Tuorein sisältö

Space Jam: Uusi legenda

Ensi-ilta: 26.10.2021
Genre: Animaatio, Komedia
Ikäraja: 10
Jari Tapani Peltonen

29.10.2021 klo 23.00 | Luettu: 2186 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Väiski Vemmelsäären koripallomatsia kerääntyy katsomaan Batman, Rautajätti ja Kellopeliappelsiinin raiskaajajengi.

Uusi legenda on heittämällä vuoden huonoin elokuva, muttei tylsin. Leffa on makupala vihakatsojille, jotka ystävystyvät kilpasarkasmin keinoin, tai kirjoittavat leffat uusiksi päässään kuten minä. Yökimme, kun Disney brassaili brändeillään Räyhä-Ralf kakkosen mainoksissa, mutta leffa oli sujuva. "Huonon idean väärin ymmärtävä" Uusi legenda käytännössä sijoittuu HBO Maxin sisälle, joten se on juhlavan ironinen tapa vihkiä palvelu käyttöön.

Tämä kappale kuulostaa hämäävän selkeältä. Miljonääriurheilija LeBron James sai lapsena neuvon: olet niin hyvä koriksessa, ettei kannata hukata energiaa videopeleihin. Hänen poikansa osaa koodata pelejä jo 12-vuotiaana. LeBron ymmärtää yskän: heitä peli roskikseen ja keskity korikseen! Pojan luomus edustaa viihteellistä koripalloa. Olisipa ovelaa, jos LeBron imaistaisiin videopelin sisälle, jossa hänen on sopeuduttava erilaiseen logiikkaan.

Hänet imaistaan HBO Maxiin. Katsos kun:

Warner Bros. -studion servereitä hallitsee tekoäly. Ilmeisesti sen tehtävä on yhdistellä brändejä. Eikö olisi hauskaa, jos Kelju K. Kojootti ja Maantiekiitäjä siirrettäisiin Mad Max: Fury Roadiin? Ei. Mutta.

Studiopomot satuilevat LeBronille, että joku tahtoo katsoa Game of Thronesin siten, että yhden hahmon (äänestän Hodoria) tilalla on LeBron. Tosielämässä fotorealistinen deepfake-tekniikka toimii tonnin PC:llä, mutta idea esitetään animaationa, joten LeBron ei ymmärrä sitä. Hänen poikansa ymmärtää. Siksi tekoäly suuttuu ja imaisee isän ja pojan virtuaalimaailmaan. Tekoäly juonii heidät vastapuolille pelissä, jolla ei ole paljoa tekemistä pojan luomuksen kanssa.

Tekoäly yllyttää poikaa lisäämään peliin hirviöitä! LeBron taas edustaa todellista koripalloa. Kun hänen on koottava tiimi Warnerin hahmoista, Väiski ei ole hänen valintansa, mutta Teräsmies ja King Kong ovat. Väiski ei kuuntele, vaan etsii kaverinsa, ja sitten se matsi kestää pitkään ja ilmeinen sanoma pakotetaan kasaan. Muut Warner-hahmot heittävät 5-sekunnin luuppia yleisössä sumennettuina. Jabadabaduu!

Tahdon ulvoa, ettei missään ole järkeä alustavastikaan. Hain sanamuotoja. Narsistinen tekoäly janoaa lähinnä kai mainetta, vaikka se harrastaa pahuutta pahuuden vuoksi - joten leffahan on satiiri poliitikoista? Yäh. Jos hyväksyt Roger Rabbitin ja Tronin, hyväksyt alkeet, mutta siihen leffa luottaa: sisäiseen logiikkaan ei panosteta lainkaan. 90-luvun Space Jamissa piirroshahmot elävät piirrosmaassa. Nyt mm. heidät on digitalisoitu. Tekoäly pudottaa LeBronin heidän tyhjään digimaailmaansa käskettyään heidän sekoilla hittileffoissa. Väiski ja LeBron liittoutuvat, joten nyt tekoäly vihaa piirrettyjä ja ihmiskuntaa. Mitä v-...?!

Hirviötehosteet ovat niin muovisia, että Muumion paluun The Rock liittyisi mukaan, ellei hän aikoisi painia E.T.:n kanssa ABBA:n tahtiin, kun Peacock-palveluun tehdään tällainen. Parasta antia ovat piirretyt osuudet. Ne jopa ruokkivat himoa katsoa Maxista uutta Looney Tunes Cartoons -sarjaa, joten miten huono leffa voi olla? Space Jam 1 on huono. Se oli sitä jo 1996. Silti se on ainoa syy, miksi yhä pidän Michael Jordania hyvänä jätkänä (en ole eläessäni katsonut korismatsia) ja miksi varmuuskopioistani löytyy Lola Bunny -kansio. Jatko-osa myy LeBronin aivokuolleena mulkkuna. "Kukaties" jo se on ongelma.STRIIMAA täältä:

Powered byJustWatch

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Venom: Let There Be ... Reminiscence... >

Keskustelut (1 viestiä)

Baut

Rekisteröitynyt 14.12.2009

09.11.2021 klo 23.54 1 tykkää tästä

Yllätyin, että Lola Bunnyn mainitsemista piti odotella viimeiseen kappaleeseen asti.
Muokannut: Baut 09.11.2021 klo 23.54 lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi 15-v miitti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova