Tuorein sisältö

Vader : Solitude in Madness

Jesse Kärkkäinen

12.05.2020 klo 09.58 | Luettu: 6374 kertaa | Teksti: Jesse Kärkkäinen

Puolan death metal -jyrä Vader tekee paluun levytyskantaan uutuusalbumillaan Solitude in Madness. Vaikka yhtyeellä on ikää jo yli 35 vuotta ja levyjäkin on julkaistu tasaiseen tahtiin uran aikana, ei tämä ole missään vaiheessa näkynyt negatiivisella tavalla metalliryhmän musiikissa. Pääsääntöisesti levytykset ovat olleet toimivia death metal -kiekkoja, jonka lisäksi Vader vuosimallia 2020 soi aivan yhtä aggressiivisesti kuin ensimmäisillä julkaisuillaan. Samalla raivokkuudella bändi jatkaa 12. studioalbumillaan, vaikka laatunsa puolesta Solitude in Madness ei kiilaa yhtyeen tuotannon terävimpään kärkeen.

Solitude in Madness on tuttu ja turvallinen Vader-albumi. Se heittää kuulijan niskaan 11 kappaletta käsittävän kuolonmetallimyrskyn, josta löytyy raskautta sekä vauhtia sopivassa suhteessa. Onnistunut tuotantopuoli tukee yhtyeen raskasta paahtamista, sillä soundeiltaan albumi potkii napakasti miellyttävästä rosoisuudestaan huolimatta. Kaiken kruunaa Piotr Wiwczarekin tunnistettava murinavokalisointi, joka muodostaa yhtyeen musiikille selkeästi tunnistettavan soundin. Biisikattaukseltaan Solitude in Madness jättää kuitenkin toivomaan parempaa. Vaikka kiekko on täynnä perusvahvaa kuolonmetallia, ei joukosta löydy montaa varsinaista timanttibiisiä. Asiansa musiikki kuitenkin ajaa, sillä vedot kuten Shock and Awe, Incineration of the Gods, Emptiness sekä And Satan Wept saavat pakostakin nyökkäilemään mukana, vaikkeivät biisit yhtyeen tiukimpaan hittiosastoon nousekaan.

Kokonaisuutena Solitude in Madness tyydyttää varmasti jokaisen death metal -fanin tarpeet, mutta harmittavan vähän albumilta jää mitään mieleen. On siltikin ihailtavaa, kuinka suurella sydämellä ja asenteella yhtye asiansa esittää, sillä bändistä ei ole havaittavissa minkäänlaisia väsymyksen merkkejä. Nytkin Vader tykittelee parhaimpina hetkinä vaikut korvista huumaavalla intensiivisyydellä, mutta tällä kertaa tätä voimaa ei ole saatu kanavoitua sävellyksiin riittävän onnistuneesti. Solitude in Madness on kiva kuolonmetallikiekko, muttei sitä, mitä Vader parhaimmillaan pystyy tarjoamaan.


V2.fi | Jesse Kärkkäinen
< Blood Quantum... Lucy in the Sky... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova