestä trilogiasta, vaiko Force Awakenistä? Molemmista.

Tekeekö se elokuvasta huonon? Ei tietenkään. JJ Abramsin tyypillistä "kamera-ajo naamaan kiinni ennen dramaattista paljastusta" manööveriä lukuunottamatta elokuva on hyvinkin uskollinen alkuperäisen fiilikselle. Mielenkiintoisia uusia ilmiöitä ja hahmoja pedataan oikein kivasti. Voisin kuvitella että Jedien ja Sithien historiaa jopa aukaistaisiin hieman enemmän seuraavissa elokuvissa, mitä koko tähän astiset kuusi episodia ovat sitä tehneet.

Ehkä seuraava elokuva on jo jotain muuta kuin intro viimeiselle elokuvalle.
Muokannut: Daealis 17.12.2015 klo 10.11 lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

17.12.2015 klo 11.44 34 tykkää tästä

"Avatar on vain Tanssii susien kanssa avaruudessa.

Tai siis vain Pocahontas avaruudessa.

Tai ehkä sittenkin vain Ferngully - viimeinen sademetsä tai Smurffit avaruudessa. Vain sitä Avatar on.

Avatar on jo unohdettu! Ketään ei kiinnosta Avatarin jatko-osatrilogia. Olisin iloisempi, jos James Cameron tekisi mitä tahansa, paitsi uusia Avatareja - miksei hän voi tehdä Terminaattoria?!

The Force Awakens on Uusi toivo?

Star Wars on palannut! Toivo on palannut! Viisi tähteä Star Warsille! Piru, kun ei jaksa odottaa seuraavaa Star Warsia! Uli uli uli uli!"

Muutaman ihmiskunnan jäsenen on syytä haistaa pitkä paska.
lainaa
WhereIsLuke

17.12.2015 klo 12.26 2 tykkää tästä

Erinomainen markkinointi Luken suhteen. Internet kysy missä Luke ? Elokuva kysy missä Luke ? Taitaa olla ensimmäinen elokuva, missä ei kusetettu markkinoinnin(julisteet yms.) suhteen. Jättivät sitten ässän episodi kasiin...
lainaa
Kylo_Ren

17.12.2015 klo 12.57 11 tykkää tästä

Onko jp:llä tai jollakin kommenttia 3D-käännöksen laadusta? Itse näin elokuvan 2D:nä.

Jotenkin sama ongelma kuin jj:n aiemmissa ohjaustöissä. Ei anneta tilaa hengittää. Kokoajan juoni kulkee vauhdilla ja kaikki keskustelut yms. mennään todella vauhdilla läpi. Uusi cantina kohtauskin vain hujahti mennä. Tykkäsin kyllä elokuvasta mutta vähän häiritsi, kun ei annettu tilaa hengittää välissä. Juonikin melko samaa kauraa new hopen kanssa mutta tästä päästään kyllä hyvin jatkamaan toivon mukaan uutta yllätyksellistä seikkailua. Nälkä tästä loppujen lopuksi jäi joten iha hyvä asia.
lainaa
Sobeckin_kaima

17.12.2015 klo 14.36 5 tykkää tästä

SISÄLTÄÄ SPOILEREITA. ÄLÄ LUE JOS ET OLE VIELÄ NÄHNYT.

4/5 Tyylipuhdas paluu juurille ja vahva avaus uuteen trilogiaan. Hieno seikkauiluelokuva joskaan ei kovin omaperäinen. Uudet hahmot olivat loistavia ja saagan rakastetuin hahmo Han Solo vei tarinaa eteenpäin näiden kanssa. Kylo Renin toiminta isänmurhineen oli jotain täysin uutta, kuvasti hienosti hahmon luonnetta sisäisine ristiriitoineen, teki hahmosta unohtumattoman ja asetti odotuksia tulevasisuuteen.

Audiovisuaalisensi virheetön yhdistelmä käytännön efektejä ja CGItä. Aika varman päälle oli tosin pelattu, tarina. Kopioitu Uutta toivoa ja Imperiumin vastaiskua juonikuvioineen ja vaihdettu hahmot uusiin. Kuvio kuitenkin toimi erinomaisesti. Mitään ei varsinaisesti tehty väärin vaan lähinnä jätettiin tekemättä kaikki mistä voisi tulla ristiriitaista vastaanottoa. Keskityttiin Galaksiin vain päähahmojen ympärillä ja viitattiin kintaalla kaikelle mitä muualla tapahtuu. Vai että tuhottiin Tasavallalle tärkeä aurinkokunta planeettoineen? Mitä tästä seurasi Tasavallalle? Ketään ei tuntunut hetkauttavan.

Toisaalta tässä varmaankin jätettiin aika paljon tarkoituksella seuraaville elokuville. Nyt vain esiteltiin uudet hahmot ja torjuttiin välitön uhka. Näinhän se rehellisesti meni alkuperäisissäkin, tosin enemmän resurssien ja tekniikan, kuin tarinankerronnan vuoksi. Omasta puolestani saisivat kyllä vähän antaa arvoa esiosatrilogiankin tarinankerronnalle ja maailman laajuudelle. Tämä kun oli juuri parasta antia osissa I-III. Toivon todella, että seuraavassa elokuvassa NÄYETÄÄN tarkemmin mitä toisaalla Uudessa Tasavallassa tapahtuu eikä jätetä kaikkea parin lyhyen sivulauseen varaan. Cliffhager-lopetus oli hieman halpamainen tapa päättää elokuva.

Suomennos oli ala-arvoinen, en voi uskoa että tästä oli Timo Porri vastuussa. Luulisi että tämän tason tuotantoon olisi mahdollista saada kääntäjäksi joku joka ymmärtää sen verran mitä on kääntämässä, että tietäisi mikä on galaksi. Porrin näkemyksen mukaan ilmeisesti mikä tahansa tähden ja yhden tai useamman planeetan muodostama joukko. Meno oli kuin Kummeleissa kun galaksit vain räjähtelivät. Kielitaidon puolesta tämä ei itselle ole ongelma mutta satunpahan vain arvostamaan suomenkin kieltä ja suomalaista tekstityskulttuuria. Ensimmäistä kertaa koskaan elokuvateatterissa jouduin jättämään tekstitykset tyystin lukematta.
lainaa
masturcheef

Rekisteröitynyt 29.12.2014

17.12.2015 klo 16.19 1 tykkää tästä

Sobeckin_kaima kirjoitti:

Suomennos oli ala-arvoinen, en voi uskoa että tästä oli Timo Porri vastuussa. Luulisi että tämän tason tuotantoon olisi mahdollista saada kääntäjäksi joku joka ymmärtää sen verran mitä on kääntämässä, että tietäisi mikä on galaksi. Porrin näkemyksen mukaan ilmeisesti mikä tahansa tähden ja yhden tai useamman planeetan muodostama joukko. Meno oli kuin Kummeleissa kun galaksit vain räjähtelivät. Kielitaidon puolesta tämä ei itselle ole ongelma mutta satunpahan vain arvostamaan suomenkin kieltä ja suomalaista tekstityskulttuuria. Ensimmäistä kertaa koskaan elokuvateatterissa jouduin jättämään tekstitykset tyystin lukematta.


Samaa mieltä suomennoksesta. Ylen sivuilla on juttu, jossa Porri kertoo kuinka tiukasti valvottua kääntäminen oli. Eli vika taisi ennemminkin olla todella mustasukkaisessa juonen valvonnassa ja tiukoissa säännöissä, kuin kääntäjässä.

Onneksi myös englanninkieli oli tässä helppoa ymmärtää, itsekin huomasin ettei tekstityksiä tullut juurikaan seurattua.

edit: tässä se Ylen juttu: http://yle.fi/uutiset/tahtien_sota_-elokuvan_kaantaja_tur
Muokannut: masturcheef 17.12.2015 klo 16.20 lainaa
ArmijaDäni

17.12.2015 klo 17.21 4 tykkää tästä

Kriitikko on voimissaan se on hyvä asia. Minä tykkäsin 5 tähteä.

Kriitikko voi myös haistaa sen pitkän paskan jos löydät sopivan.

Unohdin kriitikon nimen.....

lainaa
Lichi

Rekisteröitynyt 04.09.2011

17.12.2015 klo 17.42 9 tykkää tästä

Miksi arvostelussa ei keskitytty mihinkään olennaiseen? Näitä on esim.
-Erikoistehosteet
-3d-efektit
-Valomiekkataisteluiden toteutus
- Avaruusolioiden ja robottien toteutus
-Avaruustaistelut
-äänitehosteet ja musiikit

Miksi koko arvostelu keskittyy tarinaan, vaikka sen on tarkoitus tämäntyylisissä elokuvissa olla punainen lanka sitomaan hienoja taistelukohtauksia toisiinsa? Arvostelija on vapaa olemaan elokuvasta mitä mieltä haluaa, mutta jos arvostelee tehostespectaakkelia, voisi omistaa edes yhden kappaleen tehosteille.

Itse elokuva oli 10/10.
lainaa
masturcheef

Rekisteröitynyt 29.12.2014

17.12.2015 klo 21.34 15 tykkää tästä

Lichi kirjoitti:
Miksi arvostelussa ei keskitytty mihinkään olennaiseen? Näitä on esim.
-Erikoistehosteet
-3d-efektit
-Valomiekkataisteluiden toteutus
- Avaruusolioiden ja robottien toteutus
-Avaruustaistelut
-äänitehosteet ja musiikit

Miksi koko arvostelu keskittyy tarinaan, vaikka sen on tarkoitus tämäntyylisissä elokuvissa olla punainen lanka sitomaan hienoja taistelukohtauksia toisiinsa? Arvostelija on vapaa olemaan elokuvasta mitä mieltä haluaa, mutta jos arvostelee tehostespectaakkelia, voisi omistaa edes yhden kappaleen tehosteille.

Itse elokuva oli 10/10.


Varmaan siksi, että "olennainen" on kovin subjektiivista. Minusta arvostelu oli hyvä ja reilu.
lainaa
Leffafani

17.12.2015 klo 21.40 4 tykkää tästä

Lichi kirjoitti:
Miksi arvostelussa ei keskitytty mihinkään olennaiseen? Näitä on esim.
-Erikoistehosteet
-3d-efektit
-Valomiekkataisteluiden toteutus
- Avaruusolioiden ja robottien toteutus
-Avaruustaistelut
-äänitehosteet ja musiikit

Miksi koko arvostelu keskittyy tarinaan, vaikka sen on tarkoitus tämäntyylisissä elokuvissa olla punainen lanka sitomaan hienoja taistelukohtauksia toisiinsa? Arvostelija on vapaa olemaan elokuvasta mitä mieltä haluaa, mutta jos arvostelee tehostespectaakkelia, voisi omistaa edes yhden kappaleen tehosteille.

Itse elokuva oli 10/10.


"Miksi koko arvostelu keskittyy tarinaan, vaikka sen on tarkoitus tämäntyylisissä elokuvissa olla punainen lanka sitomaan hienoja taistelukohtauksia toisiinsa?"

Star Wars on paljon muutakin kuin valomiekkoja avaruusrämistelyä. Juuri se tarina teki vanhoistakin kiinnostavat ja kohta 40 vuoden jälkeen tarina vetää edelleen puoleensa. Toki tehosteetkin auttoivat paljon. Se että vanhaa kierrätetään uudessa elokuvassa on silkkaa laiskaa tarinankerrontaa. Varsinkin kun puikoissa ollut mies, joka käsikirjoitti Imperiumin vastaiskun eli vähän enemmän pitäsi odottaa.

Millaisia reaktioita oikein tullee sitten jatko-osasta, jos Hayden Christenssen palaa takaisin roolinsa? Tai, että Sidiouksen mestari Darth Plagues on sittenkin elossa ja taistelee Lukea vastaan (jos Mark Hamill saa edes moista tilaisuutta) ja ihmiset alkavat marisemaan "ei mitään I-III osista, kiitos!" ym?

Tai sitten kun paljastuu, että markkinointikikka fanien takapuolennuolinta "Lucasilla ei ole mitään tekemistä tämän kanssa" osoittautuukin, että ukon visioita tuli sittenkin leffaan.
lainaa
ufsddfshio

17.12.2015 klo 22.05 4 tykkää tästä

Onhan se joo halpaa että vanhaa juttua kierrätetään, mutta sarjan IV-VI jälkeen oikeastaan kaikki on ollut saman toistoa, jo jostain KOTORin ajasta. Se että pimeys, tai valo, aina lopulta nousee takaisin syrjäyttämään vastakohtansa nyt on vaan lähtökohdiltaankin aika klisee

Oikeastaan vaihtoehto on olla vain tekemättä uusia. Tavallaan on ihan perusteltua kysyä kannattiko tätä tehdä, mutta toisaalta kannattiko niitä alkuperäisiäkään? Kyllä maailmaan räminää mahtuu
lainaa
Geggo

17.12.2015 klo 23.04 9 tykkää tästä

Missä legendaarisiksi nousseet hahmontapaiset, kuten Jabba, BobaFet??

Tästä elokuvasta puuttuo fiktiiviset hahmot täysin!!
Muutama örkki, joista ei yksikään jäänyt mieleen.

Ja, Phasma!! Lempeällä naisen äänellä puhuva komentajat!! Ei näin......
lainaa
Guetta

Rekisteröitynyt 03.08.2011

18.12.2015 klo 00.48 2 tykkää tästä

Samaa mieltä arvostelun kanssa, vaikka heittäisin ehkä puoli tähteä lisää. Tuli juurikin Abramsin Star Trek -reboot mieleen, mikä yrittää olla vähän kaikkea ja ei sitten ole oikein mitään. Tämänkin elokuvan aikana kävin mielessäni alkuperäistrilogiaa useasti läpi, kernaammin olisin niitä ollut katselemassa kuin vanhoja muistelevan onanoijan tuotoksia, mutta kyllä "ammattitaidolla" rakennettua viihdepakettia miellytti katsella loppuun asti.
lainaa
Bob

18.12.2015 klo 04.52 11 tykkää tästä

Kylo Ren oli kyllä positiivinen yllätys. Ukko angstailee ja saa raivareita muttei kuitenkaan saavuta oikein mitään. Tälläinen pahis oli raikas tuulahdus verrattuna ennen nähtyihin tyyppeihin ketkä ovat erittäin itsevarmoja jne. Toivottavasti hahmo kehittyy kunnolla leffojen edetessä eikä jumitu tuohon vaiheeseen.

Leffa itsessään oli vähän tyhjän tuntuinen, näemme melkein pelkästään sotatantereita joissa ei ole muuta elämää kuin pari siviiliä.
lainaa
Cubisti

18.12.2015 klo 08.52 3 tykkää tästä

Tämähän on avaruus Oidipus/Hamlettia parhaimmilaan!

Kaveri kilahtaa ja haluaa kostaa ukin kuoleman. Ei vain tiedä oikein kenelle sen kostaisi! Ok, ukki mätki valomiekkaa enon kanssa joka iski ukilta käden poikki, mutta sehän oli vain tilien tasaamista. Sitten oman oppi-isän (se Voldemortin näköinen kaveri on tod. näk. Darth Plagueis, kts. Sithin kosto) entinen oppilas (Palpatine) tappoi ukin, mutta Darth Plagueis pystyy huijaamaan kuolemaa, joten tulisiko ukki vielä takaisin jatkossa? No sitten tulee ilmeisesti serkkutyttö sotkemaan suunnitelmat ja vetää tyhjiltään serkkuaan 100-0 päihin. Kaveri muuten tappaa isänsä ennen sitä ja kiukuttelee äidilleen vielä myöhemmin, jonka veli alkaakin sitten kouluttaa serkkutyttöä (siis omaa tytärtään) uudeksi jediksi jonka avulla pitäisi Darth Plagueiseksesta päästä eroon.

Kuka sanoo, etteikö Star Warsissa olisi aineksia Shakespearen romaaniin? Vaihtaa avaruusalukset ja planeetat hevosiin ja linnoihin ja pistäkää puhe runomittaan, niin historianklassikko olisi siinä.
lainaa
TommiM

18.12.2015 klo 09.29 12 tykkää tästä

Siitäkin huolimatta että juoni on suora kopio, elokuvan suurin ongelma on pääpahikset. Kylo Ren vaikuttaa aluksi oudolta darth vader/batmanin Bane kopiolta, mutta ottaessaan kypärän pois muuttuu oudoksi Robert Pattinson/H. Potter/Calculus hybridiksi. Lisäksi tämä pakkasen raiskaama pulkannaru on kouluttautunut taisteluun koko elämänsä, mutta ottaa 6-0 turpaan pikkutytöltä joka saa ensimmäistä kertaa valomiekan käteen ja vain sopivasti ajoitettu maanjäristys pelastaa hahmon, ikävä kyllä. Nazimainen storm trooper komentaja ja uusi "keisari" yrittävät varmaan olla pelottavia, mutta todellisuudessa ovat pelkästään koomisia.

Erikoistehosteet ovat hienot ja Chewbacca on mahtava, mutta muuten elokuva on ajanhukkaa.
lainaa
Raat0

Rekisteröitynyt 11.04.2007

18.12.2015 klo 10.50 5 tykkää tästä

Pakko sanoa, että Peltoselta tuli kerrankin arvostelu, joka sujahtaa sukkana poistoaukkoon (jotenkin tämä vertaus kuulosti mielessä vähän paremmalta) ja tehokkaasti tiivistää olennaiset asiat koko leffasta (paitsi että kehuit esiosia, eli haista paska, Peltonen). The Force Awakens on läpeensä "hyvin tehty" leffa, ehdottomasti viihdyttävä alusta loppuun ja täynnä Star Wars -tunnelmaa, mutta häpeilemätön vanhan kierrättäminen vie aika paljon tehoa pois ja tosiaan jossakin määrin myös heikentää alkuperäisen trilogian merkitystä tarinan osalta.

Näyttelijävalinnat eivät minusta osuneet kovinkaan nappiin. Pääpahisten vertailu johonkin Harry Potteriin ei ole edes kaukaa haettua, niin onnettomia siloposkia nämä ovat. Tykkäsin siitä, että Kylo Ren oli nuori, impulsiivinen ja epävarma, mutta tuon tunkeminen käytännössä suoraan Vaderin saappaisiin oli aivan väärä liike, Hux-nimisestä kävelevästä vitsistä nyt puhumattakaan. Rey ja Finn eivät toimineet merkittävästi näitä paremmin, ja turhan paljon tosiaan oli Han Solon (ja Chewbaccan) karisman varassa.

Kyllä minä The Force Awakensin katson mieluummin uudestaan kuin kosken enää yhteenkään esiosaan, mutta kaiken kaikkiaan kyseessä on missattu tilaisuus, jonka on vaikea nähdä muodostuvan minkäänlaiseksi klassikoksi ihan vaan siksi, että se roikkuu kaksin käsin vanhassa kiinni. Tyylipuhtaan toteutuksen myötä ja kaikenlaisen rohkeuden puuttuessa leffa on lähes raivostuttavan "ihan OK" joka mittapuulla.
lainaa
Milli

18.12.2015 klo 11.26 2 tykkää tästä

Varoitus SPOLEREITA:

Itse pidin leffasta. Kylo Ren oli oiva hahmo, maskilla tai ilman. Ray oli hyvä hahmo. Han Solo oli rautaa! En olisi uskonut että Harrisonilla on vielä se touch mutta kyllä vain on!

4/5

Raat0 kommentoidakseni niin kuka Vaderin saappaita sitten täyttäisi? Benin isoisä oli voiman ruumiillistuma, setä ja äiti myös. Isä ollut aina ollut ristiriitainen galaktinen sankari, niin kait siinä pojallakin on tekemistä. Benin motiivieista ei paljastettu leffassa mitään, ei sitten mitään. Jäi juuri niin suureksi mysteeriksi kuin Rayn vanhemmatkin.
lainaa
Milli

18.12.2015 klo 11.31 5 tykkää tästä

TommiM kirjoitti:
Lisäksi tämä pakkasen raiskaama pulkannaru on kouluttautunut taisteluun koko elämänsä, mutta ottaa 6-0 turpaan pikkutytöltä joka saa ensimmäistä kertaa valomiekan käteen ja vain sopivasti ajoitettu maanjäristys pelastaa hahmon, ikävä kyllä.


Unohdit varmaan että tätä pakkasen raiskaamaa narua ammuttiin wookien blasterilla kylkeen, kyseisellä aseella listittiin leffassa 3-4 stormtroopperia yhdellä kudilla ja eiköhän se maanjäristys ollut kuitenkin voiman puuttumista tapahtumiin eikä vain sattumaa.
lainaa
Raat0

Rekisteröitynyt 11.04.2007

18.12.2015 klo 12.34 2 tykkää tästä

Milli kirjoitti:
Raat0 kommentoidakseni niin kuka Vaderin saappaita sitten täyttäisi?

Ei kukaan. Siksi olisinkin nähnyt mielelläni kokonaan erilaisen lähestymistavan pahiksiin sen sijaan, että leffa olisi vain yrittänyt korvata alkuperäisten leffojen hahmoja yksi yhteen. Kylo Ren toimii parhaiten silloin, kun hän näyttää ei-Vadermaisia puoliaan, ja tavallaan tuo on hahmona sekä elokuvan paras että huonoin — huomattavasti mielenkiintoisempi kuin esimerkiksi yksikään päähahmoista, mutta kaikkien heikkouksiensa myötä ei toimi pääpahiksena sitten tippaakaan.
lainaa
Miku

Rekisteröitynyt 10.12.2013

18.12.2015 klo 12.56 9 tykkää tästä

Milli kirjoitti:
TommiM kirjoitti:
Lisäksi tämä pakkasen raiskaama pulkannaru on kouluttautunut taisteluun koko elämänsä, mutta ottaa 6-0 turpaan pikkutytöltä joka saa ensimmäistä kertaa valomiekan käteen ja vain sopivasti ajoitettu maanjäristys pelastaa hahmon, ikävä kyllä.


Unohdit varmaan että tätä pakkasen raiskaamaa narua ammuttiin wookien blasterilla kylkeen, kyseisellä aseella listittiin leffassa 3-4 stormtroopperia yhdellä kudilla ja eiköhän se maanjäristys ollut kuitenkin voiman puuttumista tapahtumiin eikä vain sattumaa.

Lisäksi leffan alkupuoliskolla tehtiin jo enemmän kuin selväksi, että Rey on selviytynyt Jakkulla pienestä asti yksin, on helvetin hyvä lähitaistelussa ja käyttää aseenaan sauvaa. Kylo myöskin miekkaili ennen Reytä jo Finniä vastaan, missä hän otti osumaa ja luonnollisesti väsyi fyysisesti.
lainaa
TommiM

18.12.2015 klo 15.22 4 tykkää tästä

Itseasiassa tarkemmin ajateltuna elokuvan kannalta on hyvä, että pahiksena on epätasapainoinen isoisäkompleksia poteva, ulkoisesti 12-vuotiasta larppaajaa muistuttava pitkätukka. (Ja nyt tämän kirjoitettuani ymmärrän miksi niin monet star wars fanit pystyvät hahmoon niin hyvin samaistumaan.)

Jos kyseisessä roolissa olisi vaikka Tom Hardy, Christoph Waltz tai joku muu pätevä pahis niin elokuvan lopputuloksessa ja varsinkin taistelukohtauksissa maskottia (Finn) ja ihmetyttöä (Rey) vastaan olisi vielä vähemmän uskottavuutta.
lainaa
Bob

18.12.2015 klo 15.43 2 tykkää tästä

Miku kirjoitti:
Milli kirjoitti:
TommiM kirjoitti:
Lisäksi tämä pakkasen raiskaama pulkannaru on kouluttautunut taisteluun koko elämänsä, mutta ottaa 6-0 turpaan pikkutytöltä joka saa ensimmäistä kertaa valomiekan käteen ja vain sopivasti ajoitettu maanjäristys pelastaa hahmon, ikävä kyllä.


Unohdit varmaan että tätä pakkasen raiskaamaa narua ammuttiin wookien blasterilla kylkeen, kyseisellä aseella listittiin leffassa 3-4 stormtroopperia yhdellä kudilla ja eiköhän se maanjäristys ollut kuitenkin voiman puuttumista tapahtumiin eikä vain sattumaa.

Lisäksi leffan alkupuoliskolla tehtiin jo enemmän kuin selväksi, että Rey on selviytynyt Jakkulla pienestä asti yksin, on helvetin hyvä lähitaistelussa ja käyttää aseenaan sauvaa. Kylo myöskin miekkaili ennen Reytä jo Finniä vastaan, missä hän otti osumaa ja luonnollisesti väsyi fyysisesti.

Juuri näin. Välillä kommentteja lukiessa mietin olisiko kepin tilalla pitänyt olla siniseksi maalattu miekka ja Reniltä molemmat kädet leikattu irti että vähän hitaammatkin kaverit ymmärtäisivät näinkin yksinkertaisia asioita.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

18.12.2015 klo 20.09 21 tykkää tästä

Olen lukenut läjäpäin keskusteluja. Ilmeisesti suuri osa leffan faneistakin myöntää kopioinnin, mutta "se ei haittaa", koska "mitä muutakaan leffa olisi voinut tehdä" tai "tämä oli juuri oikea tapa palauttaa oikea Star Wars -tunnelma".

Ihmisten mielikuvituksen rajoittuneisuus on uskomatonta. Kirjaimellisesti uskomatonta. Pyörittelen silmiäni.

Hyväksyisikö joku tällaisen Episodi seiskan:

Uusi tuleva jedi on orja laajassa kaivoskompleksissa. Orjat eivät ole koskaan nähneet taivasta. He louhivat kristallia jumalalle, jonka joukot pitävät tiukkaa kuria. Eräänä päivänä päähenkilö löytää valomiekan. Vanhus kertoo hänelle tarinan siitä ja laajemmasta universumista yläpuolella. Kun sankari rohkaistuu ja taistelee tiensä ulos, hän oppii, että "jumalan" naamion takaa löytyy laskelmoiva roisto.

Pinnalla sankari tapaa Han Solon, joka ottaa hänet mukaan ja kertoo hänelle mikä on universumin tila. Valikoima uusia ja vanhoja hahmoja esitellään ja täpäriä tilanteita esiintyy, sillä sankari on etsintäkuulutettu.

Loppuhuipennuksessa Voiman alkeet oppinut sankari palaa kaivoshelvettiin uusien liittolaistensa kanssa, koska heillä on omat syynsä pysäyttää mainittu "jumala". Sankari vapauttaa kansansa kahleista ja niinpä he näkevät tähdet ensi kertaa. Loppu.

Tämä kuvailtu elokuva on se mainittu Starchaser. Mukana on myös droideja, hirviöitä ja ainakin yksi dramaattinen kuolema. Pointti: edes Star Warsin suorat kopiot eivät ole niin saatanan säälittäviä kopioita kuin Abramsin Star Trek ja The Force Awakens.

Tämä viesti oli toivottavasti viimeinen pala terapiaa, jota tarvitsin. Tahdoin vielä hetki sitten vetää Abramsia turpiin, kun näin jonkun uutisen otsikolla "Abrams talks about storytelling".
lainaa
kysynvaan

18.12.2015 klo 21.06 21 tykkää tästä

Lichi kirjoitti:
Miksi arvostelussa ei keskitytty mihinkään olennaiseen? Näitä on esim.
-Erikoistehosteet
-3d-efektit
-Valomiekkataisteluiden toteutus
- Avaruusolioiden ja robottien toteutus
-Avaruustaistelut
-äänitehosteet ja musiikit

Miksi koko arvostelu keskittyy tarinaan, vaikka sen on tarkoitus tämäntyylisissä elokuvissa olla punainen lanka sitomaan hienoja taistelukohtauksia toisiinsa? Arvostelija on vapaa olemaan elokuvasta mitä mieltä haluaa, mutta jos arvostelee tehostespectaakkelia, voisi omistaa edes yhden kappaleen tehosteille.

Itse elokuva oli 10/10.


Miksi kirja-arvosteluissa ei keskitytä olennaisiin asioihin, joita ovat mm. selkeä ja helposti luettavaa kirjasintyyppi, paperin laatu, kirjan kannet sekä sidontatekniikkaa?
lainaa
Miku

Rekisteröitynyt 10.12.2013

18.12.2015 klo 23.49 6 tykkää tästä

"Olen lukenut läjäpäin keskusteluja. Ilmeisesti suuri osa leffan faneistakin myöntää kopioinnin, mutta "se ei haittaa", koska "mitä muutakaan leffa olisi voinut tehdä" tai "tämä oli juuri oikea tapa palauttaa oikea Star Wars -tunnelma".

Ihmisten mielikuvituksen rajoittuneisuus on uskomatonta. Kirjaimellisesti uskomatonta. Pyörittelen silmiäni."

Sanoo sama tyyppi, joka antoi Avatarille viisi tähteä. Ja Avatar ei kopioinut juoneltaan vain yhtä, vaan useampaa leffaa (Pocahontas ja Dances with Wolves tulevat parhaimpina esimerkkeinä mieleen).
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

19.12.2015 klo 01.06 12 tykkää tästä

Miku kirjoitti:
Sanoo sama tyyppi, joka antoi Avatarille viisi tähteä. Ja Avatar ei kopioinut juoneltaan vain yhtä, vaan useampaa leffaa (Pocahontas ja Dances with Wolves tulevat parhaimpina esimerkkeinä mieleen).


Rautalankaa:

Tutun tarinan kertominen uudella tavalla on normaali tapa luoda uutta. Ensimmäinen Star Wars on tavallaan uusi versio samuraielokuvasta Kätketty linnake, ja yhtä hyvin voidaan sanoa, että se tuo Flash Gordonin tyyliset avaruusseikkailut uuteen aikaan ratkaisevasti kehittyneen teknologian ja uuden mytologian avulla. Tässä ei ole mitään väärää.

Avatar on uuden sukupolven Star Wars. Avatar kertoo tarinan, joka on pääpiirtein tuttu, mutta tarina kerrotaan eri lajityypissä kuin yleensä ja täysin uudella tekniikalla ja tyylitajulla - täsmälleen kuten Star Wars teki.

Jos joku ei samaistu sinisiin jättiläisiin samalla lailla kuin Harrison Fordiin, hän voi sanoa tämän ääneen ja tulla ymmärretyksi. Vakiorepliikki Pocahontasiin tms. liittyen on sisällötön. Se ei merkitse mitään. Se on kuultu muualta. Toistajat eivät ymmärrä, mitä he yrittävät sanoa. Onko Pocahontasin tarinassa jotakin vikaa? Jos Neytiri jatko-osassa kärrätään Iso-Britanniaan ja hänestä yritetään tehdä salonkikelpoinen ihminen, se on potentiaalisesti aika pirun muikea sci-fitarina. Sanon kyllä kiitos sci-fi-Pocahontas kakkoselle, joka aloittaa trilogian.

Se, kun tarina kerrotaan samalla tavalla kuin se on kerrottu tunnetuimmassa versiossa, on kopioimista.

Seitsemän samuraita on huippuleffa. Länkkäriversio Seitsemän rohkeata miestä on mainio leffa. Kun varhaiset huhut väittivät, että yksi itsenäisistä Star Wars -leffoista on jediversio Seitsemästä samuraista, se kuulosti lupaavalta.
lainaa
HansKompis

19.12.2015 klo 02.02 4 tykkää tästä

Nussun nussun! En muista ekoista starwarseista muuta kuin että valomiekat on siistei ja dartveideri on paha. Pum pum viuh. Voima olkoon Kansasista, koska Texasissa on moottorisahojen ylituotantoa. Uusi star wars tarjoaa ennen näkemättömiä elokuvan ruutuja ja syömättömiä popcorneja. Olisiko se parempi jos ns tarina olisi ns uskottavampi? Aivan sama. Katsomaan mennään koska star wars. Tähtien sota! Peltonen sotii kolmella tähdellä, onko jokin niistä Kuoleman Tähti vai Annikki Tähti?! Muistatko Viipurin, se oli karjalaisten kaupunki. Perskutirallaa.
lainaa
Rysler

Rekisteröitynyt 19.12.2015

19.12.2015 klo 02.41 7 tykkää tästä

Peltosella on hyviäkin pointteja mutta uskottavuutta syö kiroilu ja muiden mielipiteiden mollaaminen.

Omasta mielestäni elokuva oli oikein hyvä. Se mihin Abrams tällä pyrki ja mihin myös pääsi oli oikean Star Wars-elokuvan tunnelma, joihin episodit 1-3 eivät ainakaan yltäneet. Sympaattiset hahmot, huumorin ja draaman sopiva sekoitus ja tarinan sydämellisyys paistoi läpi.

Itse näen että samankaltaisuudet aiempaan korostivat sitä, että soihtu siirtyy seuraavalle sukupolvelle: Uudet hahmot joutuvat samankaltaisiin tilanteisiin kuin Luke ja kumppanit aikoinaan ja selviävät siitä omalla tavallaan. Ikään kuin reboot uudelle katsojien sukupolvelle, jotka eivät eläneet Star Warsin kulta-aikaa.

4/5.
lainaa
KRHS

19.12.2015 klo 04.19 7 tykkää tästä

Itseäni ei häirinnyt samankaltaisuus, tai no, cantina kohtaus tuntui vähän siltä että pakko nyt tälläinenkin saada mukaan kun on ennenkin ollut.
Mutta leffa itsessään toimii erittäin hyvin ja jatkoa ajatellen palaset ovat ihan helvetin hyvillä paikoilla. 8 leffalla tulee olemaan täydellinen lähtöasetelma tehdä oikeasti kova SW-leffa.
lainaa
Tombpa

Rekisteröitynyt 19.12.2015

19.12.2015 klo 13.30 6 tykkää tästä

Itse antaisin elokuvalle samanlaisen arvosanan kuin arvostelun kirjoittaja. Olihan elokuvassa paljon samaa fiilistä kuin aiemmissa osissa. Oli mukava nähdä nykyaikainen star wars leffa, komealta näytti.

Tarinaltaan tämä elokuva jätti kuitenkin melko kylmäksi. Päähenkilö tytön tarina kerrottiin hyvin ja siihen olin tyytyväinen. Tumman kaverin tarina kerrottiin kuitenkin todella löysästi. Ei oikein saanut käsitystä siitä että kuinka kauan hän oli first orderissa ollut ja mitä kaveri oli tähänastisen elämänsä puuhaillut. Hän vain päätti tuostanoin vaan auttaa kapinallisia vähän kuin päähänpistona.

Erityisen huonosti oli kerrottu Solon ja Leian välinen suhde. Tuntui vähän siltä niinkuin ois katsonut jotain saippuaoopperaa. Ei kyllä mitenkään välittynyt sitä tunnetta että heidän viime tapaamisestaan olisi kauan aikaa. Kylo Renin taustakin kerrottiin vain parilla lauseella ja se oli siinä. Erityisen halvalta tuntui myös se kuinka nopeasti Han Solon hahmo kuopattiin. Tarvitsee ehdottomasti oman sivusaaga elokuvan hahmolle että saisi edes jonkinlaista kuvaa että mitä hänen tarinassaan tapahtui episode kutosen jälkeen etenkin Leian kanssa.

Jäi semmoinen fiilis että elokuva oli pakko saada myynnin kannalta ihanteelliseen reilun parin tunnin mittaan. Tähän sitten ängettiin vähän kaikkea mutta ei juuri mitään tarpeeksi. Olisin paljon mieluummin katsonut vaikkapa kolmen tunnin mittaisen elokuvan jos siihen oltaisiin saatu paremmin syvyyttä eri hahmojen taustoiden kerrontaan. Tunnetasolla tämä jäi aika kauas useimmista episodeista. Ajattelin että kun aikaa oli 10 vuotta kulunut edellisestä leffasta niin olisi ollut mehuissaan tämän katsomisen jälkeen. Perus hollywood tuotoksen maku jäi suuhun. Toisaalta seuraava episodi jäi hyvään kohtaan ja odotan sen tarinalta ehdottomasti enemmän.

Omiiin mielipiteisiin saattaa hieman vaikuttaa se että viimeksi katsomani episodit 4-6 ovat parhaiten muistissa.
Muokannut: Tombpa 19.12.2015 klo 13.33 lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

19.12.2015 klo 15.03 8 tykkää tästä

Rysler kirjoitti:
Peltosella on hyviäkin pointteja mutta uskottavuutta syö kiroilu ja muiden mielipiteiden mollaaminen.


Jep. Täytyy sanoa, että tässä ketjussa on asiallisia oikeiden ihmisten mielipiteitä eri näkökulmista. En halua huudella heille. Asiaton kiukkuiluni on suunnattu sinne pimeyteen, missä syntyy persoonattomia vakiorepliikkejä, joita toistellaan kaikkialla vuosi toisensa jälkeen.

Toistan esimerkin mielipiteestä, jota tahdon tylyttää: "Esiosat ovat huonoimpia elokuvia ikinä. Avatar on vain Pocahontas. The Force Awakens on kolmanneksi paras Star Wars."

Tässä on sama mielipide ymmärrettävässä muodossa (mielipiteen voi perustella lukuisilla tavoilla, tämä on vain esimerkki): "Jo Jedin paluu meni liian pitkälle nallekarhuineen ja Jabba the Hutteineen. The Force Awakens on jälleen kertomus oikeista, samaistuttavista ihmisistä."

Jos The Force Awakens on yhtä iso elämys jollekin kuin Avatar on minulle, niin hyvä. Tulemme molemmat saamaan lisää.

https://www.youtube.com/watch?v=J-X0HPtQjlM
lainaa
fsdjpiofdjip

19.12.2015 klo 17.36 2 tykkää tästä

On kyl aika jännä miten suuressa arvossa Star Warsia pidetään, mutta yleensä kun aletaan keskustelemaan niin se menee jotakuinkin niin että olihan ne esiosat ihan täyttä paskaa, eikä se Jedin Paluukaan niin kova ollut.

Eli kuudesta leffasta kaksi on hyviä ja silti sarjaa tituleerataan maailman parhaimmistoon? Jopa IV ja V saavat joskus kommenttia että olihan ykkösessä ilmaa tjsp
lainaa
OldHorny

Moderaattori

Rekisteröitynyt 11.10.2007

19.12.2015 klo 17.57 3 tykkää tästä

Ei uudet Star Warsit kiinnosta yhtään, mutta halusin vain sanoa:

STARCHASER MAINITTU! Paras. Leffa. Ikinä. Alkuperäinen VHS löytyy edelleen.
lainaa
Kylo

19.12.2015 klo 19.06 6 tykkää tästä

Jari-Pee kirjoitti:
Olen lukenut läjäpäin keskusteluja. Ilmeisesti suuri osa leffan faneistakin myöntää kopioinnin, mutta "se ei haittaa", koska "mitä muutakaan leffa olisi voinut tehdä" tai "tämä oli juuri oikea tapa palauttaa oikea Star Wars -tunnelma".

Ihmisten mielikuvituksen rajoittuneisuus on uskomatonta. Kirjaimellisesti uskomatonta. Pyörittelen silmiäni.

Hyväksyisikö joku tällaisen Episodi seiskan:

Uusi tuleva jedi on orja laajassa kaivoskompleksissa. Orjat eivät ole koskaan nähneet taivasta. He louhivat kristallia jumalalle, jonka joukot pitävät tiukkaa kuria. Eräänä päivänä päähenkilö löytää valomiekan. Vanhus kertoo hänelle tarinan siitä ja laajemmasta universumista yläpuolella. Kun sankari rohkaistuu ja taistelee tiensä ulos, hän oppii, että "jumalan" naamion takaa löytyy laskelmoiva roisto.

Pinnalla sankari tapaa Han Solon, joka ottaa hänet mukaan ja kertoo hänelle mikä on universumin tila. Valikoima uusia ja vanhoja hahmoja esitellään ja täpäriä tilanteita esiintyy, sillä sankari on etsintäkuulutettu.

Loppuhuipennuksessa Voiman alkeet oppinut sankari palaa kaivoshelvettiin uusien liittolaistensa kanssa, koska heillä on omat syynsä pysäyttää mainittu "jumala". Sankari vapauttaa kansansa kahleista ja niinpä he näkevät tähdet ensi kertaa. Loppu.

Tämä kuvailtu elokuva on se mainittu Starchaser. Mukana on myös droideja, hirviöitä ja ainakin yksi dramaattinen kuolema. Pointti: edes Star Warsin suorat kopiot eivät ole niin saatanan säälittäviä kopioita kuin Abramsin Star Trek ja The Force Awakens.

Tämä viesti oli toivottavasti viimeinen pala terapiaa, jota tarvitsin. Tahdoin vielä hetki sitten vetää Abramsia turpiin, kun näin jonkun uutisen otsikolla "Abrams talks about storytelling".


Se on ihan sama mitä yrität lässyttää, mutta perseelleen taas meni. Se, että rupeat haistattelemaan elokuvan katsojille todistaa sinun olevan kusipää. Se on ihan sama jos haukut elokuvan, mutta jokaisella katsojalla on oikeus omaan mielipiteeseen. Itse en noteeraa noita ihannoimiasi esiosia ja Avatareja mitenkään, mutta en hauku siksi sinua tai muita kusipäiksi. Haukun sinua kusipääksi koska olet kusipää. Jos oikeasti olet terapian tarpeessa, niin sitä varmaan saa muualtakin kuin paskaa kirjoittamalla. Sinua kopioiden olet edelleen saatanan säälittävä kriitikko.
lainaa
Zerff

20.12.2015 klo 13.51 2 tykkää tästä

Itse pidin leffasta, toisaalta odotukset eivät olleet korkealla. Semmonen leffojen big mac, joka maistui melkein samalta kuin se ammoinen ensimmäinen koska starwars ( ja toisto).

Kuten jotkut viisaammat netissä ehtivät kommentoimaan niin tarinan osalta koko leffa tuntui siltä että tarkoituksena oli nollata tilanne / universumi, mutta tavalla joka ei loukkaisi faneja _liikaa_. Olisin toivonut hieman lisää kestoa leffalle jos sillä olisi saatu lisää aikaa tautojen ja maailmojen rakentamiseen. Uusin deathstar ja sen käyttäminen maailmoihin joista katsoja ei välittänyt pätkää tai ollut koskaan kuullutkaan, ei hetkauttanut. 30v oli kulunut mutta eivät sitten viitsineet käyttää enempää aikaa siihen että olisi vähän avattu ympäröivän galaxin tilannetta. ( välihuomautus: "System" suomennettu galaksiksi, uuuh vitutti, mahtaa vituttaa nyt myös suomennoksen tekijää.)

Uusi tapa käyttää voimaa ( ammuksen pysäytys) oli vaikuttava, mutta sitten lopussa taas jäi miettimään että mihin se kyky käyttää ympäristä katosi loppuduelin aikana. Mikään ei viitannut siihen että Ren olisi kärsinyt liiallisesta kunniallisuudesta tasoittaakseen kaksintaistelun vain alottelijoiden tasolle.

Leffassa oli paljon asioita joista voisin nillittää pitempäänkin, mutta toisaalta siinä oli paljon hyvääkin. Pääasia että nyt on päästy alkuun ja toivon mukaan seuraavat osat onnistuvat avaamaan laajemmin tarinaa ja päätymään tarinankerronnallisesti tuoreemmille ( ainakin starwarsien näkökulmasta) poluille .


lainaa
Miku

Rekisteröitynyt 10.12.2013

21.12.2015 klo 00.14 1 tykkää tästä

Jari-Pee kirjoitti:

Rautalankaa:

Avatar on uuden sukupolven Star Wars. Avatar kertoo tarinan, joka on pääpiirtein tuttu, mutta tarina kerrotaan eri lajityypissä kuin yleensä ja täysin uudella tekniikalla ja tyylitajulla - täsmälleen kuten Star Wars teki.

Rautalankaa:

Se, että haistattelet Star Wars -faneille paskaa, kun he kritisoivat Avataria kopioimisesta samalla ylistäen The Force Awakensia: tu quoque.

Lisää rautalankaa:

Avatar on enemmän kopio mm. Pocahontasista ja Dances with Wolvesista, kuin The Force Awakens on ensimmäisestä Star Warsista. Alkuperäinen Star Wars ei myöskään kopioinut juonta yhtä selvästi tietystä leffasta, vaan se lainaili juttuja sieltä täältä, eli useammista leffoista.

Lisäksi missasit The Force Awakensin Starkiller Basen pointin. Ensimmäisessä Star Warsissa Death Starin ympärillä tapahtuva avaruustaistelu ja lopulta taisteluaseman räjähdys oli elokuvan huipennus ja se hetki, jota oli rakenneltu ihan leffan alkupuoliskolta asti. The Force Awakensin kliimaksi puolestaan oli se, kun Kylo Ren - tapettuaan Hanin - kohtasi Finnin ja Reyn, eli tapahtumat, jotka tapahtuivat itse planeetalla. Starkiller Basella tapahtuneen ilmataistelun tarkoitus oli (ilmataistelun lisäksi) antaa lopuille hahmoille tekemistä ja kaipa tuo oli samalla kunnianosoitus alkuperäiselle Star Warsille. Minua saa sanoa fanipojaksi, se ei haittaa. Mutta sanonpahan tässä nyt myös sen, että mielestäni The Force Awakensin heikoin puoli oli juurikin tuo, että se lainaili Star Warsilta (eli siis New Hopelta, tykkään vain käyttää leffasta sen alkuperäistä nimeä) liian paljon elementtejä ja näistä päällimmäisenä minua haittasi juurikin tuo Starkiller Base. Mielestäni olisi myös ollut parempi ratkaisu, jos planeetta ei olisi räjähtänyt lainkaan, vaan vaikkapa sen asejärjestelmät olisivat tuhoutuneet ja itse planeetan lopullinen räjähdys/tuhoaminen oltaisi jätetty jatko-osaan.

Jari-Pee kirjoitti:

Jos joku ei samaistu sinisiin jättiläisiin samalla lailla kuin Harrison Fordiin, hän voi sanoa tämän ääneen ja tulla ymmärretyksi. Vakiorepliikki Pocahontasiin tms. liittyen on sisällötön. Se ei merkitse mitään. Se on kuultu muualta. Toistajat eivät ymmärrä, mitä he yrittävät sanoa. Onko Pocahontasin tarinassa jotakin vikaa? Jos Neytiri jatko-osassa kärrätään Iso-Britanniaan ja hänestä yritetään tehdä salonkikelpoinen ihminen, se on potentiaalisesti aika pirun muikea sci-fitarina. Sanon kyllä kiitos sci-fi-Pocahontas kakkoselle, joka aloittaa trilogian.

Se, kun tarina kerrotaan samalla tavalla kuin se on kerrottu tunnetuimmassa versiossa, on kopioimista.

Ja näin Avatar teki. Kopsaan suomalaisesta Wikipediasta tähän nyt osan Pocahontasin juonesta. Nostakaa käsi jos huomaatte useamman kuin yhden yhtäläisyyden Avatarin juoneen.

Wikipedia kirjoitti:

Vuonna 1607 Virginia Companyn englantilaisia siirtolaisia kuljettava laiva lähtee kohti ”Uutta maailmaa” (Pandora). Laivan kyytiin nousevat muun muassa kapteeni John Smith (Jake Sully) sekä matkan johtaja, kuvernööri Ratcliffe (Kenraali, jonka nimeä en muista), joka uskoo alkuperäisamerikkalaisten piilottelevan suurta määrää kultaa (älymetallia) ja aikoo löytää sen. Laiva joutuu matkalla myrskyyn, ja Smith joutuu pelastamaan nuoren ja kokemattoman Thomas-nimisen miehen hukkumiselta. Myöhemmin Smith myöntää, ettei ”Uusi maailma” jaksa kiinnostaa häntä kovinkaan paljon. Samaan aikaan Uudessa maailmassa paikallisen alkuasukasheimon päällikkö Powhatanin tytär, Pocahontas (Neytiry), saa ikäväkseen kuulla, että hänen isänsä (Eytukan) aikoo naittaa hänet Kocoumille (Tsu'tey). Kocoum on rohkea soturi, mutta vilkasluonteisen Pocahontasin mielestä liian ”vakava”. Päällikkö Powhatan antaa Pocahontasille lahjaksi tämän kuolleen äidin kaulakorun. Pocahontas käy ystäviensä, syöpön Meeko-pesukarhun sekä Flit-kolibrin , kanssa tapaamassa Kaarnamuoria (Eywa), joka on hengellinen puhuva paju ja varoittaa tyttöä englantilaisten tulosta.
Muokannut: Miku 21.12.2015 klo 00.16 lainaa
Markus

21.12.2015 klo 08.05 2 tykkää tästä

Eli arvostelija pitää Lucasin umpisurkeaa prequel-trilogiaa parempana kuin tätä uusinta SW:tä? Ei kai nyt sentään? Itse viihdyin uusimman parissa mainiosti, jo alkukohtaus ja taistelu toivat mieleen oikean leffan, eikä kuvottavaa CGI-salaattia huonolla dialogilla a`la Lucas.
lainaa
Bob

21.12.2015 klo 08.15 12 tykkää tästä

Kylo kirjoitti:
Jari-Pee kirjoitti:
Olen lukenut läjäpäin keskusteluja. Ilmeisesti suuri osa leffan faneistakin myöntää kopioinnin, mutta "se ei haittaa", koska "mitä muutakaan leffa olisi voinut tehdä" tai "tämä oli juuri oikea tapa palauttaa oikea Star Wars -tunnelma".

Ihmisten mielikuvituksen rajoittuneisuus on uskomatonta. Kirjaimellisesti uskomatonta. Pyörittelen silmiäni.

Hyväksyisikö joku tällaisen Episodi seiskan:

Uusi tuleva jedi on orja laajassa kaivoskompleksissa. Orjat eivät ole koskaan nähneet taivasta. He louhivat kristallia jumalalle, jonka joukot pitävät tiukkaa kuria. Eräänä päivänä päähenkilö löytää valomiekan. Vanhus kertoo hänelle tarinan siitä ja laajemmasta universumista yläpuolella. Kun sankari rohkaistuu ja taistelee tiensä ulos, hän oppii, että "jumalan" naamion takaa löytyy laskelmoiva roisto.

Pinnalla sankari tapaa Han Solon, joka ottaa hänet mukaan ja kertoo hänelle mikä on universumin tila. Valikoima uusia ja vanhoja hahmoja esitellään ja täpäriä tilanteita esiintyy, sillä sankari on etsintäkuulutettu.

Loppuhuipennuksessa Voiman alkeet oppinut sankari palaa kaivoshelvettiin uusien liittolaistensa kanssa, koska heillä on omat syynsä pysäyttää mainittu "jumala". Sankari vapauttaa kansansa kahleista ja niinpä he näkevät tähdet ensi kertaa. Loppu.

Tämä kuvailtu elokuva on se mainittu Starchaser. Mukana on myös droideja, hirviöitä ja ainakin yksi dramaattinen kuolema. Pointti: edes Star Warsin suorat kopiot eivät ole niin saatanan säälittäviä kopioita kuin Abramsin Star Trek ja The Force Awakens.

Tämä viesti oli toivottavasti viimeinen pala terapiaa, jota tarvitsin. Tahdoin vielä hetki sitten vetää Abramsia turpiin, kun näin jonkun uutisen otsikolla "Abrams talks about storytelling".


Se on ihan sama mitä yrität lässyttää, mutta perseelleen taas meni. Se, että rupeat haistattelemaan elokuvan katsojille todistaa sinun olevan kusipää. Se on ihan sama jos haukut elokuvan, mutta jokaisella katsojalla on oikeus omaan mielipiteeseen. Itse en noteeraa noita ihannoimiasi esiosia ja Avatareja mitenkään, mutta en hauku siksi sinua tai muita kusipäiksi. Haukun sinua kusipääksi koska olet kusipää. Jos oikeasti olet terapian tarpeessa, niin sitä varmaan saa muualtakin kuin paskaa kirjoittamalla. Sinua kopioiden olet edelleen saatanan säälittävä kriitikko.

Jätkä suuttu internetissä! :DDDDDDDDD
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

21.12.2015 klo 12.46 6 tykkää tästä

Miku kirjoitti:
Avatar on enemmän kopio mm. Pocahontasista ja Dances with Wolvesista, kuin The Force Awakens on ensimmäisestä Star Warsista.


Avatar on suorempi kopio monista elokuvista, kuin The Force Awakens on yhdestä elokuvasta?

Haistattelin juuri siksi, ettei tuo ole reilua vertailua. Aion kuitenkin kokeilla näillä säännöillä pelaamista.

Huomautit, että valomiekkataistelu planeetalla on erilainen loppuhuipennus kuin Uudesta toivosta tuttu Kuolemantähden taistelu. Tuo on totta. Myönnän jopa, ettei kyseinen valomiekkataistelu ole kopio mistään aiemmasta valomiekkataistelusta.

Minä huomautan, ettei elokuvista Pocahontas ja Tanssii susien kanssa löydy sellaista käännettä, että pyörätuolipotilaan mieli siirretään lohikäärmeellä ratsastavan kissamiehen ruumiiseen. Onko tämä totta?

Tasapeli?

Koetin itse ehdottaa sellaista nyrkkisääntöä, että tarinan lajityypin vaihtaminen johtaa uusiin tuuliin. Vastasit tähän, että puolustamani fotorealistinen tieteisspektaakkeli muistuttaa enemmän Disneyn käsinpiirrettyä historiallista musikaalia kuin Star Wars 7 muistuttaa Star Wars 4:ää.

Julistan, että eläköön mielipiteen vapaus. Usean lauseen mittaiset perustelut tuovat jotakin uutta maailmaan. Puran kihtisyyteni jatkossa luovaan työhön, kuten klassikkobiisien suomentamiseen.

"Hys nyt vaan, sedän rakas.
Olet kukkoa pussaava, aasia suuteleva sedän rakas.
Olet sedän rakas, kyllä, se on totta;
Kukaan ei rakasta setiä niin kuin sä.

Mitä täällä tapahtuu?
PRÖÖT PRÖÖT PRÖÖT PRÖÖT
PRÖÖT PRÖÖT PRÖÖT PRÖÖT.

Sedän rakas!"
Muokannut: Jari-Pee 21.12.2015 klo 13.11 lainaa
Miku

Rekisteröitynyt 10.12.2013

21.12.2015 klo 15.24 2 tykkää tästä

Jari-Pee kirjoitti:

Avatar on suorempi kopio monista elokuvista, kuin The Force Awakens on yhdestä elokuvasta?

No mielestäni yhtäläisyyksiä löytyy jo pelkästään Pocahontasiin paljon. Kuten sanoit, niin Avatariin on tuotu uusia twistejä ja elementtejä, mutta niin on myös The Force Awakensiin. Ero näissä lainaamisissa on siinä, että Avatar lainasi Disney-piirretystä, kun taas The Force Awakens lainasi leffan aiemmasta osasta.

En tässä nyt yritä kuitenkaan dissata Avataria tai puolustella The Force Awakensia sen enempää, mutta ihmettelin vain, että miksi toinen leffa saa enemmän anteeksi arvostelussa, vaikka molemmat selvästi lainailevat elementtejä toisista leffoista.

Itse jopa pidän Avatarista aika paljonkin, kävin sen aikanaan ensi-illassa katsomassa ja ostin Blu-rayllekin 6 levyn keräilijän version, jossa tuli tyylikäs Jake-patsas mukana. Mutta leffan isoin heikkous on mielestäni siinä, että juoni tuntuu liian tutulta ja nähdyltä.

Jari-Pee kirjoitti:

Haistattelin juuri siksi, ettei tuo ole reilua vertailua. Aion kuitenkin kokeilla näillä säännöillä pelaamista.

No jaa, toisaalta voisi sanoa, ettei ole reilua rokottaa The Force Awakensin lainatuista elementeisä noin paljoa, koska Prequel-trilogian jälkeen Lucasfilmillä/Disneyllä oli vähän pakkokin mennä turvallisella linjalla näin ekan uuden leffan kanssa. Prequel-trilogiathan olivat isoja menestyksiä lipputulollisesti, mutta väittäisin, että ne olisivat olleet paljon isompia menestyksiä, mikäli laatu olisi ollut edes hieman parempaa. Fanien (tai siis suurimman osan faneista) ja kriitikoiden silmissähän nuo eivät varsinkaan nykyään ole suosittuja.

Tuli noista uusista elementeistä ja riskeistä mieleen, niin kyllä The Force Awakensissa niitäkin on, aika paljonkin itse asiassa. Tässäpä joitain jotka itselläni tulee ensimmäisenä mieleen:

- Rey on selvästi uuden trilogian Luke Skywalker, mitä tulee päähahmon rooliin. Elikkäs nainen the päähahmona. Ei nyt mitään maailman mullistavinta nykymaailmassa, (Hunger Games) mutta Star Warsissa ei leffoissa ole naista aiemmin nähty ykkösprotagonistina.

- Kylo Renin hahmo. Tästä olisi ollut niin helppoa ja turvallista tehdä uusi Darth Maul tai jopa sellainen, mitä Vader oli A New Hopessa, eli siistin näköinen, mutta sangen persoonaton (Vader on yksi elokuvahistorian parhaimpia pahiksia, mutta hahmo kehittyi nykyiseen muottiinsa vasta jatko-osassa) ja hahmona täydellinen pahis. Sen sijaan saimme (mielestäni todella hyvin tehdyn) epävarman pojan nulikan, joka on vähän kaikella asteella vielä raakile. Miksi Ren käyttää naamaria? Siksi, että idolisoi Vaderia ja samalla haluaa olla uhkaava/pelottava. Ja nämä jälkimmäiset pätevät myös ihan juonen kannalta. Kun Kylo tutkii Reyn mieltä käyttämällä Voimaa, hän aluksi esittää olevansa itsevarma, siisti pahis, kuten Vader oli. Rey kuitenkin saa äkkiä totuuden selville Kylon persoonasta ja itse rakastin kaikkea tätä Kylon hahmosta.

- Han Solon kuolema. Tämä ei mitenkään yllätys ollut, mutta ei tuota missään nimessä voi turvalliseksi juonenkäänteeksi sanoa, sillä kyseessä on kuitenkin melkein 40 vuotta vanha hahmo, joka sattuu olemaan yksi ikonisimpia ja rakastetuimpia valkokankaan sankareita. Tätä ei mielestäni ihan suoraan voi myöskään verrata Obi-Wanin kuolemaan, koska Obi-Wan tapettiin aikanaan jo samassa leffassa, jossa koko hahmo esiteltiin. Solon hahmo on tosiaan ollut elossa fanien mielestä ekasta Star Warsista lähtien. Onko näillä kahdella kuolemalla yhtäläisyyksiä? Todellakin, mutta kuten sanoin, niin mielestäni tuo ei liian ilmeinen kopio ollut aiemmasta.

Jari-Pee kirjoitti:

Huomautit, että valomiekkataistelu planeetalla on erilainen loppuhuipennus kuin Uudesta toivosta tuttu Kuolemantähden taistelu. Tuo on totta. Myönnän jopa, ettei kyseinen valomiekkataistelu ole kopio mistään aiemmasta valomiekkataistelusta.

True dat. Kommentoin miekkailua vielä sen verran, että itse rakastin sitä, että se oli niin likaista ja epätäydellistä. Tässä ei ollut turhia voltteja tai miekan spinnauksia ja hahmot jopa selvästi väsyivät tuossa, upeaa! Tuossa oli selvästi haettu samanlaista fiilistä, mitä alkuperäisessä trilogiassa, eli juurikin niin, että miekkailu näyttää miekkailulta, eikä ulkoa opetellulta, ylikoreografioidulta esitysnumerolta, joita Prequel-trilogian miekkailut mielestäni olivat.

Jari-Pee kirjoitti:

Minä huomautan, ettei elokuvista Pocahontas ja Tanssii susien kanssa löydy sellaista käännettä, että pyörätuolipotilaan mieli siirretään lohikäärmeellä ratsastavan kissamiehen ruumiiseen. Onko tämä totta?


Tasapeli?

Koetin itse ehdottaa sellaista nyrkkisääntöä, että tarinan lajityypin vaihtaminen johtaa uusiin tuuliin. Vastasit tähän, että puolustamani fotorealistinen tieteisspektaakkeli muistuttaa enemmän Disneyn käsinpiirrettyä historiallista musikaalia kuin Star Wars 7 muistuttaa Star Wars 4:ää.[/quote]
Tähän vastasinkin tuossa viestin alkupuolella jo, eikä ole enää paljoa lisättävää.

Jari-Pee kirjoitti:

Julistan, että eläköön mielipiteen vapaus. Usean lauseen mittaiset perustelut tuovat jotakin uutta maailmaan. Puran kihtisyyteni jatkossa luovaan työhön, kuten klassikkobiisien suomentamiseen.

Ei siinä mitään, vaikka joku kritisoikin leffoja, joista itse pidän paljon. Alunperinkään tarkoitukseni ei ollut kritisoida näkemystäsi The Force Awakensista, vaan enemmänkin epäjohdonmukaisesta arvostelulinjasta. Kuten tässä viestissä nyt on tullut toivottavasti selväksi, niin itselläni nyt vain sattuu olevan erilainen näkemys lainaamisesta tai kopioimisesta ja siitä, milloin se on tai ei ole hyväksyttävämpää.
lainaa
Gaeryc

Rekisteröitynyt 17.04.2007

21.12.2015 klo 20.20 2 tykkää tästä

Leffa oli tosissaan viihdyttävä, varsinkin kun edellisistä tähtiensota kokemuksista on kauan mutta aika pintapuoliseksi jäi kaikki vielä tässä elokuvassa. Hyvin saatiin kuitenkin esiteltyä hahmoja ja jätettyä asioita myös arvailun varaan, vahvasti tunnutaan lataavan panoksia seuraaviin elokuviin.

Saa nähdä saadaanko niissä avattua näille hahmoille oikeita persoonia tai mielenkiintoisia taustoja, vaikea tälle yksittäisenä teoksena on antaa kovasti arvoa mutta viihdyttävä räime kaikenkaikkiaan, nopsaan kului yli kaksi tuntia. En tosin tiedä mitä tämä olisi tehnyt paremmin kuin esim guardians of galaxy...
lainaa
dududuundude

21.12.2015 klo 23.11 9 tykkää tästä

Oli vähän "meh" kamaa, paras kohtaus löytyikin jo trailerista (ylläripylläri) kun ajelivat vähän Falconilla.

Tämä osa olisi voinut keskittyä vaikka kokonaan noihin uusiin hahmoihin (tyypit on parhaita kavereita kun ovat tunteneet toisensa viisi minuuttia, wat??). Han kävi sooloilemassa neljäsosan leffan budjetista, ne rahat olisi voinut käyttää edes yhteen kunnolliseen space battleen.

Mitähän vittua muuten tapahtui RotJ:n ja tämän välissä että rebeleillä oli enää budjettia lähettää vaan lentue x-wingejä, pari nyyppää ja eläkeläinen koko galaksia uhkaavan superaseen kimppuun.

Uudessa pahiksessa kieltämättä yhdistyi täydellisesti Hayden Christensenin esittämän Anakin Skywalkerin emoilu ja wanhan Darth Vaderin karisma.. oikeissa käsissä oli voinut jopa olla vakavasti otettava hahmo, nyt lähinnä nauratti. Eli Luke koulutti uusia Jedejä ja tämä tyyppi kuulemma listi ne kaikki, mutta nyt tulee turpiin tyypeiltä jotka ei ole valomiekkaa nähneetkään??

Ehkä toi toimisi tv-sarja formaatissa paremmin, nyt oli liian nopeaa ja liian pienellä kaavalla ja näkemyksellä valkokankaalle tuotettu, New Hope kopsu.

3/5 sci-fi seikkailu, 1/5 Star Wars.
lainaa
Miku

Rekisteröitynyt 10.12.2013

21.12.2015 klo 23.35 3 tykkää tästä

dududuundude kirjoitti:

Tämä osa olisi voinut keskittyä vaikka kokonaan noihin uusiin hahmoihin (tyypit on parhaita kavereita kun ovat tunteneet toisensa viisi minuuttia, wat??). Han kävi sooloilemassa neljäsosan leffan budjetista, ne rahat olisi voinut käyttää edes yhteen kunnolliseen space battleen.

Eli sinusta olisi ollut parempi, jos vanhat, legendaariset hahmot olisi mitään selittämättä jätetty kokonaan leffasta ja tarinasta pois? Ja kyllä tässä etenkin Reyn ja Finnin hahmoja pohjustettiin todella hyvin ja sopivasti jätettiin myös paljastamatta mm. Reystä.

Ja ajatelepa itsesi Finnin rooliin tuossa tilanteessa, jossa hän pelastaa Poen: sinut on viety lapsena pois perheesi luota, koulutettu tappamaan ja taistelemaan, nimesi on pelkkä sarjanumero, joudut elämään pelossa ja valtaosa kavereistasi ovat todennäköisesti samanlaisia, eli olet käytänössä nimetön orja ja sotilas, josta kukaan ei välitä vittuakaan ja jos mokaat, niin saat todennäköisesti maksaa siitä hengelläsi. Finn näki Poessa avaimen pakoon ja päätti toimia, kun siihen oli tilaisuus. Poe oli luonnollisesti tästä koko pako-operaatiosta kiitollinen ja todennäköisesti ymmärsi Finnissä nuo mainitsemani piirteet, eli hän mitä todennäköisimmin tunsi empatiaa Finniä kohtaan. Lisäksi Poe oli persoonana paljon muuta kuin nimetön, maskiin ja haarniskaan pukeutunut tappaja. Päinvastoin, mielestäni leffassa Poe pohjustettiin ns. hyväksi tyypiksi aika toimivasti, joten miehen nopea ystävystyminen Finnin kanssa oli vain luonnollista Finnin teon (ja aseman) jälkeen.

dududuundude kirjoitti:

Mitähän vittua muuten tapahtui RotJ:n ja tämän välissä että rebeleillä oli enää budjettia lähettää vaan lentue x-wingejä, pari nyyppää ja eläkeläinen koko galaksia uhkaavan superaseen kimppuun.

RotJ:n ja TFA:n välillä on noin 30 vuotta väliä juonellisesti ja se on aika pitkä aika. Niin ja kyllä siinä leffan aikana Starkiller Base tuhosi 5 (?) Republicin planeettaa, joilla varmasti oli merkittävä osa armeijaa ja aluksia. En tiedä huomasitko tällaista kohtausta.

Ja "vaan lentue X-Wingejä" on aika alakanttiin sanottu, sillä kyllähän noita tuossa oli ns. ihan vitusti. "Pari nyyppää", viittaatko tällä kenties Finniin ja Reyhyn? Rey oli vankina Starkiller Basella ja Finn oli entinen Stormtrooper, eli First Orderin jäsen ja tyyppi oli myös työskennellyt Starkiller Basella. Mutta joo, ihan tyhmäähän sellainen "nyyppä" oli tuonne lähettää, jolla on tietoa vihollisesta ja heidän superaseestaan.

dududuundude kirjoitti:

Uudessa pahiksessa kieltämättä yhdistyi täydellisesti Hayden Christensenin esittämän Anakin Skywalkerin emoilu ja wanhan Darth Vaderin karisma.. oikeissa käsissä oli voinut jopa olla vakavasti otettava hahmo, nyt lähinnä nauratti. Eli Luke koulutti uusia Jedejä ja tämä tyyppi kuulemma listi ne kaikki, mutta nyt tulee turpiin tyypeiltä jotka ei ole valomiekkaa nähneetkään??

Ehkä toi toimisi tv-sarja formaatissa paremmin, nyt oli liian nopeaa ja liian pienellä kaavalla ja näkemyksellä valkokankaalle tuotettu, New Hope kopsu.

3/5 sci-fi seikkailu, 1/5 Star Wars.

Onhan se ihan kamalaa, että saamme pahiksen, jolle annetaan ihan oikea kasvutarina trilogian aikana sen sijaan, että meillä olisi jo valmis paketti, joka ei tule muuttumaan suuntaan tai toiseen leffojen aikana. Ja mitä tulee Kylo Renin "emoiluun" ja Anakin-viittauksiin, niin Ren on juuri sitä, mitä Anakinin olisi pitänyt olla Prequeleissa.

Ja en tiedä, mistä repäisit tuon "ei ole valomiekkaa nähneetkään". Ensinnäkin, Finn on entinen Stormtrooper, eli sotilas. Sotilaat saavat taistelukoulutusta. Aiemmin leffassa selvästi tehdään vielä selväksi, että Stormtroopereille on annettu myös vahvaa lähitaistelukoulutusta valomiekkojen varalta, sillä Finn taistelee valomiekalla normaalia Stormtrooperia vastaan, jolla on valomiekan tyylinen lähitaisteluase. En tiedä miten tuon olisi enemmän voinut rautalangasta vääntää. Lisäksi Kylo Ren voittaa Finnin todella nopeasti ja ota toki myös huomioon, että Ren oli vakavasti haavoittunut ja vuosi todella paljon verta. Ilmeisesti olisi pitänyt taustalla lukea, että "Please be aware, that Kylo is not at his strongest because of the intense bleeding."

Ja mitä tulee Reyn hahmoon, niin emme tiedä hänen hahmon taustaansa vielä kokonaan. Onko Rey saanut Jedi-koulutusta nuorena? Onko Luke (tai joku muu Jedi) pyyhkinyt hänen muistinsa? Ja vaikka ei olisikaan, niin leffan alkupuoliskolla tehtiin harvinaisen selväksi, että Rey on helvetin hyvä lähitaistelussa, käyttää aseenaan sauvaa ja on selviytynyt Jakkulla lapsesta asti. Painotan sanaa selviytynyt, sillä leffan alkupuoliskolla tehtiin selväksi, että scavengerin elämä Jakkulla on selviytymistä ja taistelua. Tämän lisäksi Rey on todella vahva Voimassa. Ja se Kylo oli tosiaan vakavasti haavoittunut ja oli jo taistellut Finniä vastaan ja vuotanut helvetisti verta.

Ja miten joku voi Prequel-paskan jälkeen oikeasti vakavalla naamalla väittää tätä 1/5 Star Warsiksi?

Jotkut voisi oikeasti mietiä, mitä leffassa tapahtui, ennen kuin tulevat dissaamaan sitä turhan takia nettiin. Tai sitten heille pitäisi selittää valkokankaalla kissan kokoisin kirjaimin, mitä siellä tapahtuu ja miksi.
Muokannut: Miku 21.12.2015 klo 23.40 lainaa
jopdfsjfsdpi

21.12.2015 klo 23.40 6 tykkää tästä

nyt ollaan eeppisen äärellä. miksei jostain holmesista ja lihapullakuuroista saada aikaan tämmöistä älämölöä?
lainaa
Miku

Rekisteröitynyt 10.12.2013

21.12.2015 klo 23.41 2 tykkää tästä

jopdfsjfsdpi kirjoitti:
nyt ollaan eeppisen äärellä. miksei jostain holmesista ja lihapullakuuroista saada aikaan tämmöistä älämölöä?

Because no one gives a shit?
lainaa
Gaeryc

Rekisteröitynyt 17.04.2007

22.12.2015 klo 00.13 4 tykkää tästä

Miku kirjoitti:

Eli sinusta olisi ollut parempi, jos vanhat, legendaariset hahmot olisi mitään selittämättä jätetty kokonaan leffasta ja tarinasta pois? Ja kyllä tässä etenkin Reyn ja Finnin hahmoja pohjustettiin todella hyvin ja sopivasti jätettiin myös paljastamatta mm. Reystä.

Ja ajatelepa itsesi Finnin rooliin tuossa tilanteessa, jossa hän pelastaa Poen: sinut on viety lapsena pois perheesi luota, koulutettu tappamaan ja taistelemaan, nimesi on pelkkä sarjanumero, joudut elämään pelossa ja valtaosa kavereistasi ovat todennäköisesti samanlaisia, eli olet käytänössä nimetön orja ja sotilas, josta kukaan ei välitä vittuakaan ja jos mokaat, niin saat todennäköisesti maksaa siitä hengelläsi. Finn näki Poessa avaimen pakoon ja päätti toimia, kun siihen oli tilaisuus. Poe oli luonnollisesti tästä koko pako-operaatiosta kiitollinen ja todennäköisesti ymmärsi Finnissä nuo mainitsemani piirteet, eli hän mitä todennäköisimmin tunsi empatiaa Finniä kohtaan. Lisäksi Poe oli persoonana paljon muuta kuin nimetön, maskiin ja haarniskaan pukeutunut tappaja. Päinvastoin, mielestäni leffassa Poe pohjustettiin ns. hyväksi tyypiksi aika toimivasti, joten miehen nopea ystävystyminen Finnin kanssa oli vain luonnollista Finnin teon (ja aseman) jälkeen.

Iteltä jotenkin meni Finnin uskottavuus heti alussa. Ensin se on traumaattisesti pitelemässä käsiin kuolevaa kanssasoturia ja miettimässä uraansa taistelijana, sen jälkeen se pakenee ja samalla tulee ampuneeksi entisiä kollegoitaan laumoittain ja tyyliin huutaa vuhuu. Joo, finnin oikeustajun mukaan ei ollut oikein tappaa ensimmäisen ritarikunnan nimissä mutta entisten kollegojen tappaminen on ton kokemuksen jälkeen kuitenkin heti jeesjees?

Plus jos Finnillä ois yhtää ollu älyä se ois tajunnu että Poe tappoi kirjaimellisesti sen käsiin just kaverin, lol.
Muokannut: Gaeryc 22.12.2015 klo 00.14 lainaa
Miku

Rekisteröitynyt 10.12.2013

22.12.2015 klo 00.30 2 tykkää tästä

Gaeryc kirjoitti:

Iteltä jotenkin meni Finnin uskottavuus heti alussa. Ensin se on traumaattisesti pitelemässä käsiin kuolevaa kanssasoturia ja miettimässä uraansa taistelijana, sen jälkeen se pakenee ja samalla tulee ampuneeksi entisiä kollegoitaan laumoittain ja tyyliin huutaa vuhuu. Joo, finnin oikeustajun mukaan ei ollut oikein tappaa ensimmäisen ritarikunnan nimissä mutta entisten kollegojen tappaminen on ton kokemuksen jälkeen kuitenkin heti jeesjees?

Tuo, joka oli Finnin taistelupartneri, oli kenties Finnin "kämppis" tai jollain tavalla tuttu hänelle. Näin itse ainakin tulkitsin sen ja tuo olisi vain loogista. Ja kai tuo First Orderin joukkojen kylmääminen on Finnin mielestä okei, koska he taistelevat First Orderin ideologian mukaan ja mm. tappavat aseettomia kyläläisiä?

Ja voihan olla, ettei Finn edes ollut järkyttynyt tuosta toisen Stormtrooperin kuolemasta, vaan yksin kertaisesti oli peloissaan, että ennen pitkää näin voi käydä hänelle itselleen, eli kuolee nimettömänä sotilaana ja kukaan ei jää kaipaamaan.

Jos vaikkapa SS-joukoista olisi loikannut joku, joka värvättiin sinne tämän tahtomattaan, vihasi sitä, mitä joukot edustivat ja tekivät, niin en usko että tällaisella sotilaalla olisi kovin suuria vaikeuksia kylmätä entisiä kollegoitaan.

Gaeryc kirjoitti:

Plus jos Finnillä ois yhtää ollu älyä se ois tajunnu että Poe tappoi kirjaimellisesti sen käsiin just kaverin, lol.

Öö, ei. Poe pakeni sinne X-Wingille ja kyllähän tuossa nähtiin heti, kun Stormtrooperit laskeutuivat kylään, että kyllä siellä aseita oli muillakin kuin Poella ja tyypit alkoivat puolustautumaan Stormtroopereita vastaan, joten mitä todennäköisimmin Finnin "kaverin" kylmäsi joku muu kuin Poe.
Muokannut: Miku 22.12.2015 klo 00.33 lainaa
dududuundude

22.12.2015 klo 00.54 3 tykkää tästä

Miku, kiva että tykkäsit.. itsellä ei taivu tollaset "mental gymnastics" mitä mies heittää niin en kehtaa sen kummemmin väitellä astiasta joka on aikas pyöreä kuitenkin.

Ei tämä leffa sen kummemmin mitään pilannut.. mitä nyt retconnas koko SW EU:n mutta ainahan sen voi fixaa myöhemmin (ei kuitenkaan ehkä Disneyn toimesta, siellä lähinnä hanskassa tuo uudelleenkierrätys ja katsojan aliarviointi). :p
lainaa
MayMayArrows

22.12.2015 klo 06.38 3 tykkää tästä

dududuundude kirjoitti:
Miku, kiva että tykkäsit.. itsellä ei taivu tollaset "mental gymnastics" mitä mies heittää niin en kehtaa sen kummemmin väitellä astiasta joka on aikas pyöreä kuitenkin.

Ei tämä leffa sen kummemmin mitään pilannut.. mitä nyt retconnas koko SW EU:n mutta ainahan sen voi fixaa myöhemmin (ei kuitenkaan ehkä Disneyn toimesta, siellä lähinnä hanskassa tuo uudelleenkierrätys ja katsojan aliarviointi). :p

>mental gymnastics
>yksinkertaisia ja loogisia selityksiä

Oletko oikeasti liian tyhmä seuraamaan Hollywood leffaa?
lainaa
PekkaKana

22.12.2015 klo 08.06 1 tykkää tästä

En ymmärrä miten fanit jaksavat vouhkata jos joku ei elokuvaa olekaan pitänyt mitenkään mullistavana. Itse en ole ainoatakaan Star Warsia jaksanut katsoa alusta loppuun, koska ovat niin uskomattoman tylsiä jokainen.
lainaa
Miku

Rekisteröitynyt 10.12.2013

22.12.2015 klo 12.18 6 tykkää tästä

PekkaKana kirjoitti:
En ymmärrä miten fanit jaksavat vouhkata jos joku ei elokuvaa olekaan pitänyt mitenkään mullistavana. Itse en ole ainoatakaan Star Warsia jaksanut katsoa alusta loppuun, koska ovat niin uskomattoman tylsiä jokainen.

Ei tässä kukaan ole käsittääkseni tätä mitenkään mullistavana pitänyt. Omasta mielestäni tämä oli todella hyvä leffa ja kerrassaan loistava paluu Star Warsin maailmaan.

Ja en tiedä mitä tarkoitat vouhkaamisella. Itse olen pitkiä, perusteltuja ja loogisia vastauksia täällä tarjoillut. Jos täällä joku on vouhkannut, niin se on juurikin nuo henkilöt, jotka ovat täysin puolivaloilla seuranneet leffaa, tai sitten heille oikeasti pitäisi kuvata kaikki ruudulla tapahtuva kissankokoisin kirjaimin. Pahimpina esimerkkeinä tulevat juurikin nuo kolme yleistä valituksen aihetta, eli

A) Kylo Ren otti pataan ja nämä valittajat eivät ilmeisesti huomanneet, että tyyppi vuosi helvetisti verta ja oli siis jo vakavasti loukkaantunut, ennen kuin taistelu edes alkoi.

B) Finn osaa taistella. Hän on entinen Stormtrooper, eli sotilas. Yllätys?

C) Rey osaa "yhtäkkiä" taistella, vaikka leffan alussa tehtiin jo enemmän kuin selväksi, että hän on taistellut ja selviytynyt lapsesta asti Jakkulla.

Ja nämä olivat siis vain niitä esimerkkejä, jotka tulivat ensimmäisenä mieleen.
lainaa
Typo

Rekisteröitynyt 17.09.2007

22.12.2015 klo 23.19 9 tykkää tästä

En oo ikinä ymmärtäny II ja III vihaa :(
Tää uus ei ollu kyllä muuta kun nostalgiatrippi ekan trilogian faneille, ehkä seuraavassa oikeesti tapahtuu jotain.
2,5/5, nätti kun mikä.
EDIT: Nyt kun yön yli pureskeli ja miettii tän täysin uutena trilogiana (ei siis sinänsä jatkona VI:lle) niin vaikuttaa ihan ok.
Adam Driver on kyllä hirveä valinta, Kylo Ren vaikuttaa/näyttää siltä, että vieläkin harmittaa kun iskä käski arestiin junnuna.
Muokannut: Typo 23.12.2015 klo 08.59 lainaa
fsdfsdhgd

23.12.2015 klo 16.51

nykyajan reboottien maailmassa kuvittelisin että katsojat pitävät kun edes ulkoisesti yehdään jotain eri tavalla

en sitten tiedä ajattelevatko star warsin katsojat liikaa vai liian vähän. tulee ihan mieleen ne edellisenkin osan jälkeen olleet väittelyt siitä että hävisikö sidious tahallaan windulle tai miksi obi ei tappanut vaderia tai tiesikö supernero sidious että anakin häviää obille ja seurauksena hänestä voidaan tehdä imperiumista riippuvainen kyborgi...
lainaa
Milli

24.12.2015 klo 03.18 2 tykkää tästä

Typo kirjoitti:
En oo ikinä ymmärtäny II ja III vihaa :(
Tää uus ei ollu kyllä muuta kun nostalgiatrippi ekan trilogian faneille, ehkä seuraavassa oikeesti tapahtuu jotain.
2,5/5, nätti kun mikä.
EDIT: Nyt kun yön yli pureskeli ja miettii tän täysin uutena trilogiana (ei siis sinänsä jatkona VI:lle) niin vaikuttaa ihan ok.
Adam Driver on kyllä hirveä valinta, Kylo Ren vaikuttaa/näyttää siltä, että vieläkin harmittaa kun iskä käski arestiin junnuna.


Puheessasi piilee totuudensiemen. Jos joku tykkää 2 & 3 Haydenin Anakinin vedosta niin Adamin Kylo rooli on varmasti pettymys. Mutta onneksi 99% meistä piti Haydenin suoritusta sysimustana ja sellaisena jonka haluaa unohtaa.
lainaa
kaktuz

Rekisteröitynyt 27.05.2007

26.12.2015 klo 13.14 3 tykkää tästä

eipä tästä mitään jäänyt käteen. ihan kivaa räiskettä ilman mitään yllätyksiä
lainaa
Yazu

27.12.2015 klo 14.32 1 tykkää tästä

Noniin nyt tullut itsekin leffa nähtyä. Ei yllätyksiä. Ikävän tutusti tarina menee aijempien osien kaavalla. Kiinnostais tietää onko tarina tosiian näin kaavamainen myös kirjoissa. Jos on, en ihmettele yhtää jos Lucas ei koskaan halunnut tehdä 7 episodia itse.

Elokuvassa paljon alleviivataan alkuperäisten elokuvien asioita, esim voima ja hahmot. Elokuva olisi ehkä parempi jos vanhoja asioita ei selitellä vaan keskitytään "jatkoosaan".

Toiminta oli ihan hyvää elokuvassa ja lavasteet tietysti hyvää. Itse henkilökohtaisesti tykkään George Lucasin kuvaustyylistä enemmän, tuntuu että sellainen viattomuus jäi puuttumaan elokuvasta mitä aikaisemmissa osissa on ollut (hahmot oli ns muovisia).

Odotan seuraavalta osalta enemmän yllätyksiä ja parempaa tarinaa.
lainaa
masturcheef

Rekisteröitynyt 29.12.2014

27.12.2015 klo 19.50 3 tykkää tästä

Yazu kirjoitti:
Noniin nyt tullut itsekin leffa nähtyä. Ei yllätyksiä. Ikävän tutusti tarina menee aijempien osien kaavalla. Kiinnostais tietää onko tarina tosiian näin kaavamainen myös kirjoissa. Jos on, en ihmettele yhtää jos Lucas ei koskaan halunnut tehdä 7 episodia itse.

Elokuvassa paljon alleviivataan alkuperäisten elokuvien asioita, esim voima ja hahmot. Elokuva olisi ehkä parempi jos vanhoja asioita ei selitellä vaan keskitytään "jatkoosaan".

Toiminta oli ihan hyvää elokuvassa ja lavasteet tietysti hyvää. Itse henkilökohtaisesti tykkään George Lucasin kuvaustyylistä enemmän, tuntuu että sellainen viattomuus jäi puuttumaan elokuvasta mitä aikaisemmissa osissa on ollut (hahmot oli ns muovisia).

Odotan seuraavalta osalta enemmän yllätyksiä ja parempaa tarinaa.


Kirjojen tarinat hylättiin kun tätä alettiin tehdä (eivät siis kuulu enään viralliseen canoniin) ja itse pidän niitä huomattavasti Episodi 7:ää parempana tarinana.
Muokannut: masturcheef 27.12.2015 klo 19.51 lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

27.12.2015 klo 21.05 4 tykkää tästä

Kävin katsomassa ja allekirjoitan lähes kokonaan Jarin tekstin tuossa yllä. Tämä on liki virheettömästi toteutettu Episodi IV:n remake. Viihdyin, en muistele.

Ksylofonin ei olisi kannattanut riisua kypäräänsä.
lainaa
Liimaletti

28.12.2015 klo 14.32 3 tykkää tästä

Tänään kävin itsekin katsomassa. Monesti en JiiPeen kanssa samaa mieltä ole, mutta nyt olen. Lähes täysin turha Star Wars jatko-osa. Ei leffa silti huono ollut. Viihdyin elokuvan keston ajan teatterissa hyvin. Olisi silti kiva kun olisi tehty enemmän omaa. Itse en kaipaa nostalgiatrippiä ja kehtaisin jopa ehdottaa, että leffa olisi voinut hyvin sijoittua satoja vuosia Lucasin Star Warsien jälkeen, jossa Jedin Paluun (ja sitä edeltävien leffojen) tapahtumat olisivat enää legendaa. En silti väitä, etteikö Chewbaccaa ja Han Soloa ollut kiva nähdä. Niiden oleminen leffassa ei vain olisi minulle ollut mitenkään välttämätöntä, jos elokuva olisi tehnyt jotain täysin uutta.

Prequel-trilogian jälkeen on aika vaikea enää pistää paskemmaksi, joten siitä tälle leffalle plussaa. Kaipasin silti Lucasin kykyä herättää ympäröivä universumi eloon. Toivottavasti jatko-osissa uskalletaan enemmän. 3/5 on täysin reilu tähtimäärä tälle leffalle.
lainaa
Yazu

29.12.2015 klo 18.17

masturcheef kirjoitti:
Yazu kirjoitti:
Noniin nyt tullut itsekin leffa nähtyä. Ei yllätyksiä. Ikävän tutusti tarina menee aijempien osien kaavalla. Kiinnostais tietää onko tarina tosiian näin kaavamainen myös kirjoissa. Jos on, en ihmettele yhtää jos Lucas ei koskaan halunnut tehdä 7 episodia itse.

Elokuvassa paljon alleviivataan alkuperäisten elokuvien asioita, esim voima ja hahmot. Elokuva olisi ehkä parempi jos vanhoja asioita ei selitellä vaan keskitytään "jatkoosaan".

Toiminta oli ihan hyvää elokuvassa ja lavasteet tietysti hyvää. Itse henkilökohtaisesti tykkään George Lucasin kuvaustyylistä enemmän, tuntuu että sellainen viattomuus jäi puuttumaan elokuvasta mitä aikaisemmissa osissa on ollut (hahmot oli ns muovisia).

Odotan seuraavalta osalta enemmän yllätyksiä ja parempaa tarinaa.


Kirjojen tarinat hylättiin kun tätä alettiin tehdä (eivät siis kuulu enään viralliseen canoniin) ja itse pidän niitä huomattavasti Episodi 7:ää parempana tarinana.


Jos olisin tämän tiennyt, en olisi välttämättä koko elokuvaa käyny katsomassa. Selittää aika paljon miksi elokuva oli niin outo. Tälläinen seikka pitäisi tulla jo arviossa esiin ettei elokuva jatka alkuperäistä tarinaa vaan aloittaa kaiken puhtaalta pöydältä (vinkkinä peltoselle)

Kyllähän tässä leffassa rahastus haisee kauaksi :D
lainaa
jfdpsifdsjpi

29.12.2015 klo 22.02 1 tykkää tästä

Aika suurta älämölöä Disney piti siitä että kaikki muu paitsi 6 leffaa lakkaavat olemasta. Jos ei ole tähän mennessä kuullut niin melko todnäk ei kuule myöhemminkään
lainaa
Slobber

Rekisteröitynyt 13.09.2007

30.12.2015 klo 12.32 1 tykkää tästä

Ihan OK aloitus uudelle trilogialle. Seuravassa osassa päästään itse tarinaan kiinni.

ps. Kommentoimpa minäkin VIELÄ KERRAN tota Renin "huonoutta" loppumatsissa. Jätkä ottaa WOOKIE BLASTERISTA kylkeen ja just ja just hievahtaa. Perus trooperit lenti ku leppäkeihäs osumasta. Eli aikas voimakas pyssy. Vaikuttaa varmasti tappelemiseen.
lainaa
JNJHL9

Rekisteröitynyt 07.07.2011

30.12.2015 klo 23.31 1 tykkää tästä

Leffa oli viihdyttävä uusioversio Episode IVstä. Huono ei missään nimessä.

3.75 tähteä
lainaa
Veteraani

08.01.2016 klo 08.36 1 tykkää tästä

Jari-Pee kirjoitti:
Avatar on uuden sukupolven Star Wars. Avatar kertoo tarinan, joka on pääpiirtein tuttu, mutta tarina kerrotaan eri lajityypissä kuin yleensä ja täysin uudella tekniikalla ja tyylitajulla - täsmälleen kuten Star Wars teki.

Missä on Avatarin mieleenpainuvat hahmot, ikimuistoiset sotakoneet?

Ihan ekan SW:n jälkeenkin populaarikuvastoon liittyivät Darth Vader, Stormtrooperit, Millennium Falcon, tähtiristeilijät, X-siipi, R2D2 ja C3PO, Imperiumi, Kapinalliset, Voima, valosapelit, Tatoiine ja ties mitä muuta.

Mitä vastaavaa Avatarilla on esittää? Kuka edes muistaa päähahmojen nimiä, tai sitä korporaatiota mikä Pandoralla (kyllä, minun piti googlettaa että muistin edes planeetan nimen) möyri. Pääpahiksen nimi?
lainaa
Veteraani

08.01.2016 klo 08.43

Mikko kirjoitti:
Kävin katsomassa ja allekirjoitan lähes kokonaan Jarin tekstin tuossa yllä. Tämä on liki virheettömästi toteutettu Episodi IV:n remake. Viihdyin, en muistele.

Ksylofonin ei olisi kannattanut riisua kypäräänsä.


Kyllähän tässä oli vanhan toistoa aika paljon, mutta ainoa mikä oikasti ärsytti, oli kuolemantähti v.3.0. Mitä pääuhkaan tulee, Episodi VI oli jo Episodi IV:n remake, ja sama juttu kolmannen kerran on liikaa Star Warsillekin. Muuten hyväksyin vanhojen kuvioiden paluun.

Kylo Renistä olen ehdottomasti eri mieltä. Vader oli niin legendaarinen pahis, että häntä esittämään tarvittiin neljä (tai viisi) eri näyttelijää. Siksi vader 2.0 ei olisi vain onnistunut, joten se että pääpahis on Vader-Wannabe on itse asiassa pirteä veto ja kevyesti parempi kuin esiosien oppipoika-sitheistä kukaan.
lainaa
Miku

Rekisteröitynyt 10.12.2013

09.01.2016 klo 20.55 1 tykkää tästä

Veteraani kirjoitti:

Missä on Avatarin mieleenpainuvat hahmot, ikimuistoiset sotakoneet?

Ihan ekan SW:n jälkeenkin populaarikuvastoon liittyivät Darth Vader, Stormtrooperit, Millennium Falcon, tähtiristeilijät, X-siipi, R2D2 ja C3PO, Imperiumi, Kapinalliset, Voima, valosapelit, Tatoiine ja ties mitä muuta.

Mitä vastaavaa Avatarilla on esittää? Kuka edes muistaa päähahmojen nimiä, tai sitä korporaatiota mikä Pandoralla (kyllä, minun piti googlettaa että muistin edes planeetan nimen) möyri. Pääpahiksen nimi?

Tämän lisäksi kuinka paljon Avatarista on tehty kaiken maailman spinoff-kirjoja, pelejä, sarjakuvia, leluja, tv-sarjoja yms? Niinpä, ei juuri lainkaan.
lainaa
Anomyyni_apina

03.06.2016 klo 18.35

Kommenttiketjun luettuani totesin vaan että keskusteluun osallistuneen moderaattorin moderointi oikeus pitäisi ottaa pois.

Kommentit tyyliin: "[muutaman kommentoijan, lähinnä eri mieltä olevien, pitäisi] haistaa pitkä paska."

Eivät kuulu moderaattorien suuhun. Varsinkaan silloin kun kyse on tilanteesta jossa ilmaistaan olevansa eri mieltä moderaattorin toisessa roolissa kirjoittaman tekstin kanssa. Koko V2:n systeemi että kirjoittaja voi moderoida arvosteluunsa tulevia kommentteja, on perseestä.

Toteankin lopuksi Jari-Pee:lle että haista sinäkin iso haiseva paska. Olet tyhmä ja väärässä. (Tämä ihan pelkästään oman kusipäisen asenteesi takia, ei siksi että olisin eri mieltä arvostelustasi.) Toivon kovasti ettet ikinä enää kirjoita yhtään mitään mihinkään.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova