Tuorein sisältö

Lamb of God : Lamb of God

Jesse Kärkkäinen

12.07.2020 klo 22.55 | Luettu: 5884 kertaa | Teksti: Jesse Kärkkäinen

Yhdysvaltojen suurimpiin metalliyhtyeisiin lukeutuva Lamb of God julkaisi tänä kesänä kauan odotetun uutuusalbuminsa. Edellisen kiekon julkaisun jälkeen maailmalla on tapahtunut paljon, jonka lisäksi myös Lamb of God on päivittänyt soittomiehistöään. Yhtyeessä alusta asti kannuttanut Chris Adler on siirtynyt syrjään rumpupallilta, mutta muutokset eivät kuulu lopputuotteessa ainakaan negatiivisella tavalla. Yhtyeen omaa nimeä kantava uutuuskiekko on varsin tiukka julkaisu.

Kymmenen kappaletta sisältävä uutukainen ei turhia kiertele, vaan alusta alkaen käy selväksi, että Lamb of God on hyvässä iskussa. Kun ensimmäinen biisi Memento Mori räjähtää alkunostattelujen jälkeen käyntiin, alkaa kolmevarttinen turpasauna, jonka aikana ei pahemmin jarrutella eikä armoa anneta. Meininki kuulostaa kaikin puolin tutulta raskaan tykittelyn sekä groovaavien koukeroiden tukiessa toisiaan, mutta tällä kertaa homma pidetään miellyttävän suoraviivaisena. Vaikka tämän takia kappaleista ei alkuun tunnu löytyvän tarttumapintaa mieleen jäävien irtokoukkujen hukkuessa metallisemman ilmaisun joukkoon, vakuuttaa kiekon asenne jo ensimmäisillä kuuntelukerroilla. Useamman pyöräytyksen jälkeen alkaa sävellyksistä erottamaan myös niitä erilaisia tasoja ja yksityiskohtia. Näistä aineksista Lamb of God on sorvannut tasaisen vahvan biisikattauksen, josta nousevat esiin erityisesti kappaleet Checkmate, Gears, Routes sekä Bloodshot Eyes.

Lamb of God on uudella kiekollaan vahvassa vireessä. Uutena rumpalina paiskova Art Cruz on soittomies paikallaan, jonka lisäksi muu yhtye hoitaa tonttinsa vahvalla ammattitaidolla. Kokonaisuutena yhtyeen uutuusalbumi on lastattu täyteen hyvää metallimusiikkia, mutta massasta ei erotu riittävästi keikkaklassikoiksi luettavia vetoja. Levy kaipaisi kipeästi Redneckin tai Laid to Restin kaltaisia huippubiisejä, sillä nyt muuten vahva kokonaisuus jää aavistuksen tasapaksuksi. Kovimpien täsmähittien puutteesta huolimatta Lamb of God on onnistunut luomaan kiekon, joka osoittaa yhtyeen taitavan edelleen hyvin toteutetun metallimusiikin luomisen.


V2.fi | Jesse Kärkkäinen
< The Old Guard... Erämaan kutsu... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova